• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC Silent Hill 2 Remake

Da, na kompu, a na mobu otvara stranicu join skype :D

Last edited:
Kako radi u 4K?
Stigao sam da malo isprobam igru i radi fino u 4K (sve na max.) sa DLSS-om naravno (nema frame gen.). U native 4K ima oko ~30fps, ali zna da padne i ispod (PS5 quality mode iskustvo 😄), DLSS na Quality je ~50-60, a Balanced ide na oko 70-ak fps-a. Naravno javi se poneki stutter jer - UE5.

probao malo početak, šta znam igra lepo izgleda i fino radi (nisam merio fps), ali da zna da cimne tu i tamo, ali ne smeta.

Najjace je sto PC specs opcija ima ikonicu za Skype :D
Oh lawdy, nisam ni video to. Izgleda je to dodelio neki apdejt :LOL: Najcrnje je shto ne mogu menjati ikonu nikako. Mogu napraviti ponovo to za PC specs, samo shto tjemo svi morati ponovo unositi info.

Što se tiče Silent Hill 2, nisam stigao mnogo igrati, tek nekih sat i trideset minuta. Došao sam do Wood Side apartmana. Za sada mi se baš dopada igra. Previše sam se navikao na original, pa mi dobro dođe ovaj remake jer ima iznenađenja.

Sviđa mi se bauljanje po gradu, jezivo izgleda grad. Magla je odlična, pogotovo u momentima kada podivlja. Za sada sam naleteo samo na onu džukboks zagonetku, koja ni nije zagonetka, ali ok, nadam se da ću više zabosti na kasnijim delovima igre.
Combat mi je okej, deluje izazovnije od originala i zapravo je potrebno koristiti dodge dugme. Ima scena kada nađete Wood Side ključ i napadnu vas 3 neprijatelja, tada sam morao kanalisati svoj Dark Souls 3 skill pritiskanja kruga na gamepadu i bilo je zabavno jer sam morao menjati mete i razmišljati u letu koja je prioritet. Brzo ćete istrošiti health napitke ako zaboravite na dodge dugme.

Što se tiče izmena likova, nemam uopšte zamerke. Dopada mi se kako su izmenili Anđelu, a i Džejms dobro izgleda. Deluje mi kao i da je muzika malo menjana. Ima jedna stvar koja se često vrti po gradu i kvalitetno diže napetost. Ima i novih dokumenata tj. papira koje možete pronaći, što je meni uvek bonus jer mi se dopada priča.

Što se performansi tiče, igra ume odlično da radi kada to želi, ali ima momenata kada frame rate dropuje na jednocifren broj na 1-2 sekunde. To se uglavnom dešava kada zatvaram mapu, ali ume da se desi i povremeno na ulici. Upravo je Revan pisao kako je rešio problem sa FPS, pa ću overiti to danas (limitiranje FPS u riva tuner i/ili uključivanje vsync u nvidia control panel, a isključivanje u igri).

Sve u svemu, za sada mi je igra manje-više ono čemu sam se nadao.

Bas mi je drago sto pored obicnog stutter-a sada imamo drugu igru (jedi survior je prva) sa animacijama koje se tripuju pored toga lol
Koga kriviti M$, Epic ili nekog treceg...

Malo da probam graficku, radi pristojno na medium. 1000007628.jpg1000007629.jpg1000007632.jpg
Preko kompa igram sa dualsense om ima podršku i za adaptivne trigere u igri 🙂
1000007635.jpg
Fino izgleda
Pičio sam malo u 1440p na nekih 50 frejmova je a na 1080 leti na 4k sam samo probao sa dlssom3 i radi pristojno ali pada ispod30 tako da je 1080p najbolja moguća opcija čak su texture na max i senke na medium i efekti na max

@gruja33 Probaj sa 4K rezolucijom i DLSS-om na performance (1080p). Dobićeš bolji kvalitet slike, nego da upscale-uješ 1080p na 4K. Da, rade adaptive trigeri, samo šteta što nema i zvuka iz DS-a ako nije povezan kablom na komp.

Imao sam vremena juče za igru pa sam pukao neka 3-4 sata. Završio Woodside i Blue Creek apartmane, zatim otišao do jezera, pa onda put do bolnice (koji je daleko duži nego u originalu) i na kraju sam se kratko smucao po bolnici koja izgleda prelepo.

Apartmani su kul mesto, umeju biti poprilično jezivi. Sviđaju mi se promene zagonetki, ali i easter eggs sa starim zagonetkama kao i bitnim mestima u zgradi. Malko mi je čudno što je samo prelaženje apartmana poprilično linearno. Nema gubljenja i backtrackinga - rešite jednu zagonetku, idete dalje, tamo vas dočeka neki nov problem, rešite ga i nekako završite na delu gde je potreban item koji ste pokupili. Kada iskoristite taj item otvara se nešto novo u blizini i nastavljate dalje. Nisam još uvek siguran da li mi se dopada to.

Na kraju dela sa apartmanima je, naravno, Pyramid Head. Borba je identična kao u originalu, samo je prostor manje klaustrofobičan, što možda i nije najbolja ideja. No, bilo je kul videti starog ortaka i izbegavati ga.

Ono što me iritiralo i više puta nasmejalo su prokleti manekeni čiji je smisao života da budu jumpscare (radio se ne čuje jer oni stoje). Trude se, ali im uglavnom ne polazi za rukom jer su veoma predvidivi. Ima jedan hodnik sa stubovima kroz koji je potrebno proći, ali možete skrenuti desno u prostoriju u kojoj je srušen zid kroz koji zaobilazite hodnik. Kada sam prošao kroz rupu, pogledao sam ka stubu, kad tamo stoji maneken spreman za jumpscare. Takođe mi je smešno videti ih u sobicama kako stoje pribijeni uz ćošak. Gotovo da mi je žao pucati im u noge/ruke koje vire jer im upropaštavam iznenađenje.
Jedan jumpscare je bio poprilično uspešan, ali sam se odmah nakon cimanja nasmejao. Istraživao sam neko dvorište, i skapirao da nisam bio u jednom ćošku. Odem tamo, nema ničega, vrtim kameru i ugledam manekena kako stoji tri metra od mene i čeka. Maksimalno me iscimao, neverovatno mi je bilo koliko se dobro kamuflirao, a onda sam skapirao da samo stoji. Uperim pištolj u njega, Maria dobaci "theres more of them" ili nešto na tu foru i ništa se ne dešava. Stojimo svi u mestu, meni presmešno, na kraju sam sasuo par metaka u manekena i ubio ga.

Ima easter eggova, ali neki od njih su "try-harderski" i malko me iritiraju. Upao sam u sobu motela sa Mariom i razgledao. Primetim da ona bulji u neki ormarić, odem do njega i vidim tamo njen kostim iz original SH2. Pomislim "heh, kul". Odem u drugu sobu, pokupim iteme, vraćam se u prvu, kad ono Maria stoji sa kostimom u rukama uz "would I look good in this?". Eh... smatram da je to preterivanje.

Park je lepo odrađen, magla izgleda odlično. Zabo sam i gledao maglu kako se pomera preko drvenog mosta, veoma lepo. Put do bolnice je produžen (ima čak i neobaveznog skretanja s puta), dijalozi sa likovima koje srećete su izmenjeni, ali ne deluju preterano promenjeni, suština ostaje ista. Nailazim i dalje na informacije koje malko proširuju/pojašnjavaju lore igre, što mi je uvek super. Ništa ne deluje nasilno ugurano ili kao da štrči, definitivno su konsultanti odradili veoma dobar posao.

Na žalost, problemi sa performansama su još uvek tu, ali uspevam da ih prebrodim.

Zvuk iz DS-a? Šta se tačno tu čuje?
Vidim da imam dualsense speakers opciju u audio podešavanjima u winu, nikad nisam probao...

Trebalo bi da se cuje zvuk..
@gruja33 Probaj sa 4K rezolucijom i DLSS-om na performance (1080p). Dobićeš bolji kvalitet slike, nego da upscale-uješ 1080p na 4K. Da, rade adaptive trigeri, samo šteta što nema i zvuka iz DS-a ako nije povezan kablom na komp.
Kako misli 4k idlss na perf 1080p?
Imam RTX2060 6gb cisto da ne bude zablude :)

Vidim da imam dualsense speakers opciju u audio podešavanjima u winu, nikad nisam probao...
Sve ono što bi se čulo kao kad bi se igra igrala na PS5, razni dodatni zvučni efekti koji dodatno doprinose imerziji.
Kako misli 4k idlss na perf 1080p?
DLSS performance sa 4K rezolucije igru renderuje u 1080p i upscale-uje u 4K.

Sve ono što bi se čulo kao kad bi se igra igrala na PS5, razni dodatni zvučni efekti koji dodatno doprinose imerziji.
Nisam to znao, moraću da overim, mada to me zbunjuje, jer ako selektujem dualsense speaker kao audio izlaz, onda se neće čuti slušalice ili zvučnici ili šta god koristim kao primarni audio izlaz...

Nisam to znao, moraću da overim, mada to me zbunjuje, jer ako selektujem dualsense speaker kao audio izlaz, onda se neće čuti slušalice ili zvučnici ili šta god koristim kao primarni audio izlaz...

Ja ne cujem nista. Na pocetku pre menija nesto promrmlja zvuk na dzoj i to je sve. Igram preko kabela

Presao sam tacno 2,5 sata rimejka kao sto sam pre neki dan orginalni drugi deo na ps2 isto opleo 2,5 sata i mogu slobodno reci da su zvukovi i dalje bolji u originalu,ovde u rimejku je sve lepo slpckano i ima bas dosta detalja,neke deonice su izmenjene i prosirene ali su magla i zvukovi i dalje na ps2 nesto najbolje sto je covecanstvo moglo da dobije od tog hardwera tada.
Mislim na ambijentalne zvukove i onaj osecaj kada se nesto priblizava a osim toga radio u rimejku se jedva cuje sad kontam da je to zbog dualsensea jer ne moze da se stavi efekat na jojpad ali bez obzira na se ,ipak je i fixna kamera doprinela tom osecaju pogotovo u zatvorenim prostorijama.
Inace dosta pedantno odradjen rimejk sobzirom da su sve stvari ostale na svom mestu manje vise neke minimlanec izmene su tu cisto sto je dodato ponesto da bi produzilo zagonetku ili jednostavno konacno odrediste do cilja sto znaci da je malo i prostornije sada u gradu :)
Kada predjem dacu konacnu ocenu mada verujem da ce biti 9/10

Back
Top Bottom