• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC S.T.A.L.K.E.R. 2 : Heart of Chernobyl

Inače, skinuo sam sinoć igru, ali nisam stigao da je isprobam, tek ću večeras. Drago mi je da nema stutter-a pošto je UE5 igra u pitanju.
Ja barem nisam primetio neki veci stutter problem ili slicno, navodno je bio veliki problem do poslednjeg updejta koji je pusten nazalost kada su sve recenzije bile gotove vec i spremne za upload.

Shimmering sam primetio na travi kada je iskljucen DLSS/DLAA, sa upaljenim nestane totalno. Sto se tice kretanja/trcanja ako na to mislis tu je situacija totalno smooth osim ako fps ne krene da divlja, ocekivao sam da ce traversal stutter biti prisutan posto je UE5 igra medjutim on je skoro na minimumu za divno cudo.
Fino zvuči to meni. Super. Samo da reše optimizaciju i gg.

Fino zvuči to meni. Super. Samo da reše optimizaciju i gg.
Resice svakako imaju veliki scope sto se tice same igre (dlcevi/expanzije i multiplayer), to ce verovatno biti deo onih velikih updejtova koje su najavili juce na launchu. Sada ce izbacivati samo brze hotfixeve i manji pathceve.

1732178086965.webp

@Undenis jel gamepass verziju igras? Ne znam da li Steam verzija radi bolje, desavalo se da gamepass verzije igara budu ubagovane do bola i da losije rade od Steam/Gog varijanti
Malo sam se raspitivao u Gamesu za PC Steelbook izdanje, voleo bih jednog dana da pazarim, pa mi kazu da je Steam kod, sto mi i odgovara

Steam verziju igram, citao sam na redditu da PC verzija na gamepassu ima neke probleme al ne secam se tacno koje.

Steam verziju igram, citao sam na redditu da PC verzija na gamepassu ima neke probleme al ne secam se tacno koje.
Za 1.5h igranja savrseno je bilo, sad videcemo dalje, pikam gamepass varijantu. Nisam ljubitelj gamepass igara, uvek sam za Steam varijantu jer bas zbog tih problema kojih je bilo u proslosti sa gamepass verzijama, prvo mi pada na pamet The Evil Within pa i The Ascent....

Prvi utisci nakon predjenog prologue dela su mi veoma pozitivni ovo je punokrvni nastavak Stalker serijala 1 kroz 1.
Sto se tice perfomansi za sada mi radi dobro ali naravno na misice zbog GPUa ne znam kako se igra ponasa na slabijim kartama i racunarima, sto se bagova tice za sad nisam imao nijedan a da sam primetio (prvih 2h igre).

Sto se same igre tice gameplay i atmosfera su 10/10, prezivljavanje planiranje napada protivnika itd sve na nivou kao u prethodnim igrama, ljudi koji ocekuju Metro ili neki FPS gde ces rostiljati i rasipati municiju opusteno da zaobidju igru, igra je polu survival simulacija ne kao recimo Escape from Tarkov ali recimo nesto najslicnije tome. Naravno za kraj Ruski/Ukrajinski VOA je MUST, engleski zvuci predebilno i out of place u 99% situacija.

Vidimo se u Zoni.
Toeto, nemam šta da dodam. Atmosfera, zvuk i ambient sound/music su top notch. Napucavanje je takođe ekstra odrađeno, baš je immersive. Konačno dobismo novog Stalkera posle 14 godina čekanja, pinch me I'm dreaming momenat.

1000059542.webp
1000059543.webp
1000059544.webp
1000059545.webp

Za 1.5h igranja savrseno je bilo, sad videcemo dalje, pikam gamepass varijantu. Nisam ljubitelj gamepass igara, uvek sam za Steam varijantu jer bas zbog tih problema kojih je bilo u proslosti sa gamepass verzijama, prvo mi pada na pamet The Evil Within pa i The Ascent....
Uglavnom koju god verziju da igras moja preporuka je da ne koristis one iteme koji se dobijaju kao bonus (ne znam da li ih ima na GP verziji) jer stvarno su pay to win, bukv ubiju ceo survival deo igre.

Uglavnom koju god verziju da igras moja preporuka je da ne koristis one iteme koji se dobijaju kao bonus (ne znam da li ih ima na GP verziji) jer stvarno su pay to win, bukv ubiju ceo survival deo igre.
Nisam primetio da je nesto doslo uz ovo gamepass izdanje. Klot bez icega je izgleda

Ne znam kako je na GOG-u i Gamepass-u, ali Steam (narodnjak) verzija ima dva meni velika problema:

- igra puca kada ukljucim FSR 3 interpolaciju
- ne radi jojpad™, niti ima ikakvih podesavanja za kontrolere u igri

Kakav crni dzojped, ovde ima toliko komandi da je tesko i popamtiti sta je sta. Ne cudi me uopste i da dzojpedi nisu podrzani, ko ovo jos igra sa dzojpedom

Koji jojpad je u pitanju?

Astro C40 (xinput), DualSense i neki Nacon (kopija Xbox 360 kontolera). Svuda normalno rade osim u ovoj igri.

Pojave se Xbox layout ikonice, ali nema reagovanja na komande...

Kakav crni dzojped, ovde ima toliko komandi da je tesko i popamtiti sta je sta. Ne cudi me uopste i da dzojpedi nisu podrzani, ko ovo jos igra sa dzojpedom

Ako kontroleri validno funkcionisu na konzolama, valjda je logicno i da na PC-u treba da rade bez problema. Kao u svakoj danasnjoj igri.
Hvala sto doprinosis diskusiji. Samo smanji malo tu negativu.

Na steam page-u stoji "partial support" za Xbox kontroler. Tako da ko zna zasto ne radi.
Ps: kakva bre negativa samo poz gas

Samo džojped bajo moj, sasvim ok su implementirali kontrole, sve je na "dohvat ruke" što bi se reklo.

Back
Top Bottom