Хммм, је ли свјетлосни пиштољ, у овом случају GunCon45 (најбоља верзија), са све оним малим dongle-ом за појачавање прецизности не може имати пуну функционалност преко композитног, AV улаза? Тестирао сам мало Resident Evil: Survivor (EU верзију, US није имала lightgun подршку због Columbia shooting) и преко композитног све ради осим пуцања, интерепретира погрешно као другу команду, кретање. Она се иначе добија када се пуца ван екрана. Тј. да би се играч кретао, упери пиштољ ван екрана и повуче ороз. За пуцање је исто то само у екран. Преко RGB Scart ради и пуцање. Вјероватно нешто до тога што AV не може да пропусти све команде. Нисам још једино тестирао без оног малог додатка али свакако не планирам тако играти.
Тестирао сам да видим да ли се они кратки флешеви, бљескови могу елиминисати преко композитног. Али изгледа да не, рекло би се да је присутно код свих игара овог типа на кецу. Сјећам се и у једног игри на Двојци, чини ми се да је била у питању Vampire Night да је бљескало када се рока ван екрана. У Time Crisis 2 се не сјећам тога али не могу сада склапати сетап читав да провјерим. Интересантно, овај лик игра преко композитног, а има и пуцање. Да ли је до оног малог dongle-a што имам, 'бем ли га? Чуо сам да је постао доста риједак и тражен. Код њега флешује такође на све, кретање и пуцање.
Ово ми ништа није проблем, него чисто куриозитет.