- Reaction score
- 5,182
Ništa tu nije safe, sem činjenice da je nastavak na The Last of Us.
Nintendo je retardiran, i zaradjuje od hardvera isto dosta, i dokle god ima njihovih ovaca, radice ovako.
Tako je i Sega Japan bila tvrdoglava, pa je sad samo sofver kompanija.
U političkoj atmosferi u kojoj je igra izašla, apsolutno. Sve u igri su teme koje su tada bile na vrhuncu eksploatacije.Tebi je TLOU2 bio safe?
Rano ubijanje glavnog lika, pretvaranje ellie u totalnog manijaka, dovodjenje neocekivanog 2nd glavnog lika, objasnjavanje njenih izbora i teskog povratka sa zivota osvete, ceo subplot sa trans sidekickom, povratak ellie sa ivice ambisa u poslednjoj sekundi... Po meni ovo je neverovatno rizican scenario, pogotovo jer je ceo projekat trazio da se napravi maltene dovoljno sadrzaja za 2 igre.
Po meni je ovo jako nestandardna prica za AAA. "Ultra safe" je poslednji opis kojoj bi dao scenariju igre.
Da li si bas siguran u to?Tek poređenje sa Segom nema puno smisla, za razliku od Sege, Nintendo je uvek imao vrlo zdrave finansije i nije ređao za redom veoma loše poslovne odluke
Nintendo je nateran da tako radi. Gledali su oni isprva da imaju jak i konkurentan hardver itekako.Nintendo gleda da ima svoj balon na tržištu i gledaju da se ne takmiče direktno sa Sony/MS
U pravu si da sam preterao, pod ovcama sam mislio ljude koji bi kupili bilo sta od Nintenda po punoj ceni, prosto oni koji kupuju sve sto Nintendo izbaci.
Sam imam dosta Nintendovih konzola ali volim i da ih piratizujem. (tako da sam i ja ono sto sam naveo pre).
Ne znam zasto si se trigerovao, ali eto izvini.
Da li si bas siguran u to?
Nisu propali to stoji, ali to sto su samo dve godine bili u minusu, to ih je pokrivalo handheld trziste, gde su imali gotovo monopol. Izvore mozes da nadjes gde ti dusa hoce.
Zaradjivace oni i dalje, ali kao softver industrija i to bi bilo dobro za nas koji volimo Nintendo 1st party igre, da ne moram da kupujem njihov bangavi hardver.
Nintendo je nateran da tako radi. Gledali su oni isprva da imaju jak i konkurentan hardver itekako.
Snes je bio hardverski pandan Mega drive-u (16-bita, malo sporiji cpu ali ok). Gamecube je u mnogim hardverskim aspektima bio i jaci od PS2 i bio generalno jaca konzola hardverski. (specs wise). N64 jaci od PS1.
Ima jako mnogo slicnosti sa odlukama koje donosi Nintendo Japan/Sega Japan, neuskladjenosti sa trendovima i tipicno ostrvsko-hermeticki zatvoreno razmisljanje kakvog ima samo u Japanu. Za sada im to prolazi. Moja je zelja da Nintendo bude samo softver kompanija.
Izvini jos jednom za ovo ```ovce```, ne bih da ovaj offtopic predje u raspravu.![]()
Kad vidim kako ljudi peglaju Zeldu na PC-u u normalnom framerateu, ja se definitivno osećam kao ovca što sam kupio Switch, al dobro, šta sad![]()
Kao i sa Metroid Dread, igrace se PRVOG dana na PC-u u 4K60+ preko emulatora.A zamilsi tek kad bude izasao BOTW 2, koji cu naravno kupiti i igrati na Switch. Al dobr, sta sad![]()
PS1 igra sa trofejima!