• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PC S.T.A.L.K.E.R. 2 : Heart of Chernobyl

Rekao Batalja na onom fejk twitteru da igra primetno bolje radi sa danasnjim patchom nego verzija na kojoj su ovi ostali radili recenzije tokom prethodnih dana.

sdAQcOv.png

Last edited:
Rekao Batalja na onom fejk twitteru da igra primetno bolje radi sa danasnjim patchem nego verzija na kojoj su ovi ostali radili recenzije tokom prethodnih dana.

sdAQcOv.png
Sad citam na redditu da je isto napisao neki novinar iz Ceske koji radi review Xbox verzije tekstualnu doduse. Navodno vecina recenzija je bez ovog poslednjeg updejta ili poslednja dva, posto su navodno koliko sam razumeo sinoc i danas izasli dva dodatna patcha za Xbox.

Idi bre, ja pomislih screenshot iz igre, taman krenuh da pisem, kako ne verujem kako dobro izgleda

Prvi utisci nakon predjenog prologue dela su mi veoma pozitivni ovo je punokrvni nastavak Stalker serijala 1 kroz 1.
Sto se tice perfomansi za sada mi radi dobro ali naravno na misice zbog GPUa ne znam kako se igra ponasa na slabijim kartama i racunarima, sto se bagova tice za sad nisam imao nijedan a da sam primetio (prvih 2h igre).

Sto se same igre tice gameplay i atmosfera su 10/10, prezivljavanje planiranje napada protivnika itd sve na nivou kao u prethodnim igrama, ljudi koji ocekuju Metro ili neki FPS gde ces rostiljati i rasipati municiju opusteno da zaobidju igru, igra je polu survival simulacija ne kao recimo Escape from Tarkov ali recimo nesto najslicnije tome. Naravno za kraj Ruski/Ukrajinski VOA je MUST, engleski zvuci predebilno i out of place u 99% situacija.

Evo malo skrinova ispod.

Epic preset, 4k, DLSS quality, FG - on, FPS ide od 80 do 110.

Vidimo se u Zoni.

S1.webp

1732131784196.webp
S2.webp20241120195506_1.webp
20241120201602_1.webp

Last edited:
Prvi utisci nakon predjenog prologue dela su mi veoma pozitivni ovo je punokrvni nastavak Stalker serijala 1 kroz 1.
Sto se tice perfomansi za sada mi radi dobro ali naravno na misice zbog GPUa ne znam kako se igra ponasa na slabijim kartama i racunarima, sto se bagova tice za sad nisam imao nijedan a da sam primetio (prvih 2h igre).

Sto se same igre tice gameplay i atmosfera su 10/10, prezivljavanje planiranje napada protivnika itd sve na nivou kao u prethodnim igrama, ljudi koji ocekuju Metro ili neki FPS gde ces rostiljati i rasipati municiju opusteno da zaobidju igru, igra je polu survival simulacija ne kao recimo Escape from Tarkov ali recimo nesto najslicnije tome. Naravno za kraj Ruski/Ukrajinski VOA je MUST, engleski zvuci predebilno i out of place u 99% situacija.

Evo malo skrinova ispod.

Epic preset, 4k, DLSS quality, FG - on, FPS ide od 80 do 110.

Vidimo se u Zoni.

View attachment 16049

View attachment 16054
View attachment 16050View attachment 16052
View attachment 16053
Jesi li primetjivao grafichke artifakte ili nekakvo treperenje tekstura? Fino izgleda na skrinshotovima, kakva je situacija u pokretu?

Jesi li primetjivao grafichke artifakte ili nekakvo treperenje tekstura? Fino izgleda na skrinshotovima, kakva je situacija u pokretu?
Shimmering sam primetio na travi kada je iskljucen DLSS/DLAA, sa upaljenim nestane totalno. Sto se tice kretanja/trcanja ako na to mislis tu je situacija totalno smooth osim ako fps ne krene da divlja, ocekivao sam da ce traversal stutter biti prisutan posto je UE5 igra medjutim on je skoro na minimumu za divno cudo.

Generalno najveci problem trenutno je prevelika zahtevnost tj tacnije neoptimizovanost ovi sitni bagovi se rese kroz par manjih hotfixeva i updejtova.

Edit.

Odlicna HDR podrska (y)

kakav je domaći sub za igru pošto vidim da ima
Inace mali update obavezno ali obavezno staviti srpski titl prevod je remek delo, posto dosta reci iz slovenskih jezika ne moze bas dobro da se prevede ili ne zvuci kako treba na engleskom.
Inače, skinuo sam sinoć igru, ali nisam stigao da je isprobam, tek ću večeras. Drago mi je da nema stutter-a pošto je UE5 igra u pitanju.

Last edited:
Back
Top Bottom