Dobio S+ na standard i hardcore, uzeo sve achievemente.
Standard run sam kombinovao sa herbalistom, a posle prvih nekoliko nivoa gde me niko nije udario sam resio da hocu da odradim no damage run. To je vec bilo nezgodno jer postoji toliko situacija gde te protivnik moze udariti. Okrsaji su prilicno dinamicki, tacno se oseti da je predvidjeno da vas neko udari, pa da morate da koristite heal.
S+ standard otkljucava armor za Esli i koristio sam ga tokom hardcore s+ runa. Jako je zanimljivo igrati tako, jer protivnici ne mogu da odnesu Elsi (podignu je i onda im ispadne jer je previse teska), a nije je moguce povrediti, tako da je u dosta situacija moguce protrcati pored protivnika.
Inace optimizovan pristup za obe tezine je isti - odraditi sve sporedne misije u prvih 6 chaptera, pa kupovina exclusive upgrade-a za magnum ili Chicago Sweeper, sto znaci da cete imati neogranicenu municiju. Posle toga je igra dosta laksa, a moze se dodatno olaksati kupovinom raketnog bacaca (moguce je u svakoj zoni kupiti po jedan), ali to zbog jacine ova dva oruzja nije neophodno.
Chicago Sweeper je bas zabavno oruzje, jer nema reloada. Jako mi je smesno bilo boriti se sa Krauzerom, jer je tokom borbe bio potpuno krvav od silnih metaka koje sam sasuo u njega.
Capcom je opet uradio stvar koju su uradili i u RE8 - i ako uzmete sve achievemente, ostace 2 izazova u samoj igri - s+ na professional i professional prelazak bez specijalno oruzja. Sigurno cu i to nekada odraditi, mozda kada izadje dlc.
Igra se svidela i Mijamiju: