• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Apparently, an update to Sony’s PlayStation development portal recently informed devs that any game that will be sold for $34 or more will now need to provide a time-limited trial for PS Plus Premium subscribers. These trials will need to last at least two hours, and be made available within three months of a game being published on the PlayStation Store. The trials then need to be made available for at least a full year. While it seems like most of these trials will be relatively-simple “try the game for X hours” deals, Sony is also open to custom-crafted demos, although those would have to be specially tested and approved. Of course, as with any inside report, take this with a grain of salt for now, but it all sounds fairly plausible.

I ovo je kao super, 40 fps-a haha? Nije 30 pa ajde kao evo im 40. Tacno cu razbiti ovaj ps5
30 je pola od 60, zato se i koristi zbog jedakog slanja frejmova [svaki frejm dva puta].

40 je trecina od 120, svaki frejm se salje tri puta i ugodjaj je dosta veci od 30fps.

Sinoc sam probao malo Miles Morales u 120hz, radi fenomenalno :D. Odusevio se isto kao i Ratcheta kad sam probao u 120hz.

Apparently, an update to Sony’s PlayStation development portal recently informed devs that any game that will be sold for $34 or more will now need to provide a time-limited trial for PS Plus Premium subscribers. These trials will need to last at least two hours, and be made available within three months of a game being published on the PlayStation Store. The trials then need to be made available for at least a full year. While it seems like most of these trials will be relatively-simple “try the game for X hours” deals, Sony is also open to custom-crafted demos, although those would have to be specially tested and approved. Of course, as with any inside report, take this with a grain of salt for now, but it all sounds fairly plausible.
Da, stari rumor je bio da ce sve igre dobiti game trials.

Za studije koji hoce da igracima daju da igraju od samog starta, ovo je no problemo. Ne moraju se cimaju, igrac samo skine redovni PKG, i igraju dok tajmer ne istekne. Imali smo test na PSN-u nedavno bas takav, Death Stranding 6hr test, samo je problem bio sto tajmer krece od trenutka downloada igre. T_T

Ali ako zele da igrac ne vidi pocetak igre [spojleri or smth], onda je problem napraviti demo. Videcemo kako ce to da rese, mozda da naprave auto-load nekog generic savegame-a bez opcije za NewGame/Load...

sold for $34 or more
Ovo su detaljisali kao "retail wholesale price", sto znaci $60 retail. Za igre koje su $60 ili skuplje.

Last edited:
@DieH@rd vrv se ti razumes vise od mene. Dobio sam i ja tu VRR opciju , e sad ja imam neki Samsung za koji definitivno znam da nema 2.1 HDMI. Ima panel za 120hz to znam . Elem ps5 mi je rekao kad sam probao da ukljucim da mi tv ne podrzava VRR , ocekivano . Onda sam se setio da ima tv neki Freesync u game mode sekciji. Gde imam 3 stavke off , basic i ultimate. I kad sam stavio na ultimate , ps5 mi je automatski ukljucio vrr i kao sad mi televizor podrzava. Probao sam malo spajdija i lepo radi , ali ne umem da ocenim tj ne znam da li VRR zapravo radi u igri. Da li mogu to nekako da proverim da li taj freesync zapravo ima nekog efekta? Inache Samsung 65RU8002 mislim da je 2019 god ili 2020.

Vecina poboljsanja za Spidey je za vlasnike televizora koji imaju 120hz mod.

Evo sad sam isprobao Miles Morales, i hooo boy. Unutar igre ispod biranja Fidelity/perf/perfRT imas opciju da upalis 120hz mod. Posle toga, fidelity se pretvara iz 30 u 40fps [draaasticna razlika, mnogo bolje od 30], a perftRT skida 60fps lock i postaje unlocked, framerate ide od 60 u borbama do 100 dok si visoko iznad ulica. Ali sve je tecno, ne primeti se razlika dok framerate ide gore/dole.

Bas odlicno radi. Ako ti TV ima samo 4K60 mod, onda ces tesko videti napredak u Spidey igrama posto one imaju jako stabilan 60fps mod, skoro nikad ne pada framerate tu. Ali sa druge strane, RE8 u RT modu je cesto 50-55fps, tu bi mogao da vidis kako VRR uklanja stutter.

Jos samo da osposobim VRR na PC-u, nikako da se maknem sa GTX1080Ti. Visoke cene od RTX30 su se bas oduzile, godinama cekam da dobijem VRR-ready graficku.

Tv podrzava 120hz u fidelity modu i vidi se razlika jasna izmedju 30fps i kad je ukljucen 120hz mod. Samo nisam siguran za Vrr da li uopste radi na mom tv.

Tv podrzava 120hz u fidelity modu i vidi se razlika jasna izmedju 30fps i kad je ukljucen 120hz mod. Samo nisam siguran za Vrr da li uopste radi na mom tv.
Ako unutar TV kaze da imas VRR, verovatno imas. Dunno.

Nemam iskreno pojma , buni me to sto kao za vrr je potreban 2.1 hdmi. A taj Freesync sto mi tv ima ne znam da li ima veze sa vrr . Ne bitno testiracu ovih dana kad imam vise vremena :).

Nemam iskreno pojma , buni me to sto kao za vrr je potreban 2.1 hdmi. A taj Freesync sto mi tv ima ne znam da li ima veze sa vrr . Ne bitno testiracu ovih dana kad imam vise vremena :).
Ja imam opciju auto motion na TV-u. Kada tu opciju chakiram igre od 30fps dobiju 60 fps boost.

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Tako je. U suštini TV kroz HDMI kabao prenosi snagu svog procesora ka procesoru od konzole i time konzola može da isporuči više frejmova. Naravno ovo Vam neće poći za rukom ako imate VOX ili Vivax ili Tesla TV, isključivo Samsung OLED.

o tome se pricalo jos za ps3, kako cell moze da uzima snagu iz okolnih uredjaja, mikro talasne, ves masine itd

Back
Top Bottom