• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Serije (2024)

Da nisi pitao ne bih znao da je izasla. I da vidimo da li ce i sada da nam 'odfikare' poslednje dve epizode

U suštini ok su ove tri epizode, ali mi se ne sviđa što je u prvoj epizodi maltene resetovan svet, i bez ikakvih stvari posledica se nastavilo sa pričom. Ko je bio ranjen oporavljen je, ko je imao neke probleme razrešio ih je, u suštini podseća me na klasične stare serije kada su bile u tom formatu. Očekivao sam nekako mnogo veće posledice dešavanja iz prve sezone po likove i generalno radnju u ovoj drugoj, a oni su se odlučili za reset sveta i onda nastavili kao u prvoj sezoni - odlično, ali opet moglo je bolje makar meni!
To mi je mala mana, inače ceo taj vajb prve sezone i sve dobre stvari su i dalje tu čini mi se

E da, i način na koji su scenaristi odlučili da resetuju stanje, onom VHS kasetom koja odjednom biva uništena... Mnogo nekako naivno, kapiram šta su hteli da urade, ali opet mi bode oči.

nisam stekao utisak reseta. neke stvari su se razrešile brže nego što je možda očekivano i simptomatično kada su time skipovi u pitanju, ali priča se nastavlja dalje.

Katastrofa True Detective..ali bas ono velika 0. Dosta toga nerazjasnjeno, sva misterija pala u vodu. Feminizam pobedio :)

Izasla

Avatar The Last Airbender 2024 S01​

Pogledao prvu epizodu.

Za sada moze da se gleda, ali mi je osecaj da nije bas dobro prenesen duh originalne serije. Cudno je gledati decu koja resavaju tako neke velike stvari, dok u crtanim/animiranim je to deo stila i nekako je ok. Takodje, ne svidja mi se kasting za vise od pola likova, dosta lose glume, ali mozda cu se navici. Pogotovo mi se ne svidja glavni Aang. Katara je pogodjena jedina skroz sa kastingom i deluje super izbor za tu ulogu.

Ispraticu do kraja ovu prvu sezonu, ali na osnovu ove prve epizode, nisam nesto odusevljen.

Halo Seasona 2 u najveće ide i po komentarima vidim da su baš uboli mnoge stvari. Još uvek nisam gledao, ali ova sezona priča priču iz The Fall of Reach knjige iliti Halo Reacha :)

Kontam da samo ta činjenica bi trebala da zaintrigira neke odavde.

Pogledao prvu epizodu.

Za sada moze da se gleda, ali mi je osecaj da nije bas dobro prenesen duh originalne serije. Cudno je gledati decu koja resavaju tako neke velike stvari, dok u crtanim/animiranim je to deo stila i nekako je ok. Takodje, ne svidja mi se kasting za vise od pola likova, dosta lose glume, ali mozda cu se navici. Pogotovo mi se ne svidja glavni Aang. Katara je pogodjena jedina skroz sa kastingom i deluje super izbor za tu ulogu.

Ispraticu do kraja ovu prvu sezonu, ali na osnovu ove prve epizode, nisam nesto odusevljen.

Odgledao sve.
Nažalost ovo je dosta lošta adaptacija po mom mišljenju. Ceo onaj svet iz originala je tu, ali kao da je mehanički prenesen u ovaj format, bez ikakve duše, samo su uradili copy paste glavnih dešavanja i to je to.

Uopšte ne postoji kvalitetan progres Aanga kroz priču, mnogo se čudno ponaša i priča, i generalno mi je čudan vajb sa tim glumcem kako govori stvari koje govori deluje mnogo neuverljivo svaki njegov dijalog. Uopšte se ne vidi ono iz originala, da je on dete, ali da nekako uspeva da napreduje i rešava sve probleme koji se pojave pred njim.

Mnogo takodje ima ekspozicije, umesto da nam serija pokaže stvari, likovi stoje ispred ekrana i pričaju stvari koje bi trebalo da dodju organski. To baš bode oči, tako da samo zbog toga ocena manje od mene.
Govorio sam već o kastingu, mislim da je u tipa 80% serije promašen kasting, da li je zbog toga što je live action, pa je teško preneti likove, ili jednostavno su promašili u kastingu, ne znam, ali znam da mi se većina likova uopšte ne svidja kako glumi i ponaša. Sokka ima neku iritantnu facu poput Rajana Rejnoldsa, mogo čudno je opisati.

Produkcija je takodje dosta loša, u mnogim scenama likovi stoje ispred green screen i to je toliko upadljivo, da kao da gledate neki B film iz 2000tih. Specijalni efekti u vezi sa moćima (elementima) su okeiš.
Treba gledati uvek svaku adaptaciju kao nezavisno delo, makar se ja trudim da to radim, i mišljenja sam da animirana/crtana serija nije postojala, da je ovo prvi put da vidimo ovaj svet i priču, mislim da niko nikad ne bi zavoleo ovaj svet niti bi bio ni upola uspešan kao što jeste. Dakle, ovo je serija koja živi na staroj slavi originala i za S02 moraju mnoge stvari da promene (recimo više onscreen vremena Maria Zhang :D ).

Ocena 5.9/10

Back
Top Bottom