• Danas, drugog Novembra 2023. forum neće biti dostupan od 19 sati. Hvala na razumevanju.
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Star Citizen & Squadron 42

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Reaction score
8,562
Jel ovo onda najskuplja igra svih vremena?
Ma ne moraju da potrose na igru ovo sto zarade. Ovde je samo sve jako vidljivo, i zarada i development. Genshin Impact zaradjuje preko 5 miliona dnevno. :D

JackRaid04

Deus Ex Manjina
Reaction score
5,366
Ma ko zna šta se finansira sa tim parama, možda je to išlo u razvoj Covida 19 a igra je kaver ap

Omega

PS5 je đubre
Reaction score
4,122
IMG_2723.png

A ti im sirotinjo vjeruj na riječ da je sve transparentno i da ide po planu.

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Reaction score
8,562
Stancaju igru, gomila ljudi se zabavlja u solarnom sistemu koji lagano dobija sve vise i vise contenta. Zbog toga mi uopste ne smeta da vidim kolike pare obrcu [makar sve prikazuj javno].

IMO, jeste da je tim upao u ruitinu sporog upgrade-a tech-a i stancanja premium brodova [nemaju potrebu da zure], ali nadam se da ce to na kraju voditi do SQ42, i otvaranja SC-a za full igranje [vise zvezdanih sistema, ceo serverski backend za full item persistency zavrsen].

Omega

PS5 je đubre
Reaction score
4,122
Za deset godina će obznaniti puni naziv igre: Star Citizen - Zajebavanje Sirotinje

nebojsa986

Well-known member
Reaction score
1,102
400milki u cist razvoj, sta bi neko drugi uspeo sa time da uradi, ovi mora da rasipaju ko ludi.

voja

Well-known member
Patron
Reaction score
2,397
oni realno nemaju niakvog razloga da zavrse igru, i ovako zaradjuju pare....zestoko im se posrecilo u celoj ovoj situaciji, i ja bi odugovlacio.
btw sta se desava posle ako/kad zavrse? studio krece da radi nesto novo?

Omega

PS5 je đubre
Reaction score
4,122
Nema novo, ako ikad završe igru onda ide jak gas sa DLC-om do sudnjeg dana.

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Reaction score
8,562
oni realno nemaju niakvog razloga da zavrse igru, i ovako zaradjuju pare....zestoko im se posrecilo u celoj ovoj situaciji, i ja bi odugovlacio.
btw sta se desava posle ako/kad zavrse? studio krece da radi nesto novo?

Star Citizen [online deo] planira da ima oko pedesetak zvezdanih sistema, ako hoce mogu da rade na tome dugo. A SW42 koji "uskoro" izlazi je samo part1 od duze price.

PT test je smesten u Stanton sistemu, Star Citizen ce biti u Odin sistemu, a sada kada im je planetary tech sistem dovoljno napredovao krecu lagano da budze Pyro sistem koji je prikazan nedavno sa par novih tech dodataka [glorious volumetric clouds].

Inace, Cloud Imperium [5 studija u UK, Nemackoj i US] je potvrdio otvaranje novog studija u Manchesteru u koji ce za 2 godine da unajmi 700 ljudi, a ciljace da nadmase 1000 par godina kasnije. Definitivno planiraju da rade na SC-u dugi vremenski period. Chris im je natovario gomilu posla sa ovim ogromnim "realistic" univerzumom [nema teleporta ili magicnog transporta cargo-a, sve se radi rucno radi vece "imerzije" koju SC fanovi bas cene], bas me interesuje da li ce uspeti da urade full item persistency preko celog online sveta, i koliko tog SC tech-a ce zavristi u SQ42 i njegovim nastavcima.

WhiteWolf

ex-shone93
Reaction score
408
Ako neko igra SC ili zeli da ga proba kada su free fly eventy, slobodno nek me doda. Ja u zadnje vreme dosta igram. Fokusiran sam na bounty hunting, zaradio dovoljno za Hawka-a, kupio ga i sad nzm sta da mi bude sledeci grind 😂

Screenshot_66.png

Inace se sad vise fokusiraju na gameplay aspekte, i ubacuju tier 0 funkcije za refueling i ostalo sto cini igru dosta zanimljivijom i konacno lici na igru sa novim looting sistemom. Sto se tice SQ42, ocekujem da do kraja godine izbace release date za sledecu godinu. Mada i dalje rade na core elementima kao sto su AI (koji je ocaj zivi) tako da nzm ni sam. Ali bukvalno sele sve koji rade u US u Englesku kako bi ubrzali development i sad ono...mozda 100 ljudi odrzava SC dok svi ostali rade na singleplayeru.

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Reaction score
8,562
Videcemo za SQ42, posle dodavanja zilion gameplay sistema nadam se da ce najzad da odrade sav polish koji je potreban za dobru SP igru.

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Reaction score
8,562
Svi bi bili srecni da su samo ponovili Wing Commandera, ali su godinama divljali sa raznoraznim [veoma impresivnim] tech-om. Secam se kako se Roberts hvalio kako ce igra imati bas top-of-the line modele i animacije u cinematicima i in-game razgovorima.... samo sad je proslo previse vremena, sad je najveci draw sto ima bas vrhunsku holivudsku postavu.

nebojsa986

Well-known member
Reaction score
1,102
Taj fenomen star power ne funkcionise u gamingu kao na bioskopskim blagajnama, znaju i oni to ali ocigledno ima para za bacanje.

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Reaction score
8,562
3.17 je izasao iz PTU-a na redovne servere, ispravili su desync izmedju polozaja brodova [sada je moguce leteti u formacijama], dodali su drukciji weapon handling, prodavanje itema, test reku, ship2ship refueling i jos ponesto. Mozda ovih dana skinem da isprobam, nisam odavno.

Evo max looting tutorijala, potrebno je sa sobom poneti shipping container. :D :D

WhiteWolf

ex-shone93
Reaction score
408
Free Fly event traje do kraja meseca tako da mozete skinuti SC za dzabe i probati igru sa novim eventom. Takodje smo imali chairman letter posle dve godine gde je Chris rekao da je konacno doslo do breakthrough developmenta u server meshingu. Radili su small scale testing koji je uspeo, medjutim implementacija toga ce potrajati. Krajem godine bi trebali videti malu implementaciju persistance univerzuma.

Sledeci big update ce biti 4.0 koji ce biti dosta duzi od ostalih kako bi implementirali novu tehnologiju i kako bi testirali kako valja i sa tim bi SC konacno izasao iz Alpha stanja u Betu gde ce onda biti fokus na implementaciju gameplay sistema jer su do sada razvijali alate koji bi im omogucili takve stvari.

Ja sam probao malo da igram ovih dana al su serveli bili prepuni tako da nisam uspeo puno da se naigram, ali se definitvno igra oblikuje u nesto. Ove godine SC ima skoro duplo vise daily logina nego posle godine tako da je optimizam mnogo veci i ako su znacajno usporili development na SC zarad SQ42 stvari na koje se fokusiraju je gameplay and it shows :D

Last edited:

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Reaction score
8,562
Ova godina ce lagano biti rekordna sto se tice sakupljenih para.
8fj4rburdz291.png

I jako puno naloga je napravljeno tokom ovogodisnjih free fly eventova [120k].

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Reaction score
8,562
20231022_131845sbdbc.jpg

Najzad prikazase server meshing, MP feature koji su krenuli da hypeuju pre ko zna koliko godina. Micro-shardovi gde vise servera mogu da dinamicki sluze zone oko igraca, a da se pozicije svih itema cuvaju permanentno, da se salju real-time object/player info iz jednog servera na susedni, itd.

Za Squadron 42 su rekli da je igra "feature complete" i da sada ide polishing & balancing.

Top Bottom