• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Jako se radujem ovoj preplati. Ipak sam ja preskocio ps4 generaciju i jos uvek nadoknadjujem propusteno. Mada sam overall 3/4 odigrao ono sto me je zanimalo. Ovako na prvu sta planiram iz ovog paketa da igram je:

Medievil
Little Big Planet 3
Returnal (mozdaaa)
Shadow of the Collouses
Death Strending
Ape Escape 2
Jack n Dexter

Voleo bih da ubace Sly Cooper trilogiju.

Kul je sto ce ispostovati kupovine napravljene na PSP/PS3 sto se tice PS1/PSP igara.
Vlasnici ce moci da igraju bez ps plus i placanja servisa.
Ocekivao sam da ce da iskuliraju to i prave se blesavi.

Kul je sto ce ispostovati kupovine napravljene na PSP/PS3 sto se tice PS1/PSP igara.
Vlasnici ce moci da igraju bez ps plus i placanja servisa.
Ocekivao sam da ce da iskuliraju to i prave se blesavi.
Zaista lepo od njih sto ce ti dozvoliti da igras igre koje si platio :)

Zaista lepo od njih sto ce ti dozvoliti da igras igre koje si platio :)
U ovom vremenu jeste. Platili su ljudi i nintendu VC igre pa sad na switchu mogu da ga puse. Ja sam iskreno ocekivao da ce i kod sony biti puj pike ne vazi.

Sony CEO Kenichiro Yoshida sada izgovara stvari koje bi pre par godina zahtevale duboko javno klanjanje i krvavi sepuku. 🗡

Speaking as part of a corporate strategy meeting, Sony bigwig Kenichiro Yoshida has hinted that the company's acquisition of Bungie represents a "major step forward in becoming more multiplatform". As previously announced, the Destiny developer will retain its independence adjacent to PlayStation Studios, meaning that its games will continue to launch on all viable platforms – including Xbox, PC, and mobile.

Yoshida also touched briefly on PlayStation's emerging PC business, explaining that the company aims to "provide access to our games to as many users as possible" and it'll be "rolling out" more PlayStation Studios titles onto storefronts like Steam and the Epic Games Store in the future. Releases like God of War and Horizon Zero Dawn have already proven incredibly successful on PC, and Uncharted: Legacy of Thieves Collection is the next project confirmed to be making the transition.

Moze lako da se desi da lansiraju ove godine, iako ce TV show da krene sledece. Casual igraci ce stici svakako, Witcher je dokazao da i posle 5 godina na trzistu TV moze da izazove drastican skok prodaje [prosla ili pretprosla godina je bese bila #2 godina za prodaju W3].

Sve je to lepo sto Yoshida prica, nego gde je moj Bloodborne port?

Ma ce ti Bloodborne port, zar nije bolje da uzivas u online reakcijama svaki put kada najave neki random PC port? :D

IMO, bloodborne je previse trazen da bi dobio samo neko jednostavno reizdanje. Dace tu igru Bluepoint-u jednog dana, ja i dalje glasam za opciju da to bude launch PS6 igra.

the company aims to "provide access to our games to as many users as possible" and it'll be "rolling out" more PlayStation Studios titles onto storefronts like Steam and the Epic Games Store in the future
Hvala Bogu. Zhivim za danom kad tje da umre taj zastareli, anti-potroshachki trip zvani "ekskluzivne igre".

Da nema ekskluzivnih igara Nintendo i PlayStation bi lepo mogli ključ u bravu i da pakuju prnje.

Da nema ekskluzivnih igara Nintendo i PlayStation bi lepo mogli ključ u bravu i da pakuju prnje.
Sumnjam u to, mislim da smo samo naucheni da mislimo to. Nije testirana ta pretpostavka.
No, na kraju dana, jebe mi se za njih, neka smisle nachin kako tje da funkcionishu. :)

Soni je tu gde je zbog multiplat sada, pre nego zbog ekskluziva, cod, fn, fifa, gta, apex... to donosi vecinsku lovu i igrace.
Nintedno zivi od svojih igara, ali soniju ocigledno ne ide toliko dobro koliko zele, zato i prelaze na ostale platforme da uzmu vise love, striming i "game passovi".

30% zarade ide soniju od svih tih igara, FN je samo u 2 godine zaradio 6 milijardi, a jedan GoW se prodao u 15 miliona.

Soni je tu gde je zbog multiplat sada, pre nego zbog ekskluziva, cod, fn, fifa, gta, apex... to donosi vecinsku lovu i igrace.
Nintedno zivi od svojih igara, ali soniju ocigledno ne ide toliko dobro koliko zele, zato i prelaze na ostale platforme da uzmu vise love, striming i "game passovi".

30% zarade ide soniju od svih tih igara, FN je samo u 2 godine zaradio 6 milijardi, a jedan GoW se prodao u 15 miliona.

Oćeš reći da nas čeka sve manje kvaliteta i sve više treša?

Oćeš reći da nas čeka sve manje kvaliteta i sve više treša?
Ne, samo da ekskluzive za xbox i sony nisu glavni izvor zarade i ne nose generacije kao nekad. Mislim i nintendo krece sa eksperimentisanjem za striming.
Zarada od dlc-ova i add-onova je abnormalna. Mrzi me da trazim sad podatke za sve ostalo, za FN znam, ali svaka od tih igara se igra kroz vise generacija konzola, donosi konstantan priliv koji je neuporediv sa prodajom single play igara.
Ako ti jedan FN,cod, fifa godisnje donese zaradu od 500 miliona do milijardu u proseku i onda ti to radi 6 do 10 godina, uporedi to sa prodajom par single play igara koje se prodaju u 10 miliona, po 60 dolara.

Dakle tendencija je da se ide ka FN modelu sto nama starim gejmerima se nikako ne dopada. Generalno je prisutan manjak kvaliteta. Pa pogledaj npr ps5, konzola najnovije generacije, jedva da ima 5 kvalitetnih ekskluzivnih igara. Loše vremena dolaze.

Back
Top Bottom