• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS3 RPCS3 - Playstation 3 emulator (vesti,development,utisci)

I to radi APU koji trosi max 15W.

Jedva cekam da najjaci tier novog PS+ ponudi PS3 igre samo preko streaminga. :D

Dugo godina je emulacija MGS4 bila nemoguca zbog previse custom zajebancija (kojima iskoristio zadnje atome ps3 :D).
Ali trenutno igra izgleda savrseno, fps je jos uvek sarolik, ali svakako fantastican napredak.
Sta bi dao za neki remaster, igra izgleda toliko dobro u 60fps :D

Dugo godina je emulacija MGS4 bila nemoguca zbog previse custom zajebancija (kojima iskoristio zadnje atome ps3 :D).
Ali trenutno igra izgleda savrseno, fps je jos uvek sarolik, ali svakako fantastican napredak.
Sta bi dao za neki remaster, igra izgleda toliko dobro u 60fps :D

Ja odigrao MGS3 HD remaster i GoW 2 HD na rpcs3 i bas sam uzivao.
Demon Souls je epic probao sam ga odigrao do prvog bossa i to je to. Plus ima i onlline sistem uspeli su servere da podignu.

meni mgs4 neće dalje od dolby logoa, jednom uspeo od prvog dela gde se dobije "kontrola" i o5 softlock. na novijim verzijama emulatora tj.

Kad tad ce Konami ponovo da se vrati u gaming, ima neko vreme naznaka da rade na par igara [da su dali eksternim timovima da rade na njima].

Jedan od najboljih nacina da se povrate deo popularnosti je da objave dobre portove, da ljudi najzad ponovo zaigraju stare hit igre. Inace, Ryan Payton [ex-KojiPro] je bas pricao o tome pre neki dan u MinnMax intervjuu, kako je MGS4 imao bas ultra-PS3 orijentisan kod, ali da bi talentovan tim mogao to da portuje valjano.

Inace, rekao je da ako izadje port/remaster da ce najzad pricati o mnogim dogadjajima iz developmenta te igre koje nije spominjao sve ove godine. :D

Ovde imate podesavanja za svaku igru posebno ukljujuci official i cannary patcheve.

imo najveca mana grafike su bile senke, cesto ocajne, sada izgledaju super, cisto. jos back in the day sam razmiljao jbt kako nextgen igra moze da ima tako lose senke, doom 3 je imao bolje...

PS2 je bas imao lud bandwidth, pa su se svi bahatili sa particles, blur, senkama, dimom, heat haze-om i slicnim efektima.

Ali onda je stigao PS3 sa split RAM-om, zajebanim SPE-ovima i skrnavom grafickom koja je cesto zahtevala ispomoc CPU-a... Grafika jeste napredovala dosta u globalu, ali neke stvari nisu izgledale sjajno.

Over the past few months RPCS3 has seen major performance improvements due to @kd-11 and Nekotekina's RSX & SPU optimisations. Metal Gear Solid in particular saw a huge performance uplift. We also have HDMI and Audio support working in VSH/XMB for the first time thanks to @Vestral! @kd-11 also fixed long-standing graphical issues in RDR and Uncharted 1-2. Thanks to the increased performance we expect quite a few games to now perform well enough for the Playable status!

Check out the showcase below:

Probao sam danas konacno DualSense kontroler sve sljaka savrseno.

- Kontroler detektovan nativno kao DualSense.
- Non wired/BT- Radi perfektno.
- Gyro kontrole - Rade perfektno.

Evo malo skrinova iz Killzone 2 (konacno mogu da vidim malo vise od pocetka igre (gyro otvaranje ventila me sputavalo) ).

1080/30 za sada nije bas playable (30fps/uz sitne vizualne glitcheve) ali na dobrom je putu da to postane kroz koji mesec.

BCES00081_screenshot_2022_06_02_18_40_53.png

BCES00081_screenshot_2022_06_02_18_32_03.pngBCES00081_screenshot_2022_06_02_18_45_27.png
BCES00081_screenshot_2022_06_02_18_45_42.png
BCES00081_screenshot_2022_06_02_18_46_51.png

Last edited:
Probao sam danas konacno DualSense kontroler sve sljaka savrseno.

- Kontroler detektovan nativno kao DualSense.
- Wireless/BT- Radi perfektno.
- Gyro kontrole - Rade perfektno.

Hmm, mogo bih onda da razmislim o njemu ponovo, on mi je i bio favorit kad sam ovde pitao za savet sta uzeti, pa sam dobio predlog da uzmem novi xbox-ov zbog nativne podrske...
Znaci u emulatoru radi dobro, kakav je u PC igrama, jel podrzan uglavnom?

Hmm, mogo bih onda da razmislim o njemu ponovo, on mi je i bio favorit kad sam ovde pitao za savet sta uzeti, pa sam dobio predlog da uzmem novi xbox-ov zbog nativne podrske...
Isto kao i do sada manje vise hit/miss neke igre imaju full support cak i za heptic triggere (AC: Valhalla, Dying Light 2 i jos par njih) a velika vecina nema cak ni krsten input dugmica nazalost. (prikazuje xbox button prompt umesto PS)

Ja bi ti preporucio da uzmes xbox kontroler. Meni ce Dualsense primarno sluziti kao kontroler za PS emulatore i po neku igru koja bude imala full support.

Mislim ima raznih fixeva i aplikacija koje mogu neke stvari da rese ali ono po meni je bespotrebno cimanje pored Xbox kontrolera. Tako da ako ti je primarna stvar igranje igara van ovog emulatora, Xbox kontroler je no brainer odluka :)

Ako igras preko Steama, DualSense dobija automatsku emulaciju xinput-a. A ako neka igra nativno podrzava DualSense, dobijas sve sto igra nudi [resistive triggers & sta god je dev podrzao].

Planiram da odigram najbolje igre za PS3 preko ovog emulatora, vec sam sastavio listu, pa mi treba vasa pomoc, dal trebam jos nesto dodati u listu, da je must play.
Lista se sastoji od nekih mojih zelja, kao i najvecih naslova za plaftormu, a na nju nisam stavio igre koje sam vec presao, a to su serijali: MGS, GTA, (Uncharted i Last of Us stizu za PC, pa ne znam dal ima poente njih da igram, mozda jedino ranije delove Uncharteda), itd da ne nabrajam sad koje sam sve igre presao, uglavnom ono sto je izaslo i za PC, presao/ igrao sam, pa mi javite ako ima jos nesto sto trebam da probam, a da nije na listi, serijali:

Twisted Metal, Burnout, God of War, Gran Turismo, Ratchet & Clank, Uncharted, Wipe Out, Last of Us, Resistance, Killzone, MotorStorm, Skate 3, Bomberman Ultra, Goldeneye 007, Red Dead Redemption, Journey.

kreni ti od ove liste, pa ako predjes 3-4 igre sa spiska lako ces da dopunjujes sa 3d dot game heroes, puppeteer, rain i ostalim kvalitetnim naslovima

Sa te liste ti nisu playable : Uncharted, Red Dead Redemption, Last of Us i MGS 4 (MGS4 za sada trazi 3090ku da bi bio playable) ove ostale jos uvek imaju visual bagove i radi se na njihovoj optimizaciji.

Pre su bile u bas losem stanju, ali sad mislim da su ok da se igraju, procenio bih svakako.
Otkud da treba 3090, mislio sam da graficka nije bitna, vec samo procesor, a da ti za graficku ne treba nista jace od 1070... zanimljivo...
MGS sam svakako vec presao.

Back
Top Bottom