• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Dakle Demons Souls nije uopšte razvijan pre nego što je najavljen PS5?

Naravno da hoće pare ali hteli su ih i pre pa su postojale igre kojima je bila svrha da poguraju novu konzolu...

Govorio sam o gore spomenutim igrama tipa GoW ili Horizon Forbidden West, a naravno da poneka ekskluziva ipak mora.

Nikad se ranije nisu ovako dobro prodavale igre gde obaraju rekorde prodaje konstantno (u ovom slučaju PS4 platforma).
Takođe za devove je sad manja razlika u prelasku između generacija nego ranije pošto opet imamo AMD CPU i GPU kao i prethodne generacije kao i slične alate,
tako da im je mnogo manji problem da prave istovremeno igru za PS4 i PS5 nego što im je bio recimo za PS3 i PS4.
Dovoljno je pogledati samo cross gen igre i videti da je razlika uglavnom u rezoluciji, frame rate-u i bržem učitavanju, dok je sve ostalo manje više slično.
Na to treba dodati da je razvoj igara sve skuplji, i kad se već igra pravi žele je na što više platformi zbog veće potencijalne zarade.

Imajući sve to na umu, mislim da ćemo ove generacije imati više cross gen igara nego ikada ranije.

Last edited:
CDPRed su otvoreno rekli da su primarno pravili igru za jake PC-ove, pa da su onda pokusali da portuju igru na lastgen konzole gde su shvatili da su najebali.

Reziser Horizon Forbiden West-a je u danasnjem intervjuu spomenuo da igra dobro radi na PS4 konzoli, i da ta verzija ima pojednostavljeni rendering povrsine vode, povodnih delova, osvetljenja, itd.

CDPRed su otvoreno rekli da su primarno pravili igru za jake PC-ove, pa da su onda pokusali da portuju igru na lastgen konzole gde su shvatili da su najebali.
Da kad su to rekli već je bilo kasno.

Zna se odlično na šta sam mislio. Ako se igra pravi kao cross gen ofc da neće biti problema. Ako se pravi striktno za novi hardver (jači jel) - stvar je jasna.

Kada sam na starom emu postavio pitanje hoće Morales biti i za PS4 dobio sam odgovore kako je nejasno odakle mi ideja za tako nešto.

I evo nas sad u 2021oj vodimo čitavu ovu cross gen situaciju kao potpuno logičnu i očekivanu wtf.

Kao da GT7 izlazi sutra a ne sledeće godine pa će biti jako mali install base.

PS5 Performance Is Incredible, Says PES 2022 Producer; We Aim at Photorealism

Konami's Seitaro Kimura, producer on the eFootball PES series, commented on the PS5's 'incredibile' performance and the photorealism goal that the development team is pursuing for PES 2022

znaci ako im je snimak ove prasine na... marsu? official trailer, kuku lele :D

Kad li će neki popust za PS Plus za UK region? Sve se nećkam da kupim jer se nadam da će biti oko E3-a.

PS+ popusti za UK region su bas retki, maltene nepostojeci, dok se USA razbacuje sa ~$30 godisnjim pretplatama.

U najboljem slucaju ponude 12+2 meseci za redovnu cenu...

A bude jednom godišnje obično, ali nikako da uleti nešto ove godine.

PS+ popusti za UK region su bas retki, maltene nepostojeci, dok se USA razbacuje sa ~$30 godisnjim pretplatama.

U najboljem slucaju ponude 12+2 meseci za redovnu cenu...
competition breeds excellence

Stize u ogranicenim kolicinama
nb4jalvtoe471.jpg

Nema promo cene. Cena igre je dodata na osnovnu cenu konzole.

kolko vidim bice uskoro poplava demon souls & morales spajdija diskova kod nas

neki car je opravio homemade bundle sa te 2 igre...i sada sve prodavnice to prodaju za 80k dinara
(ne trebaju igre kada se claimuje garancija lol o boze koja muljaza)
tj to je deal koji se nudi ljudima koji su rezervisali konzole...ne moze drugacije

ne znam koje su prodavnice u pitanju nisam se mnogo interesovao
malo sam iskulirao ps5 ludenje, a i uvek moze se pazari overpriced ps5 bilo gde

digital verzije nema naravno...al za ovo ciganisanje je kriv sony najvise

Back
Top Bottom