• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS3 RPCS3 - Playstation 3 emulator (vesti,development,utisci)

Konačno neki progres, debelo su stali sa razvojem, a gomila hitova im i dalje tako loše radi, osim ako nemaš i9 i 4090

Sve snage su im na PS4 emu

Igrao ja neki dan DeS bas iz zezanja malo. Jedino sa cim sam imao problem su bili lesevi koji su rag doll fazon i lete na sve strane i ponekad sa sprintom, ostalo je radilo super.

Kako radi ovaj emulator na Stem Deck-u? Da li može da se u punoj brzini odigra Demon's Souls ili ne?

PS. Našao odgovor sam, ludilo:

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Last edited:
Igrao ja neki dan DeS bas iz zezanja malo. Jedino sa cim sam imao problem su bili lesevi koji su rag doll fazon i lete na sve strane i ponekad sa sprintom, ostalo je radilo super.
Ma ta igra radi super, problem su 10 drugih hitova :(

@2CR4ZY Proveri da li tvoja revizija 12400F ima podršku za AVX-512 instrukcije koje koristi RPCS3 emulator. Ako imaš kutiju od procesora, na nalepnici gde su bar kodov, pri dnu piše Batch#, ako isti počinje sa V149 ili X149 ili nižim brojem, onda na tom primerku AVX-512 instrukcije nisu disable-ovane i možeš ih uključiti u BIOS-u, ukoliko u okviru istog CPU microcode nije patch-ovan kroz update-e BIOS-a. Ovde možeš pročitati više infoa na tu temu, ali ništa te ne košta da probaš, ukoliko su ova dva navedena uslova ispunjena, imaćeš AVX-512 enable-ovan. ;)

Podesio sam emulaciju za ps3 igre konacno tj sada sam tek stigao da se pozabavim sa time,mogu vam reci da radi sasvim korektno posao ne znam kakva je situacija sa metal gear4,probao sam twisted metal i ono je bas ne igrivo mada ima nekih paceva ali radi samo na najjacim procesorima i tamo nije bas najigrivije,igrao sam resistance ceo dan drugi deo i verovatno cu ga i preci na emulatoru tj celokupnu trilogiju :)
Nisam jos probao motorstorm igre,cuo sam da rade sve osim keca ...
IMG_20241029_214449.webp
IMG_20241029_214844.webp
IMG_20241029_214948.webp
IMG_20241029_214933.webp
IMG_20241029_221529.webpIMG_20241029_221321.webp
Solidno je odradjena emulacija bar onih naslova koji se mogu igrati :)
Probacu pupetera i rachet trilogiju :)

Da, Twisted Metal katastrofa radi, evo koje igre meni ne rade dobro i cekam upgrade proc-a, pa da ih probam ponovo...

Screenshot_1.webp

Sve osim Resistance 2 radi sporo ili bas sporo.

Da ali ti imas i procesor i graficku dosta jacu stim da cu ja uskoro zameniti 2080 za RTX3060 OC 12GB VER 2.0 i to novu novcijatu ali je opet slabija od tvoje mada nebitna toliko graficka koliko procesor kod emulacija stim da ti imas intela mada bi oni trebali po defautu da su bolji za mulatore,meni resistance leti u 60 dvojka i trojka na ovoj konfiguraciji
1730240610850.webp
Ali sa ovakvim podesavanjima
1730240739399.webp
Meni recimo god of war asentions ne radi a vidim da na nekim losijim masinama radi onako pristojno :)
Bitno mi je da resistance i motorstorm igre rade,ne bih se bunio da mgs4 proradi mada sam misljenja da ce izdati konami master olekciju vol 2 gde ce biti ukljucen i on pa cu ga odigrati verovatno na ps5 u 4k :)

Ja samo u 4K picim... Resistance 2 moze da se igra, ovo ostalo jbg ceka i7 ili i9, doci ce i to na red :)

Dakle Resistance 3 ti radi skroz normalno u 1080p?
Radi i u 1444p ali ne u konstantnih 60 frejmova,varira od 35 do 60 stim da stavim shadere na auto iako ne primecujem neku razliku kada je na ultra ni u izgledu ni u radu...
Imam uk verziju igre bas uk ali sam skinuo i obicnu pal verziju tj eu ,bolje rade pal naslovi jer su 50 herca i onda kada ih emulira masina lakse mu je da izvuce sto vise tako nego da je 60,ne znam iz kog razloga ali je tako.Ima odlican tutorijal na yutubu za podesavanje emulatora :)

Odakle skidate .ISO format? Ja sam naso super sajt al ima samo PKG format koji naravno isto radi al vece cimanje za steam deck.

As of today, we are officially announcing arm64 architecture support for RPCS3! This major feature has been heavily worked on over the last few months, and allows RPCS3 to natively run on Linux, macOS and Windows arm64 devices!

Da, Steam Deck moze da izvuce neke PS3 igre koje se nisu previse oslanjale na SPE-ove. MGS4 je svuda tezak za igranje i dalje.

Back
Top Bottom