• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PSX Playstation 1 legacy topic - najbolje igre, vesti i generalna diskuija

Да, 50 комада. Можда сам се зајебао али не знам гдје бих их тражио. Питао сам више људи, нико нема.

Држање више дискова наслаганих заједно или недај боже на штангли или у оним најлонским или папирним кутијама је мени неприхватљиво када су у питању нарезане игре за ps1 (или раније за Двојку, док нисам набавио network adapter + HDD), сваки диск мора имати своју кутију, чак и не пишем на дисковима фломастером него на папирић па затворим испод поклопца.
Сада, могао сам ићи циганити, испитивати има ли ко, чекати, ровити... али то би потрајало са упитним исходом, специфична је роба.

Uh bre, Nezaborave, gde nađe tog lika, naplatio ti je baš lepu cenu. Imao si u Computer Dreamu ili Virtikomu nove slim kutije za manje para a na kraju krajeva imao si na Kupindu 90 komada za 700 din što je po meni ok cena za polovne kutije:

Јеб' ме кад нисам 'шћела школе! 😂 Нема шта, преплатио сам очигледно али свакако те опције које наводиш ми тренутно нису биле доступне. Ипак корисне информације, нисам знао да још има мјеста гдје се нове продају.

• Like
Reactions: Ace
Mogao si ovde da trazim , poslao bi ti ja. Imam sigurno po podrumu tone toga i skoljki za vhs kasete :D

Mogao si ovde da trazim , poslao bi ti ja. Imam sigurno po podrumu tone toga i skoljki za vhs kasete :D
Хвала ти, ако се створе логистичке предиспозиције волио бих да ми пошаљеш. :)

А сада питање за све. Једна од ps1 конзола ми се понаша чудно, некад хоће да учита нарезану игру, некад неће. Тј. то сам данас сконтао, прије неколико дана сам играо доста Parasite Eve 1 на њој и све супер, такође сам тестирао и захтјевну уводну анимацију, тј. низ њих од Legend of Mana. Дискове сам тестирао на другим конзолама и све ферцера. Код ове проблематичне, интересантно је да све FMV-ове гура како треба, нема прекидања, пуцкетања звука, све је течно и сама игра иде како треба. Тестирао сам на Squaresoft анимацијама неким још, Einhander. Је ли могуће да је проблем са ласером ако имамо такву појавност? Падало ми је на памет да можда није проблем у самој оптици него у механизму, да ли га зеза подмазивање, вођице, пластични зупчаници ако имају штроку и слично. Примјетио сам да је диск баш јааако близу пластици од оптичког склопа, када врти, рекао бих преблизу. Када врти диск онако дрља, клопоће али не некако нездраво већ као да му фали да "ухвати" податке са диска.
Данас Hoshigami: Ruining Blue Earth није хтјело да покрене, у пар наврата, па онда јесте. Crash 3, изгура све уводне анимације исто без икаквог штека и ускочим у Toad Village, онда неће да га покрене. На другој конзоли хоће, на кеца. Онда после и на овој хоће, па неће.. итд.
Знате ли шта би могло бити? @Omega

Last edited:
^ vrv laser nema sta drugo. Probas jedno po jedno. Prsnes malo WD-a po mehanizmu lasera da podmazes , prebrises laser ako i dalje zajebava probas malo da pojacas laser ono okrenes potenciometar za pola ako i toliko. Jbg stare konzole kontam da je broj njih sa 100% ispravnim laserom ravan 0.

Nemam iskustva sa PSX laserima skoro uopšte, ali imam Saturn sa bizarno dobrim laserom posle njega verujem u čuda bkv, mada jbg soni konzole su se i više igrale hehe

Laser izgubio snagu, česta pojava na čipovanim konzolama. Uz pomoć multimetra pojačati snagu preko potenciometra, zaboravio sam koje su sigurne vrijednosti ali ne bi trebalo biti teško naći na netu. Trebalo bi pratiti ovaj nadolazeći Pi Pico ODE ako imaš PS1 sa PU-8 ili PU-18 pločom.

Prsnes malo WD-a po mehanizmu lasera da podmazes
Не, није то добро средство за подмазивање, користио сам га управо на ласерском склопу на ps1 и не бих препоручио! Писао је @ljubomir о томе:
Nemoj nikada koristiti WD-40 za podmazivanje, to je sredstvo za penetraciju. Možeš da napraviš više štete nego koristi, iako na prvu loptu deluje "da radi".

Данас сам отворио иначе тај ласер, мало сам га погледао, тешко иде отварање оног горњег поклопца, што га држе 2 мала шарафчића. Покушаћу сутра можда опет. За подмазивање сам користио уље за шиваће машине, неко од прије рата што је као вода. Мада мислим да ни то неће помоћи, осим ако не нађем баш неку видну нечистоћу или длаке са горње стране.

О том појачавању потенцијала сам начуо нешто али нисам радио до сада. Ако неко има неки туторијал, нека баци. Однијећу овдје једном чики што има мултиметар. Мислио сам да су fmv-ови најзахтјевнији за ласер и да се на њима најбоље види његово стање али шта ја знам. Је ли то није увијек случај?

Што се тиче ODE, модел је SCHP-5502.

Moje je iskustvo kad sam igrao izgrebane diskove da je fmv uvek i iskljucivo problem da igra nastavi dalje ali to je bilo na saturnu, ps3 (psx diskovi) , na psx bas nikad uvek sam dobio neki koji kao radi a ne radi uopšte...

za podmazivanje najbolje litijumska mast,, singer ulje za ventilatore...ali sad jbg, mast ce samo utisati mehanizam nece laser poceti da cita diskove zbog toga.

Back
Top Bottom