So...let's talk about Resident Evil : Code Veronica.
Posto sam globalno u RE fazonu, ovo je uvek bila cudna igra za mene.
Nikad voleo survival horor, a jeza me hvatala od "tank" kontrola.
Kao dete sam gledao u Bonus casopisu kao kako resiti neke zagonetke, a nisam ni DC imao niti sta.
I tako ja uzmem pre nedelju dana, da igram i onako, zlopatim se.
Iako imam 3 OG konzole i NTSC, gdemu, vga kabal, ipak zato sto sam zeleo da snimam gameplay, odlucim se za flycast emulator (retroarch + emulastion station frontend).
Stavio neke besne shejdere za simulaciju aperture grille sony pvm, neki animated bezel za DC, upscale interne rezolucije na 1440p i bez zezanje, izgleda bolje nego neki satro remasteri na PS4, PS3 i X360.
Uzeo sam Code Veronica X, jer kao ima nekih izmena, Kanzeban japan only koji je preveden bas dobro.
Plus vidim i VMU stalno.
Ko sto rekoh, ova igra me je nekako jos kao dete jako impresionirala.
Sada kad igram, ima dosta krindzulesku glasovne glume, toliko je losa da je funny.

Pocetak umesto neba ima neku ljubicasto-crnu boji i izgleda onako bezivotno. Indoors izgleda ok.
Jako mi pomesanja osecanja za ovu igru, i da nemam savestates, mislim da bi se softlokovao nekoliko puta.
Dosta backtrackinga i tezak item menadzment jer ne znas sta te ceka.
Vidim da igra ima visoku ocenu na MC cak i od usera.
Ja tek sad pocinjem drugi disk.
Znam da ovde ima RE fanova, pa me interesuje kako je vama bilo? Dal ste igrali to u vreme kad je izasla igra i neko overall iskustvo i ako jeste visoko na RE lestvici po vama, zasto?
No spoilers plz. Hvala.