• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Serije (2024)

Mr. Wolf

Well-known member
Reaction score
3,376
tvshow.png

art by @Spidey
Vidim da nismo otvorili ovu temu, pa da se ispravi to.

Idemo jako i ove godine. Neke od serija koje nas očekuju su: Masters of the Air, Fallout, The Regime, The Boys Season 4, House of the Dragon Season 2, Griselda, The Penguin, Curb Your Enthusiasm Season 12, Avatar: The Last Airbender, Shogun...

A danas je krenula i True Detective: Night Country, sa Jodie Foster u glavnoj ulozi. Prikazuje se na HBO Max i imaće šest epizoda.

Nadajmo se kvalitetnoj godini!

Last edited:
Pogledao sam prvu epizodu Čru Detektiva Noćne zemlje, i mogu reći da je ambijent i estetika drugačija naspram pređašnjih sezona. Prvo što bode oči je ambijent, večni sneg i mrak Aljaske (serija je snimana na Islandu) i što muškarci ne nose sezonu kao u pređašnjim serijalima. Hajde da kažemo da je misterija ovde posuta kroz mrvice i nadovezuje se na pređašnji slučaj koji je zadesio ovo mesto. Ali to nije dovoljno da drži pažnju i više je kao neka vrsta alatke da se prikaže ukratko život u malom mestu.

Ako ste očekivali od početka hemiju između glavnih likova, toga još nema, i sledi putanju koju su postavili od početka serijala, svi su u nekim svojim pričama i nose teška bremena, ali je to sve urađeno da bude suzdržanije i manje depresivno.

Ne bih mogao nikoga da izdvojim od glumica i glumaca da se ističe, ali me živo interesuje šta mogu da urade sa preostalih 5 epizoda. Eskimi se retko koriste u pop kulturi, na prste ruke mogli bi da se nabroje sadržaji sa istima.

Četvrta sezona "For All Mankind" deluje kao uvod u "Expanse".
Da ne odajem mnogo: jedna od boljih sezona, meni je svaka epizoda bila na nivou. Nisu mnogo razvlačili radnju, puno toga se desilo u ovih deset epizoda i napokon su se Boldvinovi povukli u drugi plan. Da li je ovo kraj (upita on)? Ne znamo ništa, nadam se da nije.

Corridor Crew Cuts S03

1705849512058.png

Kontam da mnogima nije niti će biti zabavno pratiti ekipu sa Corridor kanala, ali već godinama uživam u klipovima iza scene. Deluju kao baš cool ekipa i generalno njihov posao deluje dosta primamljivo (u nekom drugom životu :( ). Ova treća sezona je nažalost, moram reći najslabija do sad. Verovatno mi se ne svidja toliko jer su Niko i Sem pozornicu prepustili Džordanu Alenu i Metu Karnsu (ovaj drugi i može da prođe). Nekako mi uopšte ne leži isforsirani humor ni u regularnim yt klipovima koje pravi Džordan Alen, a kamoli ovako behind the scenes...
Ima nekih baš cool epizoda sa Wrenom, kao i kada Nik ide u Kopanhagen da drži predavanje i u posetu Rokokou. Tekođe, epizode posvećene kreiranju rock paper anime su dosta dobre i informativne.
Sve u svemu, lošije nego prošlih godina.

Ocena 5.8/10

Za fanove kanala, primetih da su napravili dva nova serijala - Dailies i Loaded questions. Pogledao sam ovaj prvi Daily i dosta je zabavno, sirovo, bez nekog filozofiranja, uperi kameru i snimaj kada se desi nešto u kancelariji.
1705849527983.png1705849538877.png

Dailies - "Welcome to Episode 1 of Dailies! Our all-new exclusive studio vlog that is the raw, uncut moments from our studio as we build and create projects, available only to Corridor Digital Members!"

Loaded questions - "Jonah embarks on a new series to reveal the mindset of professional creators."

Evo nove ekranizacije romana The Talented Mr. Ripley, ovaj put od kreatora serije The Night Of sa Moriartijem u glavnoj ulozi.

8 epizoda, i otvoreni su za dodatne sezone.

Krenuo sa emitovanjem Masters of the Air, izasle su prve dve epizode. Nastavak je serija Band of Brothers i The Pacific. Ovog puta, glavna radnja se odvija u vazduhu.

Screenshot-1.png

During WWII, five miles above the ground and behind enemy lines, ten men inside a bomber known as a "Flying Fortress" battle unrelenting flocks of German fighters.

Glumacku postavu predvode Austin Batler, Barry Keoghan i Callum Turner.

Nakon tri odgledane epizode nove sezone True Detective, mogu reci da mi nije toliko interesantna koliko sam se nadao. Cak bih rekao da je u nekim momentima i dosadnjikava. Glavni likovi su mi takodje takvi. Pogledacu do kraja jer ima samo jos tri epizode, pa se nece dugo cekati na rasplet.

Citao sam da ovo i nije planirano da bude deo serijala True Detective, pa su menjali. Mozda bi bolje bilo da nisu to radili, da serija nema veze sa TD.

Sve u svemu, utisak je za sada meh.

Last edited:
Apsolutno se slažem za True Detective. Mnogo je to slabije nego šta sam očekivao. Džodi Foster mnogo čudno takođe glumi, kao da je imala neki šlog ili nešto, mnogo mi je čudna u svakoj sceni :D Najviše od svega mi se sviđa intro, i pesma i ceo stil:

Sutra kreće poslednja i završna sezona Curb your Enthusiasm.
A u četvrtak startuju nove sezone Halo-a (dve epizode), Tokio Vice-a (dve epizode) i Abbot Elementary ( :sick: )

Konačno da se i nešto desi u pretposlednjoj epizodi. Nezahvalno je od samog početka što je ovo izašlo pod brendom True Detective, da su ga preimenovali samo u Night Country i da nije bilo povezanosti sa prvom sezonom, i da su se više potrudili oko smanjenja raznih nelogičnosti i razvijanju samih likova, imali bi daleko bolju seriju. Kako god da ga završe, ovo će ostati samo kao jedna vrsta omanulog mućka u HBO katalogu.

True Detective je uvek i bila prevara od serije.
Meni je ovo zanimljivo jer me asocira na neke druge stvari: The Thing, Tvin Piks, Iznad 65 paralele, roman "Teror" Dena Simonsa its...

Hajlajt prethodne epizode je (barem meni) bio: ona mortus pijana dolazi tipu na gajbu da ga kresne dok druga posle tuče sva krvava dolazi kod tipa (očešljanog, mirišljavog, digao noge na tabure, gleda seriju) da joj previja rane i zabrinuto uzdiše za njom. Potpuna zamena klasičnih muško-ženskih odnosa.

Last edited:
Meni je ovo zanimljivo jer me asocira na neke druge stvari: The Thing, Tvin Piks, Iznad 65 paralele, roman "Teror" Dena Simonsa its...
Problem je što se kite tuđim perjem i ne nude ništa novo. Dosta mi je smetalo i to što se vidi da je dosta lokacija i scena veštački napravljeno (korišćenje 3d) a i realno gledano ni prići jednom The Thing i Terror Sezoni 1 koju svakako preporučujem svima da pogledaju ponovo, ili po prvi put.

A što se tiče tog opažanja, ovde je to učinjeno baš na silu da prikažu kako eto, žene mogu da budu tvrde kao i likovi iz prve sezone, i da nose svoja teška bremena. Ujedno je veliki problem što kako krenu sa misterijom, samo ga komplikuju sa ubacivanjem novih momenata koji odvlače pažnju zbog čega i prva eventualno privuče da gledaš seriju. Jebiga loš rad baš.

Ali kada smo tu pred krajem guramo taj kamen do kraja.

Dosta mi je smetalo i to što se vidi da je dosta lokacija i scena veštački napravljeno (korišćenje 3d)...
Sve se slažem sa vama šta ste napisali, ali ovo mi malkice nije jasno. Meni baš dobro deluje kako je urađen VFX, mnogi kadrovi/scene napolju baš izgledaju realno, deluje mi da je dobar posao urađen. Stvarno nisam primetio toliko upadljive stvari što se tiče efekata.

Back
Top Bottom