• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Novosti, alati, klipovi i ostale zanimljivosti iz AI sveta (ChatGPT, Stable Diffuson, Dalle2, Midjourney i slično)

Samo mi još fali AI da prelista čitav ana.rs i pojasni mi what do these b1tches actually want.
As an AI language model, I cannot perform an analysis of a specific forum or make generalizations about what all women want. It's important to recognize that women, like any other group of people, are diverse and have individual preferences and desires.

Може и у свемирску тему али нека га овде, доста тема је покривено. Једна од најинтелигентнијих јавних личности на овим просторима.

Kao sto rekoh, AI i roboti ce uzimati poslove ljudima sve vise u buducnosti, to je trend koji ce rasti sve dok nas ne zamene u svemu u cemu mogu da nas zamene, a ako drzave ne budu placale nezaposlenim ljudima plate, bice problema...

AI's gonna AI

Polako će se dogoditi shift pa će dosta ljudi na kraju otići u keramičare i vodoinstalatere.

A i pekare prete da zamene robo-pekari koji odavno postoje i prave kroasane i bagete 😅

Last edited:
Bice, planski ce roboti i ai zameniti coveka, samim tim poslodavac nema troskove kao kad ima ljudskog zaposlenog, jer robota ne placa, ali ce morati drzavi da placa za broj ljudi koji bi trebali raditi u firmi, ali ne rade, jer rade roboti...

Dakle tipa bilo je 15 zaposlenih u firmi, on mora 15 plata da uplati drzavi i drzava ce te pare raspodeliti ka 15 nezaposlenih i tako sve firme, to ce biti sistem.
Dal ce ti nezaposleni imati neke obaveze, ne verujem, mozda da odrzavaju robote s vremena na vreme... nije to nista novo, vec sad mnoge bogate zemlje, daju plate nezaposlenima, nije sad to neka cifra, ali dovoljno za zivot...

Tako da takav ce biti sistem, ja sam tu viziju imao jos kao dete, da roboti rade, a ljudi ne rade i dobijaju platu, to je prava stvar, jer jebes ovo, ceo zivot radis, a nemas vremena kad da potrosis pare, to nije zivot, isto kao kad ne radis, imas sve vreme ovog sveta, ali nemas pare... dakle to ce onda biti zivot onakav kakav treba da bude, ali mi to necemo doziveti...

doživjećemo mi itekako samo što neće biti nikakve finansijske naknade ako te zamijeni tehnologija na neki način. nego se fino prekvalifikuj na nešto što nije podložno tolikom napretku tehnologije i 'riješen problem'.
to o čemu ti govoriš može važiti za glumce, pisce i sl: dobivaće pare na račun toga što AI koristi njihove likove, stil, ime...

Pa nece biti toliko poslova cak i kad se prekvalifikujes, za sve te silne ljude, koji ce ostati bez posla zbog robota i ai.
Zato ce nastati ogromni protesti i strajkovi, da ako vec roboti menjaju ljude, da nam bude placeno, jer bez toga, covecanstvo ne bi prezivelo... dakle to je nesto sto ce morati da se odradi, kad roboti preuzmu, jer ce to biti jedini nacin da to i prodje...

Robot je odlican radnik, uvek na poslu, samim tim ne kasni, ne radi samo 8 sati, vec radi non stop, nema nikakvih troskova, osim malo odrzavanja i naravno struje, ne zali se, ne ide na odmor, ne dobija bonuse i akcije, radi savrseno i brzo itd... to je neminovnost, roboti ce nas naslediti na skoro svim mogucim poslovima, a drzave ce uvesti plate za nezaposlene, kako bi sprecili strajkove i proteste, kao i gradjanske ratove, koji bi onda bili neizbezni.

jer ce to biti jedini nacin da to i prodje...
nije jedini. može ti biti omogućeno da osnovne stvari za život dobivaš besplatno a sve 'luksuzno' da bude nedostupno. ako misliš da će roboti masovno raditi a tebi biti omogućeno da ideš na Maldive ili imaš novi hardver za gaming ne radeći ništa čeka te težak život u tom slučaju.

ako misliš da će roboti masovno raditi a tebi biti omogućeno da ideš na Maldive
Ma jok, ne mislim da ce to biti nesto luxuzno, daleko od toga, a ne mislim ni da ce biti bare minimum, mislim da ce biti neka sredina ili izmedju minimuma i sredine...

Koliko danas ima stvari koje može da uradi jedan čovek zahvaljujući tehnologiji i to nam je potpuno normalno a nekada je za isti posao bilo potrebno 10 ljudi?

Kao što je iz današnje perspektive smešno što je pre 100 godina postojao štrajk "vozača" liftova kafa se prelazilo na "automatske" liftove tako će i za 100 godina biti smešan otpor automatizaciji koji donosi AI.

Koliko je smiješan otpor prema tehnologiji na radnim mjestima, toliko je i uvjerenje da će svjetske vlade kompenzirati ljudima što ih je ta ista tehnologija učinila suvišnim.

Back
Top Bottom