• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch 2 Nintendo Switch 2 Info - hardver, os, software, news

Hladan tus sto se mene tice. Super je konzola i ok su ove igre sto su najavljene. Mario Kart ftw!!
Ali su potpuno flipnuli sa cenom igara. 80/90 evra je no go sto se mene tice. Gaming penzijo, stizem!

Iju koja cena, neka hvala. A tek cene igara lol Moras da uzmes odma day one neki grip (posto je konzola ponovo jebena cigla) + 1 igra i SD kartica nova posto ima smesnih 256gb (alo bre ??) kosta sve zajedno ko PS5 Pro :D

A i same igre nista posebno, ocekivao sam neke vece eksluzive nesto novo, a ono opet mario kart :/ Aj ovaj 3D DK deluje OK zbog unistavanja svega :D Al generalno bas slabo, gomila portova opet sa Switch-a ovaj put kao prosli put sa Wii U...

Nadam se da ce izbaciti jednog dana Switch 2 Lite i da ce biti sa Oled-om, e to bi bilo vredno uzimanja. Neki 6" OLED bombonica.

Jedina stvar koja mi se ne sviđa kod same konzole je što je osetno veća od starog Switcha a i dalje ima bezele od pola metra.

Ovako generalno sam pozitivno iznenađen HW-om. :)

"Vivid LCD + HDR", svi znamo da od toga nema vajde, trebao je Oled ekran po meni da bude. I jel realno da im Pro Controller i dalje nema L2/R2 trigere??
Svidja mi se Mario Kart dok Elden Ring mi izgleda kao definitive ps2 izdanje i opet se vidi da hardver nije bas za takve igre.
Igre skupe da nema dalje, od 50e do 70e ali ovo sad ide stpenik vise, bogami 90e nije malo...

Ask the Developers

image.png

Kao što se pretpostavljalo,
većina Switch 1 igara bi trebala da ima stabilniji/bolji fps i jaču rezoluciju (tamo gde dynamic resolution), bez ikakvog peča.
Takođe ima i Free update za određene igre

Dok će Switch 2 Edition biti tamo gde rezoluciju iznad dynamic a FPS iznad zaključanog i gde može biti novog sadržaja.

Last edited:
Odličan Direct, bez nekih bespotrebnih detalja...ali mi nije jasno zašto nisu stavili cenu konzole u prezentaciji, već mora da se ide na sajt. Ajde neka bude jer je cena konzola veća nego što je većina očekivala pa da se ne pokvari utisak cele prezentacije.
Na tu temu, meni lično 470eura nije previše za takvu konzolu, razumem da će dosta ljudi biti razočarano ali opet, da l' je neko stvarno očekivao da će Nintendo da stavi cenu od 400eura za naslednika, vrlo verovatno, najprodavanije konzole u istoriji? I 3DS, kao naslednik DSa, je imao veću cenu od neke 'očekivane'. Ako mi Switch 2 pruži barem 30% uživanja koliko mi je kec dao, biću zadovoljan.

Sa druge strane, cene igara jesu problematične. 80eura je previše, čak i za taj kvalitet koje Nintendo igre imaju, posebno će biti problem što, kao što znamo, first party igre su retko na popustu a i kad su na popustu spadnu sa 60eura na 40eura, što znači da će sad igre na 'akciji' biti oko 50eura lol. Za te pare kupim celu zalihu Steam igara, dovoljnu za celu godinu.

Čini mi se da je hardware jači nego što su o neki optimisti očekivali, ali dok se sve te igre ne testiraju idalje nemam neki komentar na to.

Prikazane igre su takođe 'jače' nego što sam očekivao, i to još nismo videli sve. Microsoft je rekao da će podržati konzolu, tako da očekujem od njih već u ovoj godini Diablo 4 i CoD.

Meni najbolji kontoler, Pro kontoler, je dobio naslednika i čini mi se sad je potpun, tako da i to ću uzeti kad tad.

Za mene će ovo biti day 1, uzmem MK World isti dan, posle toka samo nastavim na Switch 2 da igram igre koje su mi već u backlogu na Switch 1.

I random info, neke switch 1 igre će dobiti free upgrade, neće sve biti kao TOTK/BOTW, tj da se plaćaju

I još jedan info, ko ima pretplatu na expansion pack dobija i BOTW i TOTK upgrade besplatno.

Lepo su napravili sajt sa podacima o podržanosti Switch 1 igara, koga zanima - https://www.nintendo.com/us/gaming-systems/switch-2/transfer-guide/compatible-games/

Ona igra s robotima invalidima u kolicima koji igraju košarku je baš bila bizarna 😂
Stvarno nisu mogli smisliti nešto bolje za miš-con showcase od povlačenja po stolu za kretanje invalidskih kolica? 😅

Ona igra s robotima invalidima u kolicima koji igraju košarku je baš bila bizarna 😂
Stvarno nisu mogli smisliti nešto bolje za miš-con showcase od povlačenja po stolu za kretanje invalidskih kolica? 😅
Mogu komotno da naprave simulator nuklearne bombe sa dva mise tj dva kljuca u isto vreme :)
Neka edicija kim dzona za severnu koreju :D
Meni se ne svidjaju swich konzole ni kec ni dvojka jer su hibridi :)
Posle gamecubea sve ide nsto na slim varijantu kao wii i swich i sada swich 2 ali dobro sto se dizajna tice nisam ni ocekivao drugaciji izgled..
Meni licno se najvise svideo donky kong 3D :)
A iskreno ako ga i budem uzeo mislim da ce mi u portabl modu biti minimalno igranje jer bi ga svakako kacio na oled tv tako da mi ne bi igralo ulogu to za njegov displej ali kao sto je neko vec ranije napisao.
Mogli su se isprsiti za tih 8 inca da bude i oled za te pare...

Cudo da su ostavili sa keca joycon i pro controler kompatibilne sa dvojkom.

Udario Nintendo jako sa cenama opet ce hejteri da se uznemire. Cena konzole sasvim ok ipak je bilo nerealno 400 eura, ali igre ipak nisu smele preko 70 iako Switch top ekskluzive objektivno i vrede vise, bice problem za one manje ako budu tvrdoglavi da sve kosta isto. Neki kazu pa to ce da kosta sa kontrolerom i igrom kao PS5 Pro, pa realno i treba ako se gleda sira slika bolji koncept konzole i generalno bolja i zabavnija konzola sa daleko vise top ekskluziva. Kupim konzolu i za celu generaciji 15-20 fizikala meni sasvim dovoljno za 7-8 godina.

Back
Top Bottom