• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PSX Playstation 1 legacy topic - najbolje igre, vesti i generalna diskuija

533FEBD6-4FA9-4E76-99D0-3F634DB82173.jpegSOTN preko Component kabla(ps2) na PVM.... Slika izuva ali mi nije jasno kako radi jer i proizvodjac a i dosta ljudi na netu tvrdi da ne radi za ps1 igre kao i konzole(sto sam se i uverio) ali preko ps2 radi i baca sliku...

Last edited:
Imas dve opcije componenta u ps2 settingsima ako se dobro secam. Ja isto tako igram ps1 igre, ps2 component na pvm.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Uvijek su radile PS1 igre na PS2 preko komponentnog kabla.

Sad vidim i ja to xd Al eto na vise mesta sam nailazio kako nece raditi iako se igra preko ps2... U svakom slucaju me odusevilo xd

Gde naći analoge za DualShock 1? Da li odgovaraju od nekog drugog modela?

Kupih na Limundu PS1 sa dva DualShock gamepada i, kako to često biva, jadac. Na jednom gamepadu analogni padovi su oštećeni (pečurkice, ali to ću zameniti), a na drugom stoje svaki na svoju stranu. Desni se i glavi. Nisam ga još otvorio, ali verovatno će morati zamena analognog mehanizma. Gde ga naći za kupovinu? Na AliExpress-u nalazim samo za DS2 i novije.

Опаааа, изашао фан превод Aconcagua-e! Фак јеееееа! Само што имам неколико игара за кеца које сам почео, када ли ћу ово? Јако сам интригиран овом игром још откако сам је видио у Bonusu.

Исто као и Shin Megami Tensei-a, PS1 верзија. Фан превод за SNES верзију постоји одавно, а чиниии ми се да постоји и SEGA CD верзија.

Хммм, је ли свјетлосни пиштољ, у овом случају GunCon45 (најбоља верзија), са све оним малим dongle-ом за појачавање прецизности не може имати пуну функционалност преко композитног, AV улаза? Тестирао сам мало Resident Evil: Survivor (EU верзију, US није имала lightgun подршку због Columbia shooting) и преко композитног све ради осим пуцања, интерепретира погрешно као другу команду, кретање. Она се иначе добија када се пуца ван екрана. Тј. да би се играч кретао, упери пиштољ ван екрана и повуче ороз. За пуцање је исто то само у екран. Преко RGB Scart ради и пуцање. Вјероватно нешто до тога што AV не може да пропусти све команде. Нисам још једино тестирао без оног малог додатка али свакако не планирам тако играти.

Тестирао сам да видим да ли се они кратки флешеви, бљескови могу елиминисати преко композитног. Али изгледа да не, рекло би се да је присутно код свих игара овог типа на кецу. Сјећам се и у једног игри на Двојци, чини ми се да је била у питању Vampire Night да је бљескало када се рока ван екрана. У Time Crisis 2 се не сјећам тога али не могу сада склапати сетап читав да провјерим. Интересантно, овај лик игра преко композитног, а има и пуцање. Да ли је до оног малог dongle-a што имам, 'бем ли га? Чуо сам да је постао доста риједак и тражен. Код њега флешује такође на све, кретање и пуцање.

Ово ми ништа није проблем, него чисто куриозитет.

Koliko se ja secam, i zamisljen je za kompozitni. Ja imam dva i igrali smo one ubi me sad kako se zovu lightgun party igre dosta puta, sto preko composite-a, sto preko scart-a.

Point Blank? :)
Тестирао сам 2 композитна, нити у једном не ради само пуцање.

E to, sve delove :D Ako imas napred jedan av, probaj i njega. Bas nisam imao problema na obicnom crt-u. Na pvm-u mislim da nikad nisam naterao da radi ali nisam se mnogo ni zezao.

Култне су то игре, штета што је мртав серијал од Сивоње још... барем колико знам за кућне конзоле.

Ма са стране је AV улаз, нема другог. Напријед ништа, а иза су два скарта који дају интересантно различите резултате зависно коју конзолу спојим на који. Јеси ли имао ти онај мали додатак за пиштољ?
s-l1600.jpg

Је ли контролеру у маленом PSOne недостаје један чинч? Примјетио сам да у њему фали, док у осталим за сивоњу има, овим од старијих модела, који су "сивљи". Он је бијел, као и конзолица.

Back
Top Bottom