• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS3 RPCS3 - Playstation 3 emulator (vesti,development,utisci)

Pre su bile u bas losem stanju, ali sad mislim da su ok da se igraju, procenio bih svakako.
Otkud da treba 3090, mislio sam da graficka nije bitna, vec samo procesor, a da ti za graficku ne treba nista jace od 1070... zanimljivo...
MGS sam svakako vec presao.
Evo ti ovde imas setup za MGS 4 (I9 12900k + 3090) uz blage padove fpsa.

Najbolje je da proveris na samom sajtu koje igre imaju ''playable status'' .

Ja bi ti preporucio da uzmes xbox kontroler. Meni ce Dualsense primarno sluziti kao kontroler za PS emulatore i po neku igru koja bude imala full support.
Ove igre koje planiram da igram, 95% njih su izasle za ps3, 4 i 5, tako da bi morao dualsense da radi u njima na pc-u, a za ostalih 5% igra koje nisu izasle za playstation, kao sto su zadnji Halo i Forza, za njih ima resenja kako da se povezu preko onog ds4 prog-a, nije mi to cimanje ili preko add non steam game opcije u steam-u, jedino sto bih onda mozda rizikovao nalog na steam-u, jer nemam originale...
Ostalo sto bih igrao je taj ps3 emulator, tako da meni ipak treba playstation kontroler, a i licno ga preferiram u odnosu na xbox-ov, jer ima brzi odziv, ima dopunjive baterije i mnogo vise funkcija nego xbox-ov.
Spreman sam da uzmem, samo me koci jedna zadnja stvar, vidim da za dosta igra po onoj tabeli sto si okacio, zahteva wired konekciju sa PC-em, dakle ne mogu bezicno da igram?
Na sta se tu tacno misli, mora wired da bi koristio neke funkcije tipa adaptive triger i haptic feedback ili da bi uopste radio?
Nije mi problem da nemam te funkcije u nekim igrama, ali da mogu makar bezicno da igram?
Dakle zanima me dal vecinu tih igra koje su izasle za neki playstation, dal mogu bezicno da ih igram na pc-u, van emulatora i steam-a, vec bas narodnjake na PC-u?

Wired i Steam su potrebni za haptic i adaptive triggere.
Bezicno mozes sve da igras Win 11 ga detektuje kao BT kontroler tako nesto i sve sljaka normalno osim ove dve navedene opcije iznad.

Edit.
Par igara podrzava adaptive i heptic kontrole ( nisam probao piratske verzije tih igara da bi mogao da ti potvrdim da li ''narodnjak'' radi preko kabla kao sto radi na Steam-u). Posto Steam bas detektuje kontroler kao DualSense dok ga Win11 vidi kao BT kontroler.

Znaci samo na PC-u je tako iz nekog razloga da te dve funkcije ne rade bezicno, dok na PS5 te funcije pretpostavljam rade i bezicno?
Zanima me i ako recimo ne radi haptic feedback bezicno na PC-u, dal onda radi bar onaj regularni obicni force feedback?

Znaci samo na PC-u je tako iz nekog razloga da te dve funkcije ne rade bezicno, dok na PS5 te funcije pretpostavljam rade i bezicno?
Zanima me i ako recimo ne radi haptic feedback bezicno na PC-u, dal onda radi bar onaj regularni obicni force feedback?
Tako je. Obicna vibracija radi.

Vezano da Playstation controller na PC-u: ako ga neka igra ne detektuje kako treba, skinite i pokrenite program ds4fWindows. Neke igre ranije mi nisu detektovale Playstation controller ali je ovaj program riješio problem: https://ds4-windows.com/

DS4Windows works by remapping the user’s “real” gamepad into a new, virtual / “fake” / emulated gamepad or by directly mapping the real gamepad to the user’s keyboard and mouse. This allows:
  • Using your gamepad in games that support (for example) only Xbox controllers
    • It’s possible to emulate either a Xbox or DS4 gamepad, but keep in mind that most games do not support DS4 controllers in any way, requiring Xbox emulation
    • The virtual controller is fully configurable: its buttons and sticks can be remapped to other buttons/sticks or entirely disable, their behavior tweaked , special functions configured etc.
  • Using your DS4 via Bluetooth in games that only recognize DS4 controllers connected via USB (Wired v1 DS4 emulation)
  • Playing games that do not support gamepads by controlling the PC’s keyboard and mouse
  • Mapping the controllers motion sensors to control the mouse, sticks etc.
  • And much more!

Vezano da Playstation controller na PC-u: ako ga neka igra ne detektuje kako treba, skinite i pokrenite program ds4fWindows. Neke igre ranije mi nisu detektovale Playstation controller ali je ovaj program riješio problem: https://ds4-windows.com/

DS4Windows works by remapping the user’s “real” gamepad into a new, virtual / “fake” / emulated gamepad or by directly mapping the real gamepad to the user’s keyboard and mouse. This allows:
  • Using your gamepad in games that support (for example) only Xbox controllers
    • It’s possible to emulate either a Xbox or DS4 gamepad, but keep in mind that most games do not support DS4 controllers in any way, requiring Xbox emulation
    • The virtual controller is fully configurable: its buttons and sticks can be remapped to other buttons/sticks or entirely disable, their behavior tweaked , special functions configured etc.
  • Using your DS4 via Bluetooth in games that only recognize DS4 controllers connected via USB (Wired v1 DS4 emulation)
  • Playing games that do not support gamepads by controlling the PC’s keyboard and mouse
  • Mapping the controllers motion sensors to control the mouse, sticks etc.
  • And much more!
Imao sam sto muka da nateram da mi DS4 radi zajedno sa DS3. Pokushao sam SCP Toolkit i josh neshto, nikako mi nije polazilo za rukom. Pratio sam guide-ove na netu, ischitavao forume, jednostavno nisam uspeo da nateram da DS4 proradi. Chim se vrnem kutji probatju sa tim ds4-windows.

Hvala :3

Mogu da potvtdim da dual sense kao i ds4 radi preko ds4windows. Ima ponekad neka začkoljica za neke igre, ali brzim guglanjem se nadje sta treba (koju opciju uključiti). Kupio sam i BT receiver za komp koji je kompatibilan sa tim programom, ali nažalost nije sjajno, dešava se čudan lag i prekid s vremena na vreme. Tako da je bolje kabl i mirna glava. Ili možda kupiti kvalitetnij BT dongle.

Ako niste za PS5 joypad probajte sa updateom firmware-. Takođe probajte da u podešavanjima za controller u Steamu odaberete opcije za Playstation controller.

steam controller.jpg

steam controller 2.jpg

Malo gledam sad rpcs3 emulator, i gow3 bih da probam.
Vidim da radi lepo (mrzi me da vadim ps3 iz kutije).

Kad vidim kako i dan danas GOW3 izgleda i kad se podsecam kakav je action slasher, moram da iznesem, verovatno jedno nepopularno misljenje.

Gow i gow ragnarok, ma koliko da sam bio hajpovan (kupio sam ps4 zbog gow) i ma koliko da su mi prijali u borbi jer su combatwise souls za sirotilju, to ipak nisu gow igre.

GOW3 je bre nemilosrdna akcija, avantura i nasilje. Nema Atreusa da mi se baca, postadoh cale gluposti i jadikovanja, menjanja likova u sred igre, fabularnih tokova...vec samo surova akcija i malo odmora sa zagonetkama.

Znam da su akcione avanture prestale da budu popularne, ali trebalo je da naprave novi serijal sa action/rpg elementima i souls borbom. Kratos mrtav i stavi nekog nordijca UFC heavyweight.

Jedino sto nikada ne treba da se vrati je qte, to je uvek bilo bullshit.

Moje skromno misljenje.

Back
Top Bottom