SteamOS verzija Legion S ce biti 100 evra jeftinija od Windowsa (doduse i imati manji SSD). Interesantna strategija, i postavlja se pitanje da li Valve tu nesto finansira s obzirom da ce svakako namlatiti pare na prodaji igara.Pametno, pusti druge proizvođače nek i uzmu promet jednom na hardveru, jer kad imas korisnike u svom ekosistemu uzimaces proviziju na svakoj prodaji ugre.
Eto ti sad, taman reših da kupim Deck OLED, a sad Steam OS stiže i na ROG Ally (Legion Go, Claw i ostala čuda me ne interesuju). Prolupaću od nedoumice šta na kraju da kupim, da li Deck OLED 1TB ili ROG Ally X.stigao prvi SteamOS za Ally, Legion Go i AMD handhelde
![]()
Steam Deck - SteamOS 3.7.8: Go Country - Steam News
This is the first release of SteamOS 3.7 to the Stable channel. The below notes are for changes since SteamOS 3.6.24. For changes relative to previous 3.7 beta builds see here.GeneralUpdated to a newer Arch Linux baseUpdated the Linux kernel to 6.11Updated the Mesa graphics driver baseDesktop...store.steampowered.com
Naravno, znam da mogu na Deck da instaliram Windows (ali mislim da isti bolje radi na Ally-u), kao što sad može na Ally da se instalira Steam OS. Mislim da će na kraju ipak biti Ally X.uvek mozes da napravis dual boot