Odigrao sam prvih 5 misija u VR i prezadovoljan sam.
Ova igra me je naterala da obrisem prasinu sa psvr2 i da nije Capcoma, smatrao bih da sam se zeznuo sto sam kupio uredjaj.
Graficki igra izgleda odlicno. Neke stvari izgledaju losije nego na tvu, ali je prikaz dosta blizi nego sto sam ocekivao. Cini mi se da igra izgleda bolje nego Village.
Ova igra pokazuje sve prethodnosti koje psvr2 ima u odnosu na Quest 3 - crna izgleda odlicno, boje su fenomenalne, kao i vibracije na kontrolerima.
Reprojekcija se primeti, ali to je nesto na sta se polako navikavam (valjda ce ps5pro uskoro).
Gameplay je odlican. Parry jos bolje funkcionise u VR, a i nisanjenje je lakse. Sa druge strane, potreba za rucnim reloadom cini stvari nezgodnijim kada vas napadne veci broj protivnika. Jako mi se svidja ovo sto Capcom radi sa RE igrama, jer stvarno postoje velike gameplay razlike, tako da vredi odigrati igre u oba moda.
Sama igra mi deluje dosta lakse kada se igra u VR, mada je to mozda i zbog toga sto sam flat verziju presao 5-6 puta.
Sa druge strane, nekako se oseti da je ovo ipak naknadno razvijen mod i da igra nije od starta pravljena za vr, vec za pogled iz treceg lica.
Za dosta akcija koje je u ranijim VR igrama potrebno odraditi pokretima, ovde je dovoljno pritisnuti X. To cini gameplay dosta brzim, ali sa druge strane smanjuje imerzivnost. Cutscenes su u 2d, a igra se mozda i previse cesto prebacuje u pogled iz treceg lica.
Cudno je sto uopste nisam imao problema sa mucninom, cak ni u delovima gde se vozi camac.
Iako me je igra odusevila, RE4 sa Questa mi ipak ostaje najbolja VR verzija neke RE igre (mozda se to promeni kada odigram do kraja).
Bilo bi odlicno kada bi slicne modove izbacili i za dvojku i trojku i kada bi nam dozvolili da igru igramo i iz treceg lica.
Inace, cena je trenutno snizena na 30e na PSN-u.