Tokyo Vice odličan za sada i mislim da će tek biti dobra završnica sezone. Kvalitet kao u prvoj, čak bih rekao da je i bolje u nekim stvarima jer je mnogo veći akcenat na lični razvoj likova (pre svega zaplet u vezi sa njihovim privatnim problemima) nego što je na Jakuza lore-u. I dalje stojim iza toga da mislim da je bolje bilo da nije bilo onakvog reseta sveta u prvoj epizodi, ali sve nakon toga, pogotovo od 4. epizode pa do sada, baš baš odlično. Dosta je simpatično kada likovi pričaju na engleskom i japanskom, vidi se skroz druga energija japanskih glumaca i američkih, nekako je skroz drugi vajb u scenama koje smo gledali miliion puta (tipa običan razgovor i opraštanje ili tako neke svakodnevne stvari), i zbog svega toga, svaka interakacija sa likovima je, meni makar, unikatna ali i malo smešna. Ali svakako mi se dopada
The Regime pratim i bojim se da će biti promašaj od serije. Na stranu malo čudna produkcija (kinematografija, režija, montaža, osvetljenje i setovi), ono što mi smeta je što serija još me nije "kupila". A nakon prve epizode i onakve završnice, mislio sam da će sve da pršti u drugoj. Definitivno ima potencijala i mislim da može zaista biti izuzetno dobra ukoliko stvari u zapletu eskaliraju. Ali isto tako mislim da ovi pisci nisu baš dorasli izazovu, iako je super ideja za seriju. Recimo, da ovo vodi i piše Armando Iannucci, mislim da bi bio hit, verovatno i potencijal za seriju godine.
Invincible pratim ovu drugu sezonu, i moram da kažem, jeste super i sve to, prolet mi prosto epizoda, ali nekako mi je ona prva sezona bolje legla. Verujem da će biti baš dobra završnica druge sezone, ali i dalje mi to nije taj osećaj kao kada sam se prvi put upoznao sa ovim likovima i svetom gde je sve moguće.
Abbott Elementary S03 nikad gora za sad, najbolje stvari iz serije su loše ukradene fore iz Parks & Recs, ali ni to ne znaju da urade kako treba...
Curb Your Enthusiasm je zabavan, dosta nekako blaži i umereniji nego prošle sezone. Svaku epizodu gledam kao da se opraštam od nekog dobrog druga, tako da je svaki trenutak za mene, u nedostatku bolje reči, blagoslov
The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin imao potencijal, ali je baš loš i specifičan humor za moj ukus. Ima tu i tamo neka dobra fora, ali daleko je od klasika poput Black Books, IT Crowd, Father Ted, Fawlty Towers i sličnih. Ne verujem da ću odgledati do kraja.
Shogun za sad okeiš, produkcija i dalje odlična, ali mi je dosadan zaplet, sa nezanimljivim "negativcima". Za sada Tokyo Vice > > Shogun.
Last Week Tonight with John Oliver dobra nova sezona, svidja mi se što sada sve epizode u celosti imate na yt čim se pojave na HBO. Na stranu to što su više levičarski orijentisani i protiv republikanaca tj. Trampa, meni je ova serija već godinama odličan izvor novih informacija, u smislu da upoznajem malo kako radi sistem kodnjih i u svetu, pa onda posle istražim šta me zanima.
Halo nova sezona je ok, pisalo se već ovde o njoj. U suštini nije za svakoga, ali ako ti legne, može da se ubija vreme pred spavanje. Ima svakako boljih i pametnijih stvari koje možete gledati. Ono što bih napomenuo je da mi se čini da su u ovoj drugoj sezoni malo promenili mastering samih HDR epizoda, kvalitet 4k snimaka nije kao u prvoj - tada je to možda bila i serija koja je najbolja izgledala na mom tv-u. A sada je samo okeiš...