• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Poll: Kada izlazi novi Nintendo Switch?

Kada izlazi nova Switch konzola?

• Q2 2023.

• Q3 2023.

• Q4 2023.

• Q1 2024.

• Q2 2024.

• Q3 2024.

• Q4 2024.

• Q1 2025.

• Q2 2025. ili kasnije

Results are only viewable after voting.
Vala ako ce se meri sa dzepnom konzolom, bolje uopste da ne izlazi...
Pošto si ti i takvi nao ti primarna ciljna grupa.
Handheld konzole dozivljavaju renesansu trenutno.
Sto znaci da postoji ogromno tržište.

Mene vise interesuje koliko ce RAM-a da stave. 16GB bi bilo idealno.

Realno i 12GB RAM-a bilo odlično kada se gleda ostatak očekivanog hardvera, čak i Xbox Series S koji ima mnogo jači hardver ima 12GB, (iako je naravno uvek bolje što više RAM-a), a Nintendo će svakako gledati da smanji troškove (kako bi imali što prisptupačniju cenu ali istovremeno profit od prvog dana) i teško će stavljati nešto više nego što je neophodno (osim ako nemaju baš neki dobar deal za 16GB RAM-a).
Mislim da se još sa sigurnošću ne može reći da neće imati i 8GB iako su za sada najbolje šanse za 12GB RAM-a..

Zato me i ovaj izveštaj o navodno ("maksimalnih") 512GB interne memorije čudi, ja sam iskreno očekivao/očekujem 128GB uz naravno lako proširenje putem MicroSD kartice, možda će biti i dve verzije konzole..

Vala ako ce se meri sa dzepnom konzolom, bolje uopste da ne izlazi...

Pa Switch (i Switch 2) jeste esencijano mobilni hardver ali ima takav koncept da se može koristiti kako ful kućna konzola,
teško se može porediti hardver koji troši oko 10W (i to u dock modu, u handheld modu troši naravno manje), sa ful kućnim konzolama koje troše (150-200W).

Lično ne bi iznenađen sa tom konfiguracijom, ali navodno ne bi pravilo veliku razliku u ceni da idu na 12GB (2x 6GB) pošto su ređe i samim tim ne baš povoljne 2x 4GB konfiguracije za LPDDR5x memoriju (koju će Switch 2 najverovatnije koristiti).

Last edited:
Pa Switch (i Switch 2) jeste esencijano mobilni hardver ali ima takav koncept da se može koristiti kako ful kućna konzola,
Ja sam mislio da je docked nacin na koji se uglavnom koristi i da je tad osetno jaci, dok je mobilni nacin tu tek radi reda :D
Zaista ne vidim zasto bi neko radije igrao mobilno kad je tako mnogo slabiji, nego docked kad je jachi i kad mozes da igras na velikom tv-u, a opet ti je udobno jer si na krevetu ili fotelji... zaista sam mislio da je docked glavni nacin kako se koristi.

Ja sam Switch u 95% slučajeva koristio u portable mode-u, sve dok nisam nabavio Pro džojped. Sada je razmera korišćenja otprilike 70% docked, a 30% portable.

Ja sam mislio da je docked nacin na koji se uglavnom koristi i da je tad osetno jaci, dok je mobilni nacin tu tek radi reda :D
Zaista ne vidim zasto bi neko radije igrao mobilno kad je tako mnogo slabiji, nego docked kad je jachi i kad mozes da igras na velikom tv-u, a opet ti je udobno jer si na krevetu ili fotelji... zaista sam mislio da je docked glavni nacin kako se koristi.

Pa isti je hardver u handheld i dock modu, razlika je samo što u dock modu GPU ima jače klokove nego u handheld modu pa gura jaču rezoluciju,
kako ko koristi zavisi od korisnika, ali to je i poenta Switch-a. :)

Kad sam igrao Xenoblade Chronicles 3 baš mi je dobro došlo što sam mogao da nastavim da igram i kad sam otišao na put. Inače bih se nervirao što mi stoji progres dok se ne vratim. :)

Samo jbg onda se moraju prihvatiti ograničenja mobilnog hardware-a, zbog čega se i nadam da će novi Switch što kasnije jer to povećava šansu da dobijemo nešto iole pristojno.

Ja Switch 95% igram u doked modu. Igram na joyconima pomocu gripa (imam 2 para joycona) i poceo sam da razmilsjam o kupovimi Pro kontrolera mada ne vidim konkretno sta ce mi doneti taj kontroler sem sto bih pljunuo 80 evra

Ja Switch 95% igram u doked modu. Igram na joyconima pomocu gripa (imam 2 para joycona) i poceo sam da razmilsjam o kupovimi Pro kontrolera mada ne vidim konkretno sta ce mi doneti taj kontroler sem sto bih pljunuo 80 evra
Iskreno ne znam kako mozes da igras na dzojkonima. Ok su za ne daj Boze ali Pro je vrh kontroler i ne mogu da zamislim da igram na necem drugom xd

Iskreno ne znam kako mozes da igras na dzojkonima. Ok su za ne daj Boze ali Pro je vrh kontroler i ne mogu da zamislim da igram na necem drugom xd

pa daj mi valjan argument zato bih ga kupio? Postavi se u situaciju igraca koji ima 2 kontrolera i zasto bi uzao treci Pro

pa daj mi valjan argument zato bih ga kupio? Postavi se u situaciju igraca koji ima 2 kontrolera i zasto bi uzao treci Pro
Ja imam 4 Dzojkona, Pro, 8bitdo i Neki PowerA na kabl. 🤣 I igram samo na Pro-u 😝

Ja uglavnom online u dock modu dok gotovo sve sp igre odigram handheld, jbg nemam oled tv i onda mi je igranje na oledici praznik za oci. Switch 2 ako bude na nivou Ps4 Pro to ce biti bomba ali verevotno ce opet biti digitron snage Ps4.

Ja uglavnom online u dock modu dok gotovo sve sp igre odigram handheld, jbg nemam oled tv i onda mi je igranje na oledici praznik za oci. Switch 2 ako bude na nivou Ps4 Pro to ce biti bomba ali verevotno ce opet biti digitron snage Ps4.

Pa nemam ni ja Oled Tv pa igram iskljucivo na TV-u. Ne kapiram te

Back
Top Bottom