• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Resident Evil 4 Remake

Ovo fino radi. Fps mi je skočio sa 70-80 na 110-120 na dlss quality. Probao sam i dlaa i nisam primetio razliku.
Mod nije idealan - u nekim scenama na početku igre likovima trepere zenice, a u chapteru 12 trepere neki objekti.
Svakako bih preporučio, posto je jako lako ugasiti u problematičnim scenama.

Dobio S+ na standard i hardcore, uzeo sve achievemente.
Standard run sam kombinovao sa herbalistom, a posle prvih nekoliko nivoa gde me niko nije udario sam resio da hocu da odradim no damage run. To je vec bilo nezgodno jer postoji toliko situacija gde te protivnik moze udariti. Okrsaji su prilicno dinamicki, tacno se oseti da je predvidjeno da vas neko udari, pa da morate da koristite heal.
S+ standard otkljucava armor za Esli i koristio sam ga tokom hardcore s+ runa. Jako je zanimljivo igrati tako, jer protivnici ne mogu da odnesu Elsi (podignu je i onda im ispadne jer je previse teska), a nije je moguce povrediti, tako da je u dosta situacija moguce protrcati pored protivnika.
Inace optimizovan pristup za obe tezine je isti - odraditi sve sporedne misije u prvih 6 chaptera, pa kupovina exclusive upgrade-a za magnum ili Chicago Sweeper, sto znaci da cete imati neogranicenu municiju. Posle toga je igra dosta laksa, a moze se dodatno olaksati kupovinom raketnog bacaca (moguce je u svakoj zoni kupiti po jedan), ali to zbog jacine ova dva oruzja nije neophodno.
Chicago Sweeper je bas zabavno oruzje, jer nema reloada. Jako mi je smesno bilo boriti se sa Krauzerom, jer je tokom borbe bio potpuno krvav od silnih metaka koje sam sasuo u njega.

Capcom je opet uradio stvar koju su uradili i u RE8 - i ako uzmete sve achievemente, ostace 2 izazova u samoj igri - s+ na professional i professional prelazak bez specijalno oruzja. Sigurno cu i to nekada odraditi, mozda kada izadje dlc.

Igra se svidela i Mijamiju:

Last edited:
YoIjSF5.jpg

Professional s+ nije bio previse tezak, ali sam promenio pristup - nisam ubijao psa, vec sam odradio prvu side misiju u zamku.
Prelazak sa neogranicenom municijom je bio uzivanje. Broken butterfly je bas jak kada se nabudzi do kraja (mada je neprecizan), a Killer 7 je brutalno dobar.
Udradio sam sve challenge i obrisao igru (za svaki slucaj).
Steam kaze 120 sati, ali cesto mi je igra bila pauzirana, pretpostavljam da sam igrao jedno 80.

Probao sam i VR mod i razocarao se. Igra lose izgleda (dosta opcija je iskljuceno zbog performansi), a i kretanje je skokovito (bez obzira na framerate).
Capcom implementacija ce sigurno biti dosta bolja.

hoćeš reći da si ti prva 3-4 chaptera bila lagana. ajde selo, ali onaj deo za visećim mostovima me je propisno namučio. od vinskog podruma kada sam skupio 30 spinela posle je bilo lakše. čikago stil, haha. ali da nisam preskočio mendeza i deo sa "kuglom" ne bi uspeo, a moglo bi se reći i na vreme, jer su baš zakrpili sve to.

Ginulo se naravno, ali dosta je lakse kada znas koji protivnici te ocekuju. Najvise sam ginuo kod el gigantea.
Deo sa kuglom je zeznut, ali dve velike granate ruse zid...sto bih se zezao sa protivnicima :).

Ne mogu da se odvojim od ove igre, bukvalno bude daj jos jedan save, da nadjem jos koji dijamant da ga zbudzim u pehar/casu sta god i da nabudzim oruzje i tako budem zaglavljen u igri po par sati :LOL:
Mislio sam da tesko moze biti bolje od Re4 iz 2005 ali sama borba, kretanje sve je modernije, aj sto je grafika nova ali bitno da su to tenk kretanje lika i gameplay utegli.. Konacno nogom i rukom razbija burad a ne ko onda mlataranje nozem ka njima XD i onaj zavrsni nozem kad su na zemlji punoo pomaze.

krenuo sam da igram RE4R i moram reći da baš uživam. ovo je prva resident evil igra koju nisam ugasio posle 15 minuta. jednostavno nešto ne štima između mene i RE igara, ali srećom to nije ovde slučaj. combat je taaaaako zadovoljavajuć i najviše se smorim kada završim deonice gde se borim protiv seljana i moram da lutam svetom i skupljam stvarčice. leonovi cheeky komentari su mi odlični, baš volim što igra sebe ne shvata ozbiljno. proletela su mi 3 chaptera, čim sutra ugrabim opet vremena, jedva čekam da pojedem još nekoliko :D

Isti utisak sam imao kada sam igrao original na PS2, svi delovi pre toga nisu baš bili za mene.

Na mape s blagom, kofere i laserski nisan (odgovara odredjenim pistoljima).

prešao prekjuče igru za 17h 30m na Standard, kakvo uživanje. tačno sam imao osećaj da će ovo biti prvi RE naslov koji će da mi legne i stvarno je tako bilo.

sada razumem ljude koji prelaze RE igre iznova i iznova. gameplay je tooooooliko zabavan i zarazan da sam sabio poslednjih 6 chaptera u jednom sedenju. svaki put se iznenadim kada pogledam posle svakog chaptera rezultate i vidim da mi je trebalo oko 1h po chapteru iako je osećaj bio da traju po 15min

Pištoljem sam prešao 90% igre, šotku i snajper sam koristio situaciono, a automatske puške mi nikako nisu odgovarale. Otključao sam punishera preko spinelsa i mislim da mi je postao omiljeno oružje. Pucanje u kolena pa roundhouse kick, headshotovi su uvek rewarding, boss borbe po mojoj meri, mislim da ovoj igri ne mogu nijednu manu da nađem.

Sad se bacam na veće težine, ali mislim da arsenal neću menjati

Auh, kako sam se samo naigrao RE4R, nestvarno. Sve ukupno 54h provedena uz igru. Presao igru i na Hardcore, pa sam jos jednom speedrunovao Hardcore za 5h20min uz infinite rocket launcher cisto iz zezanja jer mi nije bilo dosta combat mehanika ove igre. Odgledao i suzinu analizu price sa uzivanjem. Nisam nikada bio preteran fan Capcom igara, ali RE4R mi je prirastao k srcu pri prvom paljenju, nove playthroughove i da ne pominjem. Svaki zabavniji od prethodnog. Igra kojoj cu se sigurno vratiti za nekoliko godina.

RE2R kupljen odmah dok me drzi hajp pa neka me saceka da se ohladim od RE4R, da bih opet uzivao u igri. Takodje u zivotu nisam igrao RE2

Auh, kako sam se samo naigrao RE4R, nestvarno. Sve ukupno 54h provedena uz igru. Presao igru i na Hardcore, pa sam jos jednom speedrunovao Hardcore za 5h20min uz infinite rocket launcher cisto iz zezanja jer mi nije bilo dosta combat mehanika ove igre. Odgledao i suzinu analizu price sa uzivanjem. Nisam nikada bio preteran fan Capcom igara, ali RE4R mi je prirastao k srcu pri prvom paljenju, nove playthroughove i da ne pominjem. Svaki zabavniji od prethodnog. Igra kojoj cu se sigurno vratiti za nekoliko godina.

RE2R kupljen odmah dok me drzi hajp pa neka me saceka da se ohladim od RE4R, da bih opet uzivao u igri. Takodje u zivotu nisam igrao RE2

Bravo Time, bas mi je drago. Javljaj utiske za RE2R koji je isto odličan.

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Back
Top Bottom