• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Steam Deck

Slikacu kasnije kako izgledaju silikoni na palicama mom belom kontroleru posle oko 2 meseca upotrebe😆 cisto da znate sta vas čeka

Robot white Xbox kontroleri isto zahtijevaju povremeno čišćenje. Baš nezahvalna boja.

Ja obozavam belu boju za tehniku i taj minimalizam al ako je nesto sto cesto pipkas, ne vredi. Da se ne lazemo, ovo isto ko OLED Switch beli situacija, mozete i sami da narucite ovakav shell i dugmice i zamenite svoj. Al oni koji dosad nisu kupili SD, why not samo kazem, bela boja uzasna i sem ako ne planirate da perete ruke pred svaku upotrenu ko neki germofobe, ima se prlja samo tako.

Plastika je ok, dugmici i sve ostalo, nego silikon upije ulja sa prstiju. Ovo je rezultat
1731483236730.webp

Šalu na stranu. Pošto je materijal porozan ne može da se izbegne absorbcija sekreta sa kože. Jedino da se koriste one silikonske navlake za glave stikova pa da ih menjaš sa vremna na vreme. Nisu džabe na belim sonijevim padovima stikovi i dalje crni. Ili makar bili dok sam to pratio.

I torbica je bela

new-picture-of-limited-white-v0-hai168a0gq0e1.jpeg

Opet me spopalo da želim da kupim Deck, ali ovog puta rek’o bih definitivno. Vidim na KP ima neotpakovan 512GB LCD model za nekih 400€, što mislim da je dobra cena. Nekako mi OLED model ne vredi 200+€ razlike u ceni.
Razmatrao sam i ove Android handheld-ove tipa Odin 2 (Mini) i od njega povoljniji, ali i slabiji Retroid Pocket 5. Ali kad u jednačinu uskoče carinski troškovi i PDV, krajnja cena bi bila manje-više ista kao Deck-a, a on ipak pruža još više mogućnosti od navedenih Android konzola.

Opet me spopalo da želim da kupim Deck, ali ovog puta rek’o bih definitivno. Vidim na KP ima neotpakovan 512GB LCD model za nekih 400€, što mislim da je dobra cena. Nekako mi OLED model ne vredi 200+€ razlike u ceni.
Razmatrao sam i ove Android handheld-ove tipa Odin 2 (Mini) i od njega povoljniji, ali i slabiji Retroid Pocket 5. Ali kad u jednačinu uskoče carinski troškovi i PDV, krajnja cena bi bila manje-više ista kao Deck-a, a on ipak pruža još više mogućnosti od navedenih Android konzola.
Mani se Androida, Deck je ultimativna emualtion mašina, sem ako ti treba small & lite uređaj, to Deck nije.

LCD vs OLED nisam kvalifikovan da kažem. On one hand ekran ni na jednom modelu nije nešto posebno, i definitivno je LCD bolji value - OLED nije 50% bolji. Sa druge strane OLED ima 50% bolju bateriju i to je za mene, pored tišine ventilatora, najveći benefit.

Last edited:
LCD model stvarno ima užasan ekran, ima kineskih tableta sa daleko kvalitetnijim panelima. Ventilator isto lošiji/glasniji na LCD-u. D-pad je ok-ish na oba, ništa posebno. Vibracija i touchpad-ovi su isto na strani OLED-a.

Veruj mi, OLED vredi samo tako i to ne zbog samo boljeg ekrana nego svi zaboravljaju da je baterija skoro duplo veca. Manje zahtevnije igre mogu da drze deck i do 7 sati a igre koje su na LCDu trajale max sat ipo su sada 3 ipo sata na OLED...ogromna razlika. Ja nema sta sve nisam stavio na njega, igre od sredine 90ih pa do danas. Ne ogranicavas se samo na svoj STEAM library nego imas i savrsenu emulaciju starijih konzola, piraterija kao od sale itd. OLED 1TB dobijas dodatnu slim case koja je mnogo vise portabilna od standardne za putovanja isto kao i etched screen.

Samo cu reci da sam se vise izigrao na svom SD za 4 meseca nego za godinu dana na PS5+ XsX, tolko da sam prodao PS5 jer pored decka poceo skuplja prasinu.

EDIT
5 bambi poena ko izvali koju igru igram trenutno:

IMG_20241220_163446.webp

Last edited:
Nisam znao ovo za bateriju, sve ostalo potpisujem i dodajem da Oled i LCD ekrani ne mogu da se porede zbog crne boje. Još je meni Deck došao i kao mnogo jači komp od mog trenutnog 🙂 , ali imam i Switch i najviše volim Nintendo igre a više sam se ove dve nedelje izigrao sa Deckom nego sa Switch-em prvih mesec dana, podjednako i emulatore i igre koje sam sakupljao godinama na Steamu.

Back
Top Bottom