• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Saveti/predlozi/ideje za forum

Koja su ogranicenja za dimenzije avatara i za njegovu velicinu?
Pokusavam da okacim novi avatar, ali nece da ga uploaduje...
Ogranichenja zavise od teme. Nigde nema opcija da se to menja. U svakom sluchaju, forumski softver sam podesi dimenzije avatara na, ako se ne varam, 96x96.

Uspeo sam preko Opere, preko Chrome-a nije htelo, mada mozda je u tom momentu forum slabije radio...
Svakako me zanima koje je ogranicenje u megabajtima za velicinu avatara?
Limit za file upload nije reshen forumskim softverom, vetj na serveru. I vishe je nego dovoljan (par stotina megabajta, a posle se to resize-uje). Povetjao sam sada neshto drugo shto utiche, pa tjemo videti kako ide s time.

Predlazem da ove dve teme budu pinovane, em da ih odvojimo od igra, em da ih ne trazimo svaki put kad nam zatrebaju.

eventualno i

Hoće li biti neka vrsta glasanja za najbolji film, seriju i igru 2022. godine? Ako se nema vremena za ozbiljnije pripreme i glasanje, dovoljan je i neki poll sa po desetak opcija za svaku kategoriju. Mislim da prošle godine nije bilo toga, mislim da će biti zabavno videti rezultate na kraju.

Može tema pa neka svako iskuca svojih 10 or whathever i ja sam mislio da pravim temu al reko da ne ispadne kao izgovor da prezentujem neku svoju listu koju trenutno ni nemam...

Juce mi prolazi kroz glavu kako bih zeleo da vidim tudjih top10 ili 20 za proslu godinu, pa da nesto proberem posto sam pogledao samo par filmova i aktivirao sam se u poslednjih sedam dana.

Hteo sam da sacekam jos par dana za pitanje.

Hoće li biti neka vrsta glasanja za najbolji film, seriju i igru 2022. godine? Ako se nema vremena za ozbiljnije pripreme i glasanje, dovoljan je i neki poll sa po desetak opcija za svaku kategoriju. Mislim da prošle godine nije bilo toga, mislim da će biti zabavno videti rezultate na kraju.
Za igre će definitivno biti, samo ćemo verovatno krajem januara da bi ljudi imali još malo vremena da odigraju nešto iz ove godine.

Ako te ne mrzi slobodno napravi temu sa glasanjem :)

Зезнули сте смајлије са овим задњим апдејтом, прво сам примјетио да су мањи приликом постовања, а онда и да се не приказују тачно у односу на оно што бирамо, већ неки други.

Vratilo se na default emoji set koji koristi xenforo, kapiram da neće biti veliki problem da se prebaci na twemoji set na koji smo kasnije prešli.

Обавезно то урадити ако је могуће јер буквално не ради их гомила како треба. Изабереш једно, он стави друго. Или не стави ништа, коцкица. А и ружнији су ови дифолтни, мали.

poslednjim update-om foruma, twemoji je pojeban, zbog čega smo vratili na default emoji set.
nismo ni mi preterano zadovoljni, pokušaćemo da nađemo neko rešenje...

zapravo postoje dva issues-a, defaultni source za twemoji je pukao zauvek, i u novoj xenforo verziji postoji bug sa konvertovanjem iz slike u emoji.
mislim da sam uspeo da rešim... 🥹 🤡 🐸🙏:alien:🥳🥳🥳

^ to je sve stari default set. Twemoji su ovi flat jednobojni 😊 😆 🙂 🙁 😉 😵‍💫 😒 🤐 😢 ☕, itd.

Idealno bi bilo kada bi moglo da se namesti da se automatski replace-uju svi stari emoji novim preko njihovog :nesto: koda, a da se stari kompletno obrišu, ali je prevelika gnjavaža.

to se ne može namestiti, mada sad vidim da jedino crazy ima defaultne emojije 😹

razlog je ovo, smajliji (defaultni) imaju prednost nad emoji-jem kad se otkucan tekst konvertuje u smajlija
1673662587142.png

Last edited:
Back
Top Bottom