• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch 2 Nintendo Switch 2 Info - hardver, os, software, news

Čim vidim da ceo članak izbegava da napiše bilo kakav hard spec, znam sta je posredi. Ali nije sve tako crno, ako,platimo dodatnih 10e, moći ćemo da igramo botw, iz 2017. godine, konačno u 1080p 30fps, znaci na nivou iz 2007. godine.

Ajoj tek sada video cene za ove nove SD kartice 90e za bednih 256gb. Znaci uzas :D Konzola 470e + 90e kontroler + 90e najmanja SD kartica + 90e jedna igra = 740e, kod nas ce taj paket biti blizu 1k eur. Lepo bogami.

PS
Ladno PRODAJU "igru" koja sluzi da ti objasni sta sve konzola moze ahaha jebote, Astros Playroom je apsolutno fantasticno iskustvo i dolazi free uz konzolu, a ovde treba da platis za govno od naslova :D

c51m5RF.png

Last edited:
Čim vidim da ceo članak izbegava da napiše bilo kakav hard spec, znam sta je posredi. Ali nije sve tako crno, ako,platimo dodatnih 10e, moći ćemo da igramo botw, iz 2017. godine, konačno u 1080p 30fps, znaci na nivou iz 2007. godine.

• Enhanced resolution, improved textures and HDR support
  • Smoother frame rates
  • Faster load times
  • Additional save slot

Navodno (DF zaključak na osnovu Direct videa), BotW i TotK rade u 1440p/60 FPS-a.

Bome mlako mi je ovo nesto. Cijena konzole me licno i ne brine toliko jer obicno cekam da roditelji krenu rasprodavati konzole koje su djeca otpakovala i ostavila nakon kratkog vremena. Obicno dobijem sve goodies + nekoliko igara za 70% cijene same konzole. Malo strpljenja, ja dobijem sta hocu, Nintendo ne dobije od mene nista. Ali, ali... Konzola mi je nekako neentuzijasticna na prvu, mada sacekacu reviewe.

Odvazili su se na potez povecanja cijena u, po meni, najnezgodnjem trenutku za globalnu ekonomiju. "Ali sve je poskupilo, neka idu i igre dole" mi je tako defetisticki stav, samo se nadam da ce korisnici znati da to procjene i kazne. Licno, od N kupujem samo ekskluzive koje mi se igraju (ili ako mi bas nesto legne portable, tipa Hades) pa nece puno novca da vide od mene ionako. Ove brljotine sa remasterima, doplate i slicno me ne zanimaju. Mislim da ce raditi i emulacija kod mene cim to bude bilo moguce.

Same igre me isto nisu pretjerano zaintrigirale. MK smo ocekivali, DK kolorit pa cak i stil u nekim segmentima mi na prvu ne lezi, Duskblood mi odaje neki PS2 vajb sto i nije lose ali godina je ipak 2025.

Ne znam sta mogu da izbace pa da NSW2 bude primamljivija konzola od SteamDecka recimo.

Pa imaš na prethodnoj starni izbačene preview-e konzole, i vrlo su pozitivni, sama konzola ful generacijski skok (tehnički vrlo moderna),
ne deluje kao igračka (kao Switch 1), a igre koje su mogle da se probaju (Mario Kart World, DK Bananza, Metroid Prime 4, GC igre koje izgleda rade u 4k, upgrejdovane Zelde..) sve odlično izgledaju i super rade, Duskblood izlazi tek sledeće godine tako da je još rano komentarisati..

Tako da jedina realna mana jeste cena, pogotovo igara.
Poređenje sa Steam Deckom je neozbiljno, NSW2 će verovatno u prvom kvartalu da se proda bolje nego Steam Deck LT.

Ako japanski S2 ne bude region-locked za igre i accounte biće odlično za neki šverc. 😁

Pa imaš na prethodnoj starni izbačene preview-e konzole, i vrlo su pozitivni, sama konzola ful generacijski skok (tehnički vrlo moderna),
ne deluje kao igračka (kao Switch 1), a igre koje su mogle da se probaju (Mario Kart World, DK Bananza, Metroid Prime 4, GC igre koje izgleda rade u 4k, upgrejdovane Zelde..) sve odlično izgledaju i super rade, Duskblood izlazi tek sledeće godine tako da je još rano komentarisati..

Tako da jedina realna mana jeste cena, pogotovo igara.
Poređenje sa Steam Deckom je neozbiljno, NSW2 će verovatno u prvom kvartalu da se proda bolje nego Steam Deck LT.
U mom izlaganju mozes procitati "po meni", "licno" i slicno ukazujucu na subjektivan stav koji je na kraju presudan ali i podlozan promjenama. Prvi Switch sam ocekivao sa nestrpljenjem, ovaj mi ipak ni priblizno nije zanimljiv za sada. Ti svi previewi su neozbiljni, znamo kako yt i influenceri operisu, nismo djeca, lazni entuzijazam meni nista ne znaci.

Ako mislite da ugrabite MKW bundle posle launch manije, think more about it.

Race into Nintendo Switch 2 with the Nintendo Switch 2 + Mario Kart World Bundle* for a suggested retail price of $499.99 in the United States, which includes a system and a download code for the Mario Kart World game, available from Nintendo Switch 2 launch day on June 5.

* Limited time production through Fall 2025 (available while supplies last)

U mom izlaganju mozes procitati "po meni", "licno" i slicno ukazujucu na subjektivan stav koji je na kraju presudan ali i podlozan promjenama. Prvi Switch sam ocekivao sa nestrpljenjem, ovaj mi ipak ni priblizno nije zanimljiv za sada. Ti svi previewi su neozbiljni, znamo kako yt i influenceri operisu, nismo djeca, lazni entuzijazam meni nista ne znaci.

Po "meni" i "lično" si spomenuo kada si govorio uglavnom o cenama, sa čime se inače slažem, a naravno da i tebi lično mogu biti igre ne zanimljive,
ali ne vidim kako Switch 2 koji već ima par najavljenih must have ekskluziva može da se poredi sa PC handheldom (a ima ih više na tržištu) koji nema ekskluzive i nije mass market product na nivou Switcha..
Pa probali su i obični ljudi igre na Switchu 2, takođe ima brdo snimaka, i sve impresije su vrlo pozitivne, osim naravno kad je reč cenama.

Last edited:
Japanski DSi, 3DS i WiiU su imali interfejs na japanskom ali su se mogli koristiti accounti iz drugih regija.

Japanski DSi, 3DS i WiiU su imali interfejs na japanskom ali su se mogli koristiti accounti iz drugih regija.

Ako se koristi account iz druge regije, i dalje je sve za na Japanskom?

Kapiram da su otišli korak dalje, baš da za nikog drugog van Japana nema smisla da uzima tu verziju konzole.

- Mario Kart World: 23.4 GB
- Donkey Kong Bananza: 10.0 GB
- GameCube Nintendo Classics: 3.5 GB
- Super Mario Jamboree Switch 2 Edition: 7.7 GB

Ako se koristi account iz druge regije, i dalje je sve za na Japanskom?

Kapiram da su otišli korak dalje, baš da za nikog drugog van Japana nema smisla da uzima tu verziju konzole.
Rečeno je već da će biti isključivo za japanske korisničke račune. Poanta i jest u tome da se konzola ne može preprodavati izvan Japana zbog slabog yena.

Čekamo da neko potvrdi za fizičke igre iz drugih regija na japanskoj konzoli.

Back
Top Bottom