• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Steam Deck

Pametno, pusti druge proizvođače nek i uzmu promet jednom na hardveru, jer kad imas korisnike u svom ekosistemu uzimaces proviziju na svakoj prodaji ugre.

Pametno, pusti druge proizvođače nek i uzmu promet jednom na hardveru, jer kad imas korisnike u svom ekosistemu uzimaces proviziju na svakoj prodaji ugre.
SteamOS verzija Legion S ce biti 100 evra jeftinija od Windowsa (doduse i imati manji SSD). Interesantna strategija, i postavlja se pitanje da li Valve tu nesto finansira s obzirom da ce svakako namlatiti pare na prodaji igara.

I turned the Asus ROG Ally X into a Steam Deck — it proves Windows 11 kills power and battery life​

rVzA7R8.png

BSNuTKx.png

qt05o5E.png

FSR3 Framegen mod je sada dostupan i kao plugin za Decky! Mod preuzima DLSS opciju u DX12 igrama, i prebacuje je u FSR3 FG [znaci u igri se mora odabrati DLSS :D].

OK opcija za OLED korisnike koji hoce da transformisu 40-50fps igre u 80-90. Na base Steam Deck-u i njegovom 60hz panelu, ovo je manje privlacna opcija.

Optimum najzad napravio video o Steam Deck-u.

I naravno nije mogao da se suzdrzi, na kraju najvise vremena provodi u full PCMR modu streamujuci igre sa svog kucnog 5090 kompa. :D

stigao prvi SteamOS za Ally, Legion Go i AMD handhelde

stigao prvi SteamOS za Ally, Legion Go i AMD handhelde
Eto ti sad, taman reših da kupim Deck OLED, a sad Steam OS stiže i na ROG Ally (Legion Go, Claw i ostala čuda me ne interesuju). Prolupaću od nedoumice šta na kraju da kupim, da li Deck OLED 1TB ili ROG Ally X. :unsure:
Kod Deck-a je prednost OLED ekran, ali Ally ima 1080p VRR 120Hz IPS ekran i jači hardver, a prednost prisustva Windows-a mi je i ta što bih mogao da koristim Game Pass. Kad se instalira Steam OS Ally faktički postaje hardevrski jači Steam Deck.

uvek mozes da napravis dual boot
Naravno, znam da mogu na Deck da instaliram Windows (ali mislim da isti bolje radi na Ally-u), kao što sad može na Ally da se instalira Steam OS. Mislim da će na kraju ipak biti Ally X.

Last edited:
Back
Top Bottom