• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC Silent Hill 2 Remake

Највише заслужује да га оставе на миру, фанови су већ направили најбољу верзију за модерни гејминг и то је то.
Pa ta verzija netje nestati.
Kapiram da je masa mislila da je RE4 remake nepotreban, kad ono...

Pa ta verzija netje nestati.
Kapiram da je masa mislila da je RE4 remake nepotreban, kad ono...
Управо га играм. Негде сам на 2/3 игре. Океј је испао мање-више али и да га нису римејковали с обзиром на то да је оригинал портован на све живе системе, не би била нека велика штета јер није направљен толики напредак као што је са RE2 и RE3 римејковима који су практично потпуно нове игре, док је овде 70-80% ствари исто.

Ја сам генерално противник римејковања свега што је из PS2 ере па надаље јер доста тих игара чак и графички могу данас да прођу уз евентуални ремастер порт. Ово што се ради са SH2 римејком је по мом мишљењу покушај да се лако заради на култној игри старој 20 година коју су графички унапредили, а све друго оставили практично као што је било и сад ће је продавати по пуној цени 60-70 евра. Али то очигледно пролази код доброг дела играча (међу којима има много оних млађих који оригинале нису никад ни видели, ни играли) те отуда последњих година поплава римејкова култних наслова.

Управо га играм. Негде сам на 2/3 игре. Океј је испао мање-више али и да га нису римејковали с обзиром на то да је оригинал портован на све живе системе, не би била нека велика штета јер није направљен толики напредак као што је са RE2 и RE3 римејковима који су практично потпуно нове игре, док је овде 70-80% ствари исто.

Ја сам генерално противник римејковања свега што је из PS2 ере па надаље јер доста тих игара чак и графички могу данас да прођу уз евентуални ремастер порт. Ово што се ради са SH2 римејком је по мом мишљењу покушај да се лако заради на култној игри старој 20 година коју су графички унапредили, а све друго оставили практично као што је било и сад ће је продавати по пуној цени 60-70 евра. Али то очигледно пролази код доброг дела играча (међу којима има много оних млађих који оригинале нису никад ни видели, ни играли) те отуда последњих година поплава римејкова култних наслова.
Slazhem se skoro sa svime shto si napisao. Samo shto meni ne smetaju rimejkovi ako mogu da igram i original. Definitivno bih vishe voleo neki novi Silent Hill, ne mogu da prezhalim Silent Hills, ali me zanima kakav tje biti ovaj SH2 (delom jer mi je dojadilo igrati SH2:EE).

Lepo izgleda, ALI i dalje mi se ne dopada kamera. Nadao sam se da tje biti barem nekih trenutaka bez RE4 kamere. Takodje i dalje ostaje kritika od pre u vezi jump scare-ova. Na osnovu Layers of Fear i Observer, a sada i svega shto sam gledao u vezi SH2, mi se chini kao da Bloober Team bash vole jump scares, shteta.
Igratju igru, sto posto, ali tju biti ultra nerdovski kritichan. Ostaje manje od dva meseca do izlaska, nadam se najboljem.

Kamera je evoluciski korak prema onome sta su danasni standardi modernog gaminga

RE2 Remake prosao kroz hiljadu promena i na kraju sve je bilo primljeno kao unapredjenje na orginalom.
SH2 Remake promenili joj obrve, masa pala u histeriiji povikavsi na bojkot i paljbu!

NIje problem u promenama nego u nedostatka poverenja ka Bloomberg timu i uopce Konami Pachinko™ a to steti samoj igri.
Developeri su prinudjeni da udovoljavaju fanovima umesto da pruze neke nove ideje i koncepte.

Ni ja nisam neki fan Blooper studija mislim prave uglavnom walking simulatore al kad vec rade skoro copy/paste originalne igre, stvarno mislim da ne mogu mnogo da zaseru.

Kamera je sasvim ok za danasnji standard,meeni se ne svidja close combat kako je odradjen a to je ujedno i main aspect fajta u ovoj igri...

Ja penim zbog kamere jer je ona u prvim Silent Hill igrama poprilichno uticala na atmosferu, maltene je bila deo gameplaya. Osetjaj kada radio histerishe i chujesh neko shushtanje, a ne vidish nishta jer ti kamera stoji pod nekim uvrnutim uglom koji ne mozhesh promeniti, je veoma bitan deo igre, po meni.

Kamera je evoluciski korak prema onome sta su danasni standardi modernog gaminga

RE2 Remake prosao kroz hiljadu promena i na kraju sve je bilo primljeno kao unapredjenje na orginalom.
SH2 Remake promenili joj obrve, masa pala u histeriiji povikavsi na bojkot i paljbu!

NIje problem u promenama nego u nedostatka poverenja ka Bloomberg timu i uopce Konami Pachinko™ a to steti samoj igri.
Developeri su prinudjeni da udovoljavaju fanovima umesto da pruze neke nove ideje i koncepte.

Dobar trejler!

edit - tu su i utisci posle odigranih 3 sata igre:

Performanse mi deluju da su problem i borba koja je nespretna i nekako bez "tezine" u udarcima.
Vuce me na neku Ign 7-icu sto se tice ocene :)

Meni ovo izgleda odlicno, korak u pravom pravcu, mozda sad po prvi put i predjem vise od par sati igre na pocetku.

Back
Top Bottom