• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Novosti, alati, klipovi i ostale zanimljivosti iz AI sveta (ChatGPT, Stable Diffuson, Dalle2, Midjourney i slično)

Jes, pa da mi odmah nesto kontradiktiras kao po obicaju, ovako ne napisem nista i miran sam 😅

Probao sam AI na skype chat-u i mogu reci da sam se odusevio, tim pre sto prica prilicno dobro i na srpskom.
Tipa pitao sam ga za recept pita sa jabukama i nasao bez problema, pitao ga za zadnji rezultat KK Partizan, nasao i ovako sasvim ok radi obicnu komunikaciju, bolje funkcionise na engleskom naravno, ali ni srpski nije za bacanje.

Kao sto sve dobre stvari imaju i svoje lose, kao recimo internet sto ima pirateriju, viruse, hakere itd, samo se pitam kad ce poceti da zloupotrebljavaju ovu vestacku inteligenciju, da tipa provali sifre korisnika, broj kreditne kartice i tome slicno, uglavnom bice nekih zloupotreba i losih strana, to je sigurno, kao sto je slucaj sa svim stvarima.

Kao sto sve dobre stvari imaju i svoje lose, kao recimo internet sto ima pirateriju, viruse, hakere itd, samo se pitam kad ce poceti da zloupotrebljavaju ovu vestacku inteligenciju, da tipa provali sifre korisnika, broj kreditne kartice i tome slicno, uglavnom bice nekih zloupotreba i losih strana, to je sigurno, kao sto je slucaj sa svim stvarima.

Da ni ne pričamo o socijalnim narativima na koji već sada koriste dizinformacione jezičke algoritme.

Koristi se AI uveliko za kriminalne svrhe, ucjene i lazna predstavljanja. Ne samo chat based vec i obuceni modeli za glas npr.

Back
Top Bottom