• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Provajderi internet usluga - iskustva, ponuda, diskusija

Ne znam kako mi je ovo promaklo, ali čisto da okačim i ovde možda nekom znači:

Dakle, carevi iz SBB-a su obavestili ljude mejlom 1. januara! I naravno da niko nije video. Zbog ove promene cene, moguće je izgleda raskinuti ugovor do 31. januara pre isteka ugovorne obaveze bez ikakvih penala. Ako je to tačno, prelazim na MTS verovatno optiku, gde je 18 meseci free od 24. A posle toga videću gde ću i šta ću.

hbqnyukum2ca1.png

Nema operatera mislim da nije pokusao/uradio tako nesto.
Svi poskupljuju nesto, svakog dana.
Obavestenja stura, malim slovima, prikrivena...ili gotovo nepostojeca.

MTS/supernova, Telekom, Vip...i jos te onda zavlace i zaplasuju penalima. Ocekuje se od tebe da budes pravno potkovan i da znas zakon o zastiti potrosaca napamet. Pa se onda svadjas, a nije ti do toga, sto bi sebe stresirao, nije zdravo, a moras.
Usrana zemlja u kojoj nemas nikakvu zastitu i svi rade APP fazon.

(pardon my french)

Ja svakako nisam pod ugovornom obavezom tako da bih možda mogao da preispitam moju vernost ako skaće cena. :D

Bio sam do poslovnice SBB-a da vidim procedura kakva je za raskid ugovora. U suštini, moguće je uraditi raskid do 31. januara, potrebno je da sam pokupiš svu opremu koju su ti dali, poneseš ličnu kartu i oni će već tog dana raskinuti ugovor sa tobom, dakle trenutno se raskida, tako da treba da se planira ako menjate provajdera, kada će vam stići taj novi net.

Ja sam prešao ipak u Orion, u MTS-u nema više one akcije 18 meseci free, da ima, to bih uzeo. U Orionu sam dobio (to je mislim svima akcija trenutno) 12 meseci po 1rsd + 2 meseca po 1 rsd preko toga za onaj najjači paket (od 4200rsd, ima HBO i takva čuda). U suštini na ovaj način plaćam 1750rsd u proseku mesečno tokom 24meseca ugovorne obaveze, a u SBB-u bi to bilo 3750rsd (ako ne povećaju opet u međuvremenu).

1674571131670.png

Bio sam do poslovnice SBB-a da vidim procedura kakva je za raskid ugovora. U suštini, moguće je uraditi raskid do 31. januara, potrebno je da sam pokupiš svu opremu koju su ti dali, poneseš ličnu kartu i oni će već tog dana raskinuti ugovor sa tobom, dakle trenutno se raskida, tako da treba da se planira ako menjate provajdera, kada će vam stići taj novi net.

Ja sam prešao ipak u Orion, u MTS-u nema više one akcije 18 meseci free, da ima, to bih uzeo. U Orionu sam dobio (to je mislim svima akcija trenutno) 12 meseci po 1rsd + 2 meseca po 1 rsd preko toga za onaj najjači paket (od 4200rsd, ima HBO i takva čuda). U suštini na ovaj način plaćam 1750rsd u proseku mesečno tokom 24meseca ugovorne obaveze, a u SBB-u bi to bilo 3750rsd (ako ne povećaju opet u međuvremenu).

View attachment 7646
Strava, to i ja hocu ovih dana da resim. Uzeo sam yettel pre nekog vremena u nsu, sad sam i vamo u subotici, sutra dolaze da montiraju. Dali mi na jednoj adresi 12 meseci dinar i posle 3k, a na drugoj 14 meseci dinar i 2k posle.

Kakva ludnica je sa ovim prodavcima sa terena i generalno provajderima.

Dakle, dogovorio sam 14 meseci po dinar i nakon toga 10 meseci 4200rsd (najjači paket orion, hbo, osiguranje stana, 2500/500) i kada je došao monter da uvede i kada mi je dao ugovor dobio sam 13 meseci po dinar, a 12 meseci nakon toga 50% na srednji paket (1000/200). Pritom kada pustim TV imam hbo, tako da ili je promo period ili mi je i to uključeno.

Dakle, ja sam ga računao da ću dobiti:
14 meseci dinar, 4200rsd 10 meseci - 1750rsd mesečno i 2500/500 speed.

A dobio sam u ugovoru:
13 meseci dinar, 2025rsd 12 meseci - 972rsd mesečno i 1000/200 + hbo (s tim što je hbo upitan da li je promo period).

1675018287336.png

Last edited:
Ja sam od oriona pobegao glavom bez obzira baš iz tih razloga. Ponudili su mi jedno telefonom, dobio drugo, uspeli da mi aktiviraju dva paketa u isto vremeno i da sjebu ruter. Na svaka 3h u sekund se bio restartovao, kad se uđe u podešavanja tačno izbaci kod. Prošli su dani kad sam ih ja zvao dva puta dnevno, trošio po 45 minuta da dođem na red, dva puta mi resetovali mrežna podešavanja iako su obećali da neće (od toga jednom dobio tuđe podatke za wifi jednom generičke), mesecima sam čekao da "preslušaju poziv da vide čija je greška". Bukvalno je trebalo 10 dana da mi reše problem koji se javljao 8 puta dnevno. Toliko sam bio besan da su promoteri naučili da mi zaobilaze ulazna vrata, ni flajer ne smeju da ostave a sve otale komšije dobiju po flajer.

Zna li neko kad prijaviš MTS-u da si ostao bez interneta i TV kanala, koliko im dugo treba da pošalju majstore?

Iz mog iskustva, najbrze je bilo tog popodneva, a najduze nekoliko dana. Zavisi rekao bih od mnogo faktora - raspolozivost radnika u tvom podrucju, prioritet problema koji je prijavio korisnik, "veze" u MTS-u ako znas nekog ko moze da to pogura... Srecno 🤞

Ono sta mozes da radis je da ih spamujes cesto pozivima, pronasao sam da to radi bolje u proseku, nego cekanje danima na radnike.

Back
Top Bottom