• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Steam Deck

Znamo da ce u pocetku prodati sve sto proizvedu, ali da li ima negde ikakva i odokativna procena koliko bi uspeli da prodaju u prvoj godini da su u stanju proizvesti koliko god zele ?

Znamo da ce u pocetku prodati sve sto proizvedu, ali da li ima negde ikakva i odokativna procena koliko bi uspeli da prodaju u prvoj godini da su u stanju proizvesti koliko god zele ?
Jedino kada ili ako budu objavili broj preordera/zainteresovanih. Ovaj prvi talas ce biti jako slab sto se prodaje ne ocekujem neke sulude cifre, posto ko zna koliko APU-a moze AMD da isporuci, vecina slotova u TSMC-u im ionako ode na konzole i desktop.

FSR nije bas dobar za niske rezolucije. Na premijeri su testovi govorili da je IQ dobar samo za 4K i kod nekih igara u 1440p.

Zapravo sam se iznenadio sto je u praksi FSR Ultra Quality upotrebljiv i na 1080p. Probao interno u Avengers i RE Village, a eksterno preko Lossless Scaling programceta u mnostvu drugih igara (koje nemaju FSR ubacen).
Znaci dobijes performanse kao na native 900p, ali bolju sliku od nje.

Dok FSR Quality, odnosno 720p->1080p vec lose izgleda.

(dostupan je i narodnjak, naravno)

Ali šta je ovde poenta FSR-a? Veća rezolucija kada se kači na eksterni display?

poenta je da ti da bolje performanse na kojoj god rezoluciji da gura sadržaj.

Možeš imati iste/slične performanse, a veću rezoluciju ili istu rezoluciju, ali bolje performanse.

Poteras igru u 960x600 a FSR-om dobacis do 1280x800. Bolje ce izgledati nego da si je ostavio na 600p, naravno sve to pod pretpostavkom da ti je manja rezolucija renderovanja potrebna da dostignes stabilan FPS. Kakve sam ja sve custom rezolucije pravio ns GPD Win 1 ne bi li naterao igre da rade prihvatljivo...

Zato i pitam jer je dobitak minimalan kada se diže sa ultra niske na nisku rezoluciju. Da se diže sa 800p na 1080p zbog eksternog monitora to bih shvatio donekle.

Kad se samo setim dana kada su mi 20fps igre bile savrseno igrive. :D

Dobro sto postoje dodatane opcije za poboljsanje framerate-a, lowspec igraci su svakako spremni za svaki kompromis.

Skroz sam zaboravio na ovo sokoćalo. Mislim da nece dobro proci. Za par godina nece ga se niko ni secati.

Last edited:
Jedva čekam, hype! Planiram da blastujem SteamOS i instaliram neki Manjaro (Linux) pa ga koristim kao portable PC (sa instaliranim Steamom, naravno). Lakše nosati na poslovne puteve nego laptop. Ako mi baš zatreba neki ekran i tastatura (mada sumnjam), to se generalno može naći.

Jedva čekam, hype! Planiram da blastujem SteamOS i instaliram neki Manjaro (Linux) pa ga koristim kao portable PC (sa instaliranim Steamom, naravno). Lakše nosati na poslovne puteve nego laptop. Ako mi baš zatreba neki ekran i tastatura (mada sumnjam), to se generalno može naći.

Ne vidim bas kako ovo moze biti adekvatna zamjena za laptop, pogotovo ako mislis nosati tastaturu, mis i ekran.

Back
Top Bottom