• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Naravno da može, ali jedino pod uslovom da pokreće igre i igra sa svog naloga, jer pretpostavljam da ti igraš igre na tom nalogu koji želiš da mu podeliš.

U prevodu nalog može da se deli na tri korisnika:
Dva nosioca (jedan ps4 i jedan ps5 korisnik)
Jedan gost (ili jedan ps4 ili jedan ps5 korisnik)

Nosilac pokreće i igra igre isključivo sa svog glavnog naloga.
Gost pokreće i igra igre isključivo sa tog naloga koji se deli.

Potpuno si me zbunio sa tim terminima gost, nosioc itd. Da, igram igre sa naloga kojeg cu mu dati i iskljucivo sam ps5 korisnik. On je ps4 user. U ovoj diskusiji sta sam ja a sta je on, nosioc ili gost?

@eufrat

Dakle ja bi njemu dao nalog sa koga ja igram i kupujem igre. Znaci morao bih klinca da naucim da sa mog naloga preuzima igre a da iste startuje sa svog naloga. Mozda bi najbolje bilo da ja odem fizicki kod njega, ulogujem se, preuzmem sve igre za njega i svoj nalog obrisem. Ne bih zeleo da klinac vrslja kasnije po mom nalogu pa da mi nesto sjebe.

@eufrat

Dakle ja bi njemu dao nalog sa koga ja igram i kupujem igre. Znaci morao bih klinca da naucim da sa mog naloga preuzima igre a da iste startuje sa svog naloga. Mozda bi najbolje bilo da ja odem fizicki kod njega, ulogujem se, preuzmem sve igre za njega i svoj nalog obrisem. Ne bih zeleo da klinac vrslja kasnije po mom nalogu pa da mi nesto sjebe.
Tako je, bar što se prvog dela tiče. Ne možeš da brišeš tvoj nalog sa njegove konzole jer onda automatski on neće imati pristup tim igrama zbog licenci koje su vezane za nalog gde su igre kupljene. To je kao da mu daš disk, on igre instalira na svoju konzolu, ti diskove odneseš kući, a on bi trebalo da igra te igre bez diskova. Ne mere...

Mali ima 7 godina, prvi razred. Omiljena igra gde se upoznao sa konzolom je Soul Calibur 2 na Xbox clasicicu 2020.godine. Smatrao sam da su retro konzole (uz nintendo wii) dobar izbor da ga upoznam sa gejmingom. New Mario Bros Wii je presao i to mu je omiljena igra. Omiljeni super heroj mu je Spiderman ali vidim da se ne snalazi na starim igrama Spidermana izasli u eri ps2 i starog Xboxa. Igra Crash Team Racing (ps4) i Mario Cart (wii). Ja pokusavam da mu kreiram ukuse i da mu odvucem paznju od drugara (Fortnite) te mu se dopao Rachet n Clank ali nije sposoban da to odigra do kraja. Jes malkice tezak Rachet sa ps4. Voli tuce i platforme sto je karakteristicno za taj uzrast i bice zanimljivo videti kako ce se dalje ravijati. Mozda je najbolje da mu uplatim ps+ godinu dana i da mu objasnim mehanizme preplate pa da vidim da li ce biti zadovoljan.

Mali ima 7 godina, prvi razred. Omiljena igra gde se upoznao sa konzolom je Soul Calibur 2 na Xbox clasicicu 2020.godine. Smatrao sam da su retro konzole (uz nintendo wii) dobar izbor da ga upoznam sa gejmingom. New Mario Bros Wii je presao i to mu je omiljena igra. Omiljeni super heroj mu je Spiderman ali vidim da se ne snalazi na starim igrama Spidermana izasli u eri ps2 i starog Xboxa. Igra Crash Team Racing (ps4) i Mario Cart (wii). Ja pokusavam da mu kreiram ukuse i da mu odvucem paznju od drugara (Fortnite) te mu se dopao Rachet n Clank ali nije sposoban da to odigra do kraja. Jes malkice tezak Rachet sa ps4. Voli tuce i platforme sto je karakteristicno za taj uzrast i bice zanimljivo videti kako ce se dalje ravijati. Mozda je najbolje da mu uplatim ps+ godinu dana i da mu objasnim mehanizme preplate pa da vidim da li ce biti zadovoljan.
Kupi mu Elden ring. Lagani open world malo, blejica.

Pokazi detetu 16-bit igre sa Sege i SNES-a.

Mozda FF16
Mozda RE8 DLC ili RE4Remake
Mozda jos ponesto za Ghostwire
Mozda nesto od Atlus-a [P4G @ PS5]

Ne ocekujem puno. Mislim da ce sacuvati vece najave za neki pre-E3 show u maju.

State of Play Mart 2022

Exoprimal, Capcom, 2023, crossgen coop akcija
Ghostwire Tokyo trejler
Stranger of Paradise Demo today
Forspoken gameplay trejler
Gundam Evolution, MP crossgen, network test spring 2022

TNMT The Cowabunga collection, 2022
Gigabash kaiju brawler, 2022, crossgen
JOJO ALL STARE BATTLE, 50 chars, fall 2022, crossgen

Trek to Yumi trejler, spring 2022, crossgen
Returnal - campaign coop, infinite survival mode, FREE update

The DioField Cronicle, Square, 2022, crossgen, jRPG tactics
Valkyrie Elysium, Square, 2022, crossgen, jRPG action game

Onako, nista poseban SoP, veoma kratak ali nagurali su par zanimljivih igara.

More content to returnal = win!

Quality Mode: A high fidelity rendering mode with ray tracing enabled. 30FPS limit.
Performance Mode: A high-framerate mode designed for the smoothest gameplay. 60FPS limit.
High Framerate Quality: A mode with an uncapped framerate and tweaks to graphic quality that allows for an even higher-framerate experience. This is essentially the game’s quality mode with the frame cap removed, which leads to an uneven experience between 30 and 50 FPS.
High Framerate Performance: This mode, similar to High Framerate Quality is the Performance mode without the frame cap, allowing for framerates higher than 60 on displays that support it. Both High framerate modes have experienced some screen tearing during the review process, but VGC understands that a patch will address these issues before launch, although we’ve yet to experience it.
High Framerate Quality (VSync)/High Framerate Performance(VSync): Both of these modes are the same as the other high framerate modes, but take advantage of VSync, with alleviates, but doesn’t completely solve issues with tearing.

Pobegose ljudi sa PC-a na konzole, jer su mrzeli da se zezaju sa gomilom opcija i podesavanja u igrama, a eto sada toga i na konzolama :D
Cim je stigao PC hardver u konzole, stigla i PC podesavanja :D
Bogami kako su krenuli, jos ce i da preskoce PC po broju podesavanja...

I opet nekako dodje na to da vec u ranoj fazi postojanja ovo sve jako tanko i slabo. Horizon 2 u perf. modu izgleda grozno, GT7 izgleda kao PS4 igra, pokusavaju nesto da se otrgnu od tih 30 frejmova ali tesko to ide. Ovo sad sto citam da Ghostwire ima 6 modova, pa ludilo zivo XD

Dobro je da opcije postoje, pa ko hoce nek se cima.

Bolje i to nego da neko zatucano [kao FROM] ignorise ocigledne rendering probleme. I dalje mi nije jasno zasto kod starih konzola ne stave 30fps lock nego pustaju da igra radi u 30-35fps.

Back
Top Bottom