• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Dreamcast Sega Dreamcast general tema (igre, vesti, diskusija)

Jesusa postujem samo zbog toga sto je radio u Sierri,a ovako mi je ogavstina kao i ostali youtube hoarderi.
AfroGamerDude i Darius Truxton su se tako ispisali po tom retro prosjackom delu youtube-a,ali im non stop skidaju klipove i gase kanale.

Jesusa postujem samo zbog toga sto je radio u Sierri,a ovako mi je ogavstina kao i ostali youtube hoarderi.
AfroGamerDude i Darius Truxton su se tako ispisali po tom retro prosjackom delu youtube-a,ali im non stop skidaju klipove i gase kanale.
Дај линк за неки њихов видео на ту тему ако их нису све уклонили.

Od gomile klipova izgleda je ostalo samo ovo:

Tu ima dosta Afrogamerovih rant-ova o svima od Jesusa,PeteDorra,ReviewTech.
Dariusu su izgleda sve pobrisali,ostalo mu je par bezveznih klipova.Najjaci klipovi gde imitira Happy Console Gamera i Immor(t)al John Hancocka su obrisani :(
tldr ne hejtuju ih bez razloga vec navode gomilu situacija gde su ispali picke poput Hancockovog muzeja igara gde su igre koje su mu donirali fanovi bile prodate.
Ili kad je Pete Dorr glumio da ima rak kako bi kupio Suikoden 2 ispod cene.

Mene Jesus podseca na Nikolu Jovanovica

Dreamcast emulacija je daleko od idealne, nazalost. ReDream tim se izgleda vise fokusirao na performanse i brzinu izvodjenja nego na tacnost emulacije. Emulator je odlicno optimizovan i leti i na krshevima ali dosta je glitcheva u igrama, narocito ako imate oko za te stvari. Bas steta. Testirao sam i Flycast, jos gori rezultati.
Nije do mog setupa jer sam na razlicitim uredjajima testirao, a i na YT snimcima se vidi.

Kad se posle toliko vremena opet iznenadim da su neke igre postojale za neke sisteme. Nisam imao pojma za Vigilante 8 2nd Offense da je bio na Dreamcastu.

Cak je i bilo rijeci o tom portu na forumu, pominjalo se koliko ps1 verzija ima los framerate. DC ver je najbolja, kao i u 100% slucajeva. Ta konzola je jedino popusila od PC-ja u par prilika, kada su u pitanju druge konzole mogle su da je poraze samo sadrzajno, ne i tehnicki.

Taj wtf momenat da je nesto izaslo za nesto je meni najprisutniji na Master System.

Cak je i bilo rijeci o tom portu na forumu, pominjalo se koliko ps1 verzija ima los framerate. DC ver je najbolja, kao i u 100% slucajeva. Ta konzola je jedino popusila od PC-ja u par prilika, kada su u pitanju druge konzole mogle su da je poraze samo sadrzajno, ne i tehnicki.

Taj wtf momenat da je nesto izaslo za nesto je meni najprisutniji na Master System.
Igre na DC koje su izlazile na PC su znale da budu dosta gore. Secam se da Slave Zero iako radi odlicno na DC bukvalno izgleda ruznije od PC verzije igre na LOW i mozda cak ima uproscenu geometriju nivoa, dok je recimo Urban Chaos skoro ne igriv na DC-u zbog loseg framerate-a(igra cak ima i settings meni kao neki PC naslov gde mozete podesavati opcije koje uticu na FPS). Dobio sam od kolege forumasa Starlancer za PC u bas kul pakovanju i nikako da uzmem da uporedim PC i DC verziju.

Planirao sam igrati i ja DC verziju Starlinera. Znam da PC ver nema podrsku za mish, samo joystick.

Planiram da uskoro naručim GDEMU, pa sam hteo da pitam vas koji ste već ugradili isti u svoje konzole da li se napajanje osetno više greje sa njim u odnosu na ono kad se koristi disk drajv? Da li je potrebno staviti rezistore (3x 1000ohm) na 12V granu ili nema potrebe za tim? Zadržao bih stock napajanje, ne bih da ga menjam sa ReDream, DreamPSU, PicoPSU i sl.

Planiram da uskoro naručim GDEMU, pa sam hteo da pitam vas koji ste već ugradili isti u svoje konzole da li se napajanje osetno više greje sa njim u odnosu na ono kad se koristi disk drajv? Da li je potrebno staviti rezistore (3x 1000ohm) na 12V granu ili nema potrebe za tim? Zadržao bih stock napajanje, ne bih da ga menjam sa ReDream, DreamPSU, PicoPSU i sl.
Sad tek ovo videh.
Ja imam dva GDemu, sa alija. Jedan je na stock napajanju, nisam mnogo nesto igrao, ali nisam primetio da se vise greje. A i zasto bi?

Drugo mi je sa DreamPsu napajanjem i isto nikakvih problema.

Uvek je bolje ostaviti njegovo napajanje ako vec radi. Meni se cela konzola dosta grejala i pre GDemu instalacije, pa sam otvarao i cistio.

Najveci problem mi je tu onaj mali ventilator, koji je bucan kao jet engine a ne daje mi se jos novca, pored nekoliko konzola. A igram DC jednom u godinu dana i vec dosta para sam spucao u drimkestove. 😐

Last edited:
Ja imam dva GDemu, sa alija. Jedan je na stock napajanju, nisam mnogo nesto igrao, ali nisam primetio da se vise greje. A i zasto bi?
Zato što GDRom koristi 12V granu, a kad se isti eliminiše iz konzole, 12V ostaje bez load-a koji pravi GDRom, što dovodi do većeg zagrevanja napajanja i zato preporučuju da se stavi 330 Ohm rezistor koji bi zadržao load na 12V grani i eliminisao to dodatno zagrevanje.

Screenshot 2024-09-24 130319.png

Video sam to po reddit-u i dreamcast talk pre.
Ko dupe, svako ima svoje misljenje na temu.

Neki kazu da se vise desava na PAL konzolama zbog veceg napona. Mozes da stavis, ako hoces.

Ja nisam primetio vece zagrevanje u mom slucaju, a PAL je konzola.

Last edited:
Nemam pojma, zato i pitam da li je neko ko koristi GDEmu primetio povećano zagrevanje konzole. Kako god, kad montiram GDEmu ako primetim da se napajanje više greje, staviću rezistor i rešen problem.

Nemam pojma, zato i pitam da li je neko ko koristi GDEmu primetio povećano zagrevanje konzole. Kako god, kad montiram GDEmu ako primetim da se napajanje više greje, staviću rezistor i rešen problem.
Pa da, najbolje tako.

Neki kazu da je vazno i da imas onaj "3d printed housing for the gdemu or just cut a cardboard to make the air go to the psu."
Ja to imam, ceo kit.

Jos kad bih mogao da nadjem neku zamenu za noctua fan, glavu mi probi onaj mali ventilator. :(

Kapiram da mi na ovoj konzoli gde mi je Dreampsu i gdemu skroz nepotreban, ali to cu tek da vidim.

Back
Top Bottom