• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Steam Deck

Deck je bukvalno dream handheld. Igraš sve od novih igara do prvog Prince of Persia za DOS. Compatibility za stare igre često bolji od Windowsa. Emulira sve generacije konzola uključujući neke PS3 naslove. Pokreće homebrew, modove, indie igre, community projekte, stvari koje nikad ne bi izašle na konzole. Postoje open source Gog i epic downloaderi, i naravno piraterija.

Bukvalno igraš štagod zamisliš. To sve sa dobrim battery life I console-quality sleep & resume.

Objektivne mane mogu biti veličina i možda build quality, ali opet cena je nenadjebiva. Bukv novi Xiaomi. Kupi brate.

Kako kupiti OLED verziju. Bosna nije podrzana. Koja je najpovoljnija varijanta? Kupiti 512GB verziju pa ubaciti 2TB naknadno ili ici odmah na 1T?

Sa zadnjim OLED-om sam odmah išao na 1TB, da se ne zajebavam sa upgrade-om (koji ima dva koraka više u odnosu na LCD), plus dobiješ bolji case i ‘pouch’ za adapter. Nije neka ušteda u odnosu da sam radiš upgrade. Na to još ubaciš neku 256GB+ karticu za retro.

Isprobah sada opciju da se igre streamuju sa Steam Deck-a na PC. Kad god se SD upali, njegov spisak instaliranih igara se pojavi u spisku instaliranih naslova na PC-u, i sa jednim click-om se pokrene streaming.

1qsiWK5.jpeg

Steta sto nema opcije za remote start Steam Deck-a.

Isprobah sada opciju da se igre streamuju sa Steam Deck-a na PC. Kad god se SD upali, njegov spisak instaliranih igara se pojavi u spisku instaliranih naslova na PC-u, i sa jednim click-om se pokrene streaming.

1qsiWK5.jpeg

Steta sto nema opcije za remote start Steam Deck-a.
S obzirom da cloud save postoje, šta je use case ovako nečeg? KB+M?

Well, i moj Android TV moze biti klient.
Yeah, ali bolji experience dobijaš kad bocneš Deck u TV. Svejedno moraš da ga ručno probudiš.

U suštini jedini use case koji vidim je ako u kući nemaš ništa jače od Decka a iz nekog razloga nećeš fizički sa ga doneseš, nego hoćeš da streamuješ iz druge sobe. I taj drugi deo mi ne štima.

Možda, ako nemaš u kući nijedan c>HDMI adapter...

Ne hejtujem streaming, a pogotovo ne Steamov, na njemu sam prešao nekoliko igara davne 2017. To odlično radi.

Sa zadnjim OLED-om sam odmah išao na 1TB, da se ne zajebavam sa upgrade-om (koji ima dva koraka više u odnosu na LCD), plus dobiješ bolji case i ‘pouch’ za adapter. Nije neka ušteda u odnosu da sam radiš upgrade. Na to još ubaciš neku 256GB+ karticu za retro.
Bas to. Ja ubrzo kupio i 512GB sd za $40 kao da imam i evo posle silnih igara ja i dalje imam 400GB free na svom 1TB Oled. Bolje u startu imati veci prostor. Jes da ja volim da cackam sve i svasta al necu lazem da nisam video vise ljudi koji su zajebali svoj deck jer nisu znali sta rade kad zamenjuju SSD. A taj dodatni mrshaviji case koristim 24/7. Debeljko eno u fioci od kad sam kupio al ova slim sto se dobija samo uz OLED daleko prakticnija za putovanja a i da mi lezi po kuci.

Back
Top Bottom