• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

nije kompresovan sa prvog linka, a ovo sa yt kao sto rekoh nije bitno, jer je side by side poredjenje, isti bitrate za obe rez...

Ako je isti bitrate, gledas isto. Koja je finalna rezolucija ne znaci bas puno.

EaLD1oXWoAAA8Hq.jpg
Mozda cu zvucati malo drsko ali 60gb model je i vredeo tih para :)

Ma kako da ne. Rockstar je najbolji studio na planeti. Ocekujem 1080p u 60 fps.

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Kakvo ce vristanje biti online kada na primer izadje GTA6 u loow res 30fps na trenutnim konzolama, i recimo 1440p30 na PS5 Pro, bez PC porta godinu dana.

Rocsktar does not give a fuck. :D
Ma kako da ne. Rockstar je najbolji studio na planeti. Ocekujem 1080p u 60 fps.

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Bolji bitrate = bolja slika. Mnogi pustaju 4K youtube video snimke iako imaju samo 1080p monitore.

Slicno se moze dobiti i kod video igara, da renderujes u velikoj rezoluciji i onda downscale-ujes, cime se dobija najbolji moguci anti-aliasing. Nvidija to zove DSR, imas u driver control panelu [i posebna opcija DLAA koja radi slicno preko machine learning-a]. To obicno rade PC igraci koji imaju visak resurasa, pa da uposle graficku karticu vise i da dobiju lepsu sliku na ekranu.
Probao i vidi se razlika u kvalitetu slike.. jedino desktop je sicusan, muljav pa nije bas za "svakidan" koriscenje..igrao se i sa onim sharpness ali slaba vajda

Mislim da nije beskorisno, samo je pitanje da li ce cena biti privlacna.

I ja ponekad hocu da upalim Remote Play, al me mrzi da na gamepad nakacim clip, i onda na njega nakacim mob, pa da upalim bluetooth. Sve u jednom uredjaju ce biti dosta lakse. Dobro je i sto ima android, moci ce se instalirati emulatori za jednostavnije stare sisteme.

Ako budu koristili redovnu android Remote Play aplikaciju, onda ce moci da se nakaci na PS5 i van kucne mreze. Ali sam uredjaj ce verovatno samo imati WiFi.

Zasto sam protiv eventualnog izlaska PS5 pro? Zato sto smatram da je polovicno iskoriscen postojeci hardver na kome trebaju dalje da rade. Smatram da je ps5 dovoljno jak da isprati celu generaciju. Eventualni izlazak Pro konzole moze lako da postane standard za ps5 igre stavljajuci odnos izmenju ps5 pro i ps5 base poput xbox series x i series s. Developeri ce se koncentrisati na Pro a koriscnici sa base konzolama ce dobijati skrnavljene proizvode.

Back
Top Bottom