• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

Kakva kolekcija “za posedovati” [emoji1] san 90-ih svakog decaka

Da, baš sam prošetao stazom sećanja [emoji16] dok sam listao ove diskove. Tekken 3, Quake 2, Tomb Raider 3 i 4, NFS: High Stakes, ISS, ISS2, Syphon Filter 3, Crash 3: Warped, Driver 2, Silent Hill, NBA Live 2001, CMR2, Test Drive 6, THPS3, Duke Nukem i Gran Turismo 2.

I, naravno, nezaobilazan dodatak tog doba - šifre na papirima. [emoji1]
ed4eeabff4e3ed0e13bf34d08aea51f3.jpg

Haha da, neki su plavi Verbatim, neki su crveni Smart Buy, a neki su no name bez ikakve oznake i jedva se razaznaje koja strana ide ka laseru. 😄

Skoro sam video neki audio PS1 po oglasima. Da li zapravo ima smisla kupovati neki takav zbog audio reprodukcije, u danasnje vreme?

Skoro sam video neki audio PS1 po oglasima. Da li zapravo ima smisla kupovati neki takav zbog audio reprodukcije, u danasnje vreme?
Mislim da ne, ali audiofili su specijalna vrsta. Dok dodju u godine da imaju pare, sluh im prirodno ode toliko da nikakva oprema ne moze to da nadoknadi.

Naravno, postoje bolji ili gori audio uredjaji, ali cim se predje prag dobrog, ostatak su uglavnom vudu magije i tripovanje.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Mislim da ne, ali audiofili su specijalna vrsta. Dok dodju u godine da imaju pare, sluh im prirodno ode toliko da nikakva oprema ne moze to da nadoknadi.

Naravno, postoje bolji ili gori audio uredjaji, ali cim se predje prag dobrog, ostatak su uglavnom vudu magije i tripovanje.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Da sa stvarima kao audiofilski mrežni svičevi, usb-ovi i kartice koji "filtriraju struju" da integrisane zvučne zvuče bolje itd. Fanatičnim a neinformisanim zaluđenicima možeš prodati sve.

Za primer, Linus ima celu seriju i tim proizviodima

Upravo tako, tripovi i pokušavanje da se samom sebi opravda gomila keša potrošena na high-end Hi-Fi opremu. Kao fazon “imaju supersonični sluh, oni čuju ono što prosečan čovek ne čuje” i sl. proseravanje. Naravno da razlike u kvalitetu, “boji” i kojim već sve parametrima zvuka postoje između (pre)skupe audio opreme i one jeftinije, ali jesu li baš tolike da bi opravdale sulude razlike u ceni između njih, to je već na audiofilu da proceni. 😌
Eto npr. taj “audiofilski” PS1, garantujem da 99% ljudi ne bi primetilo nikakvu razliku u kvalitetu zvuka između njega i kasnijih ne-audiofilskih modela PS1.

Tamo negde 2010-11 kad sam kupovao AVR i zvučnike sam kupio par brojeva Hi-Files časopisa. ‘Bem ti sve koja je ono kenjaža u recenzijama opreme da (normalan) čovek ne veruje šta čita. Sećam se npr. recenzije nekih ultra-giga-mega kablova za zvučnike, pa kažu da su isti bez primesa kiseonika… WTF?!? :oops: O čemu vi pričate, šta serete bre? Metar jebenog kabla košta par stotina evra, ej! Onda prave specijalne sobe za slušanje muzike, sa zavesama, tepisima i ostalim sranjima koji apsorbuju eho ili koji već qrac…. Tinu-ninu, imamo specijalnu sobu za vas u okviru udruženja audiofila Laza Lazarević, tzv. gumena soba, idealna za audiofile, a korisnicima na poklon dajemo i specijalne košulje. :sneaky:

Uzeo sam ovaj najnoviji Fire Stick 4k Max. Lepa stvarčica , imam godinama neki samsung u spavaćoj sobi koji skuplja prašinu i ovo ga transformisalo u "smart" tv. Lepo radi plex i ove aplikacije kao EON koje ne podržava Amazon , ali ono instaliras apk ipak je android. Za moje upotrebe 60e lepo utrošeno.
1000006786.jpg

Au secam se da sam nekada citao Masera digitalno na racunaru ima desetak godina sigurno, od tada kukam kako ga nema nigde u stampanoj formi, bas sam se obradovao kad sam video da zapravo postoji :D

Back
Top Bottom