• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Dreamcast Sega Dreamcast general tema (igre, vesti, diskusija)

Kul modovi ok, ali ono sto je vazno iz ovog videa je posebna verzija VA0 Dreamcasta.
Ovaj iz videa sa metalnim kulerom i metalnim hladjenjem.

Daje 5V i nikako bez moda ne sme da se koristi sa ODE GDEmu.

@Ashitaka je provalio da ima taj model Dreamcast-a i dobro da je pogledao ovaj video pre. Jos je hteo GDemu da kupi od mene. :D

Ja pojma nisam imao.

Video sam uživo ovu konzolu samo jednom, u jednoj igraonici u Pirotu kada sam završavao osnovnu ili krenuo srednju. Čudio se tada šta je to i zašto ta dva lika koja su igrala neku igru na tome ne igraju na PlayStationu kao normalan narod 😂

Kaze MVG

"The concern was 16MB memory and relative small amount of vram that the dreamcast supports..."

Brate, dovoljno je minut da nadjes info da DC ima vise vrama.

Compared to the rival PlayStation 2, the Dreamcast is more effective at textures, anti-aliasing, and image quality, while the PS2 is more effective at polygon geometry, physics, particles, and lighting. The PS2 has a more powerful CPU geometry engine, higher translucent fillrate, and more main RAM (32 MB, compared to Dreamcast's 16 MB), while the DC has more VRAM (8 MB, compared to PS2's 4 MB), higher opaque fillrate, and more GPU hardware features, with CLX2 capabilities like tiled rendering, super-sample anti-aliasing, Dot3 normal mapping, order-independent transparency, and texture compression, which the PS2's GPU lacks.

Kaze MVG

"The concern was 16MB memory and relative small amount of vram that the dreamcast supports..."

Brate, dovoljno je minut da nadjes info da DC ima vise vrama.

Compared to the rival PlayStation 2, the Dreamcast is more effective at textures, anti-aliasing, and image quality, while the PS2 is more effective at polygon geometry, physics, particles, and lighting. The PS2 has a more powerful CPU geometry engine, higher translucent fillrate, and more main RAM (32 MB, compared to Dreamcast's 16 MB), while the DC has more VRAM (8 MB, compared to PS2's 4 MB), higher opaque fillrate, and more GPU hardware features, with CLX2 capabilities like tiled rendering, super-sample anti-aliasing, Dot3 normal mapping, order-independent transparency, and texture compression, which the PS2's GPU lacks.
Cudno mi je da su morali da downsample-uju teksture iako DC ima veci VRAM. Sve mi se cini da je MVG pricao da je DC bas ogranicen po pitanju neke memorije za video stvari.

Pošto sam skoro nabavio GDEMu , moja konzola imala je već problem sa PSU , pa u kombinaciji sa GDEMu , gasi se konzola. Uzeo sam i naručio DreamPSU. Zgodno malo napanjen, plug and play je. Testirao sam konzolu bas lepo radi.

View attachment 1000017557.jpg

Attachments

Ali ja u praksi ovo što piše da je bolje na DC u odnosu na PS2 nikada nisam video ni u jednoj igri na DC-u. DC mi je uvek izgledao i i dalje izgleda kada upoređujem izgled igara kao neka među generacijija između 5. I 6. generacije. Dosta bolji od PSX i N64 ali daleko ispod PS2, GC i Xbox. Zato sam se najverovatnije kao klinac i čudio ljudima koji si u igraonici igrali DC umesto PSX, njegova grafika mi nije ostavila neki utisak, a kada je došao PS2 reagovao sam sa "WOW!".

Ali ja u praksi ovo što piše da je bolje na DC u odnosu na PS2 nikada nisam video ni u jednoj igri na DC-u. DC mi je uvek izgledao i i dalje izgleda kada upoređujem izgled igara kao neka među generacijija između 5. I 6. generacije. Dosta bolji od PSX i N64 ali daleko ispod PS2, GC i Xbox. Zato sam se najverovatnije kao klinac i čudio ljudima koji si u igraonici igrali DC umesto PSX, njegova grafika mi nije ostavila neki utisak, a kada je došao PS2 reagovao sam sa "WOW!".
Takve si naslove uhvatio, DC je imao gomilu PS1 i N64 portova koji su izgledali tek malo bolje od njih ali zato umesto 10-15 fps imali su 60 fps i radili u 480p. Drugo, DC je na trzistu bio ~2 godine, da je poziveo 6 godina, ko zna kako bi izgledali naslovi tada na njemu. Jeste malo ne fer poredjenje, ali pogledaj naslove koji su izasli za obe konzole, neretko bolje/lepse rade u DC verziji. Medju njima je Le Mans 24 koji vazi za jednu od najlepsih, ako ne i najlepsu igru na konzoli, a Metropolis Street Racer je odmah uz Le Mans(zatim idu Ferrari Challenge i Vanishing Point, pa 5 prazna mesta i onda dolazi ubogi Sega GT) jedna od najlepsih trkackih igara na konzoli, mada, realno, obe nisu na nivou jednog kasnijeg naslova kao sto je Gran Turismo 4. Jos jedan lep naslov koji je izasao i za PS2 je Headhunter.

So...let's talk about Resident Evil : Code Veronica.

Posto sam globalno u RE fazonu, ovo je uvek bila cudna igra za mene.

Nikad voleo survival horor, a jeza me hvatala od "tank" kontrola.

Kao dete sam gledao u Bonus casopisu kao kako resiti neke zagonetke, a nisam ni DC imao niti sta. :)

I tako ja uzmem pre nedelju dana, da igram i onako, zlopatim se.
Iako imam 3 OG konzole i NTSC, gdemu, vga kabal, ipak zato sto sam zeleo da snimam gameplay, odlucim se za flycast emulator (retroarch + emulastion station frontend).
Stavio neke besne shejdere za simulaciju aperture grille sony pvm, neki animated bezel za DC, upscale interne rezolucije na 1440p i bez zezanje, izgleda bolje nego neki satro remasteri na PS4, PS3 i X360.

Uzeo sam Code Veronica X, jer kao ima nekih izmena, Kanzeban japan only koji je preveden bas dobro.
Plus vidim i VMU stalno.

Ko sto rekoh, ova igra me je nekako jos kao dete jako impresionirala.
Sada kad igram, ima dosta krindzulesku glasovne glume, toliko je losa da je funny. 😄
Pocetak umesto neba ima neku ljubicasto-crnu boji i izgleda onako bezivotno. Indoors izgleda ok.
Jako mi pomesanja osecanja za ovu igru, i da nemam savestates, mislim da bi se softlokovao nekoliko puta.
Dosta backtrackinga i tezak item menadzment jer ne znas sta te ceka.

Vidim da igra ima visoku ocenu na MC cak i od usera.
Ja tek sad pocinjem drugi disk.

Znam da ovde ima RE fanova, pa me interesuje kako je vama bilo? Dal ste igrali to u vreme kad je izasla igra i neko overall iskustvo i ako jeste visoko na RE lestvici po vama, zasto?
No spoilers plz. Hvala.

Last edited:
So...let's talk about Resident Evil : Code Veronica.

Posto sam globalno u RE fazonu, ovo je uvek bila cudna igra za mene.

Nikad voleo survival horor, a jeza me hvatala od "tank" kontrola.

Kao dete sam gledao u Bonus casopisu kao kako resiti neke zagonetke, a nisam ni DC imao niti sta. :)

I tako ja uzmem pre nedelju dana, da igram i onako, zlopatim se.
Iako imam 3 OG konzole i NTSC, gdemu, vga kabal, ipak zato sto sam zeleo da snimam gameplay, odlucim se za flycast emulator (retroarch + emulastion station frontend).
Stavio neke besne shejdere za simulaciju aperture grille sony pvm, neki animated bezel za DC, upscale interne rezolucije na 1440p i bez zezanje, izgleda bolje nego neki satro remasteri na PS4, PS3 i X360.

Uzeo sam Code Veronica X, jer kao ima nekih izmena, Kanzeban japan only koji je preveden bas dobro.
Plus vidim i VMU stalno.

Ko sto rekoh, ova igra me je nekako jos kao dete jako impresionirala.
Sada kad igram, ima dosta krindzulesku glasovne glume, toliko je losa da je funny. 😄
Pocetak umesto neba ima neku ljubicasto-crnu boji i izgleda onako bezivotno. Indoors izgleda ok.
Jako mi pomesanja osecanja za ovu igru, i da nemam savestates, mislim da bi se softlokovao nekoliko puta.
Dosta backtrackinga i tezak item menadzment jer ne znas sta te ceka.

Vidim da igra ima visoku ocenu na MC cak i od usera.
Ja tek sad pocinjem drugi disk.

Znam da ovde ima RE fanova, pa me interesuje kako je vama bilo? Dal ste igrali to u vreme kad je izasla igra i neko overall iskustvo i ako jeste visoko na RE lestvici po vama, zasto?
No spoilers plz. Hvala.
Meni je cak bila prva Resident Evil igra. Igrao sam je sredinom 2000-ih kad sam nabavio Dreamcast. Secam se da mi je bas "nezgodno" bilo sto se toliko puta menja lik kojim upravljas i vise puta sam polazio iz pocetka kako bi dosao do istog mesta u igri ali u boljoj "poziciji" sto se tice resursa.

Resident Evil: The Anime

Ја волим ту игру и то ми је један од омиљених старих Резидената (ништа од нових нисам играо јбг). Поготово ми је почетак драг, онако мистичан, на острву гдје не знаш шта се дешава. Прича исто има потенцијала који ће вјероватно одлично бити искориштен у неминовном римејку, иако почесто залази у аниме патетику (Стиииииив).
Игра објективно има озбиљних мана, једна од најгорих је то што се можеш softlockati и онемогућити себи прелазак игре. Снимајте редовно и остављајте сејвове, не прекуцавајте их новим.
Plus vidim i VMU stalno.
Да то није неки hack гдје је у DC верзију убачен материјал са ps2 или GameCube јер "Х" верзија не може бити са VMU?

Иначе овој игри треба одати признање за још нешто, то је један од малобројних пристојних портова са DC на ps2. Обично су били видно инфериорни у техничком смислу због велике разлике у архитектури али Вероника је пристојно портована. ДиСи верзија јесте боља али је и ПиЕсТу верзија игрива и коректна.
Колико знам, GameCube верзија је већ егал са DC.

Ако неко хоће да је игра официјелно без ломатања са емулаторима, мени субјективно је најбољи начин xbox 360 верзија али на crt телевизору, са квалитетним scart каблом.
360 верзија је такође доста боља од PS3 верзије, када говоримо о HD реиздању.

Да то није неки hack гдје је у DC верзију убачен материјал са ps2 или GameCube јер "Х" верзија не може бити са VMU?
Nije hak.

Japan-exclusive Dreamcast release of BioHazard - Code: Veronica Kanzenban (Complete Edition), izdata malo kasnije, je funkcionalno identicna sa X verzijom.
Ovo je ta verzija koju igram, samo prevedena na engleski, plus neki fix ako imas 5.15 GDemu kineski gde mozes da se softlokujes.
Iskljucivo sam hteo da igram DC verziju da bih imao VMU.

Back
Top Bottom