• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Poll: Kada izlazi novi Nintendo Switch?

Kada izlazi nova Switch konzola?

• Q2 2023.

• Q3 2023.

• Q4 2023.

• Q1 2024.

• Q2 2024.

• Q3 2024.

• Q4 2024.

• Q1 2025.

• Q2 2025. ili kasnije

Results are only viewable after voting.
Mene sama pomisao ps4 hardver u handheld konzoli vise nego zadovoljava. Realno gledano da bi bilo jace moralo bi mnogo da kosta, a ne moze Nintendo kao Asus da izadje sa cenom od tipa 800 eura. Samo da budu podrzani Switch ketridzi i da izlaze dobre ekskluzive...

Manje-vise vec se sve zna o Switch 2 hardveru osim proizvodnog procesa i klokova, ali bice bas ogromna razlika u snazi u odnosu na trenutni Switch cak I bez DLSSa koji ce svakako praviti dodatnu razliku.

Sam hardvera uporediv sa Steam Deckom,
sa razlikom da ce Switch 2 imati DLSS i naravnom poentom da je Deck prakticno handheld PC tako da ce optimizacija igara svakako biti na Switch 2 strani, sto bi trebalo da znaci osetnu prednost u praksi.
Spominje se jacina handheld moda koja je na nivou PS4-PS4 Pro-a, ostaje da vidimo..

Ovako nesto se ocekuje
1736068509843.webp

Last edited:
Može li se pretpostaviti koju generaciju DLSS-a će imati Switch?

Sve verzije DLSS upscalera rade na Ampere/RTX30, to je arhitektura koja ce biti u Switch-u. DLSS Frame Gen nece moci [osim ako nvidia ne skine blokadu], ali ce moci FSR3 framegen. Svakako Switch2 ce imati 60hz panel, pa ne vredi ni prizeljkivati framegen.

E sad posto je u pitanju ubedljivo najslabija graficka iz te generacije [dosta manji chip i od RTX2050], pitanje je koliko ce vremena biti potrebno za kalkulaciju DLSS-a. DF je vec raspravljao o tome, nije DLSS "dzabe", i zbog toga ce ga verovatno neke igre izbegavati.

Može li se pretpostaviti koju generaciju DLSS-a će imati Switch?

Nesto tipa DLSS 2.0-3.0.

Evo nesto na temu DLSSa

Mene samo brine podrska za Switch igre jer sve mislim bice na eshopu ali cemo morati ponovo da ih kupimo 😐

Pa ono ako bude tako mozda cu nesto kupiti ali verujem da oni u tome vide ogromnu zaradu, prosto mi zvuci neverovatno da dozvole da se Switch igre igraju free. Ne lici mi to na Nintendo 🙂

Last edited:
Bilo nekad verujem da im se mnogo osladila prodaja Wii U igara na Switchu. Najbolji scenario bi bio da ljudi mogu da nastave da kupuju Switch ketridze za Switch 2, a da oni sto ih vec imaju igraju free eventualno doplata za update.

Switch nije imao BC zbog totalno nove arhitekture pa su zato morali portovati starije igre i naplaćivati ih. U najgorem slučaju mogu naplaćivati par dolara za neke ‘HD’ patch-eve kao što je bio slučaj sa VC naslovima na WiiU. Bilo šta drugo je samoubistvo.

Switch nije imao BC zbog totalno nove arhitekture pa su zato morali portovati starije igre i naplaćivati ih. U najgorem slučaju mogu naplaćivati par dolara za neke ‘HD’ patch-eve kao što je bio slučaj sa VC naslovima na WiiU. Bilo šta drugo je samoubistvo.
Bas tako. Ne znam kako bi wiiu fizikalu ubacio u switch. Cak i da su mogli nesto da osmisle toliko je malo bilo WiiU korisnika da nije bilo vredno cimanja. Switch igre ce 99% moci da se igraju na novoj konzoli eventualno neki mali upgrade da se plati kao na PS5. Nadam se da ni toga nece biti ali videcemo...

Koliko cesto Nintendo radi remastere i remake-ove, nesto nisam primetio da to uopste rade, mada nisam ni pratio...
Razmisljam se, pre bi pre nekog Zelda BoTW remake-a uradili jednostavno novi nastavak...

Back
Top Bottom