Odličan Direct, bez nekih bespotrebnih detalja...ali mi nije jasno zašto nisu stavili cenu konzole u prezentaciji, već mora da se ide na sajt. Ajde neka bude jer je cena konzola veća nego što je većina očekivala pa da se ne pokvari utisak cele prezentacije.
Na tu temu, meni lično 470eura nije previše za takvu konzolu, razumem da će dosta ljudi biti razočarano ali opet, da l' je neko stvarno očekivao da će Nintendo da stavi cenu od 400eura za naslednika, vrlo verovatno, najprodavanije konzole u istoriji? I 3DS, kao naslednik DSa, je imao veću cenu od neke 'očekivane'. Ako mi Switch 2 pruži barem 30% uživanja koliko mi je kec dao, biću zadovoljan.
Sa druge strane, cene igara jesu problematične. 80eura je previše, čak i za taj kvalitet koje Nintendo igre imaju, posebno će biti problem što, kao što znamo, first party igre su retko na popustu a i kad su na popustu spadnu sa 60eura na 40eura, što znači da će sad igre na 'akciji' biti oko 50eura lol. Za te pare kupim celu zalihu Steam igara, dovoljnu za celu godinu.
Čini mi se da je hardware jači nego što su o neki optimisti očekivali, ali dok se sve te igre ne testiraju idalje nemam neki komentar na to.
Prikazane igre su takođe 'jače' nego što sam očekivao, i to još nismo videli sve. Microsoft je rekao da će podržati konzolu, tako da očekujem od njih već u ovoj godini Diablo 4 i CoD.
Meni najbolji kontoler, Pro kontoler, je dobio naslednika i čini mi se sad je potpun, tako da i to ću uzeti kad tad.
Za mene će ovo biti day 1, uzmem MK World isti dan, posle toka samo nastavim na Switch 2 da igram igre koje su mi već u backlogu na Switch 1.
I random info, neke switch 1 igre će dobiti free upgrade, neće sve biti kao TOTK/BOTW, tj da se plaćaju
Free updates to improve playability on the Nintendo Switch™ 2 system will be released for selected Nintendo Switch™ games.
www.nintendo.com
I još jedan info, ko ima pretplatu na expansion pack dobija i BOTW i TOTK upgrade besplatno.
Lepo su napravili sajt sa podacima o podržanosti Switch 1 igara, koga zanima -
https://www.nintendo.com/us/gaming-systems/switch-2/transfer-guide/compatible-games/