• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PSX Playstation 1 legacy topic - najbolje igre, vesti i generalna diskuija

Za mene je prvi PlayStation uvek bio i ostao PS1. Zašto ga neko naziva i piše kao PSX nemam pojma, ne smeta mi. Ali svakako u pitanju su dve potpuno različite konzole, a PSX je ovo👇, kao i codename za PS1.

Console_psx.jpg

Ja sam PS1 krenuo da zovem PSX zbog toga što su ga mnogi tako zvali na starom forumu, u svoje vreme i mom kraju je bio Sony 1 :)

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nikad u zivotu nisam cuo da neko govori Pi Es Iks / PS Iks / Plejstejsn Iks.

Svi smo konzolu 90ih nazivali Soni, Soni Jedan, Soni Kec, Plejstejsn, Plejstejsn Jedan, Plejstejsn Kec. Tek sredinom 2000ih sam video to "PSX" i zabezeknuo se.

gc7jrc.gif
bukvalno niko nije zvao konzolu soni kec i slični derivati u vreme njene aktuelnosti. postojao je samo jedan tru izraz - soni :)

Pa normalno da niko nije govorio soni kec pre pojave dvojke. Nismo imali pojma kako ce se sledeca sonijeva konzola zvati. Jednostavno bio je samo soni. Po pojavi dvojke je postao soni kec bar ovde kod mene. Ja izraz PSX nikada uzivo nisam cuo.

Moguce da su "Iks" izraz koristili samo neki tadasnji kvazi gejming novinari.

Okej, recheno je manje-vishe sve. Razmotritjemo opciju, molim vas da se prekine rasprava o PS1/Sony/PSX imenu, ipak je ovo thread za savete/predloge/ideje, pa barem ovde da odrzhimo nekakav red. :3

svi smo ga zvali soni ali se izraz psx definitvno koristio, meni je ostao u secanju po introu i casopisima....malo malo pa mora neko da pametuje kad se pomene psx.
jbg malo off ali eto i my two cents.

To bi bila fora, da sve sisteme navodimo i oslovljavamo sa kodnim nazivima. To nema nijedan forum. 😁

poenta je da je naziv postojao i da se koristio...ko ga nije cuo ili se tad nije ni rodio ili nista nije ni igrao/pratio kad je to bilo aktuelno.

ehh to su bila vremena ili mene drma nostalgija... pogledas i vidis koliko te igre imaju dusu i koliko su bile dobre, a danas toga nema... ne znam u cemu je razlika, tad su bila takva vremena koja su mogla da rode takve bisere, a danas nisu takva vremena... naravno i mi smo ostarili i istrosili se mentalno, ali opet...

Mora neko glasanje za PS1 vs PSX prefiks, nema druge. @Yuka Sakazaki
Kapiram da tjemo morati prichati na tu temu, a mozhesh i otvoriti thread, kapiram da nikome netje smetati.
Ali do tada, ponavljam, prekinite s offtopicom, a vala i sa PSX/PS1 temom. Dovoljno je recheno.

Ali pravo je pitanje kako pustate narezane diskove...sa zatvorenim poklopcem ili otvorenim.

Sto se prefiksa tice meni je svejedno koji ce biti svi znamo o cemu se radi. Ja sam samo napisao kako je u mom okruzenju nazivana konzola pre i posle pojave dvojke.

Back
Top Bottom