• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Neaktuelne serije

Da, taj izraz je krenuo da se koristi u takvim situacijama upravo zbog te knjige i jedne situacije odatle.

Ako ne želiš da gledaš seriju/čitaš knjigu, evo te scene iz prve epizode serije gde je objašnjeno šta znači Catch 22:

Pogledao sam prvu sezonu Good Omens. Svidela mi se serija, iako mi ne lezhi vishe najbolje taj Prechetov i Gejmanov humor. Tachnije, ta potreba da sam konstantno bombardovan nekakvim pokushajima humora. Da, ume biti smeshno, ali ponekad je "trajharderski".
Sve u svemu, kratka serija, ali kvalitetno zavrshena. Tennanta gotivim od dr Who, a super iznenadjenje su mi bili Steve Pemberton i Mark Gatiss (obozhavam ih u League of Gentlemen i Inside no9).

Nemam nameru da gledam drugu sezonu.

Pogledao sam prvu sezonu Good Omens. Svidela mi se serija, iako mi ne lezhi vishe najbolje taj Prechetov i Gejmanov humor. Tachnije, ta potreba da sam konstantno bombardovan nekakvim pokushajima humora. Da, ume biti smeshno, ali ponekad je "trajharderski".
Sve u svemu, kratka serija, ali kvalitetno zavrshena. Tennanta gotivim od dr Who, a super iznenadjenje su mi bili Steve Pemberton i Mark Gatiss (obozhavam ih u League of Gentlemen i Inside no9).

Nemam nameru da gledam drugu sezonu.
Ako gotiviš Tenanta, a nisi pogledao, evo jedne odlične njegove uloge (a i generalno odlične serije):

Takođe, super mu je uloga u Jessici Jones:

Ne znam koliko vas je ispratilo ovu seriju

Preporuka moja je da ne gledate trejlere niti bilo šta, samo skinete/nađete prvu sezonu i pogledate.
Serija je savršen miks B tier (više su B+) glumaca, veoma čudne montaže, spooky atmosfere (tipa X Files meets Alan Wake) i ludih dešavanja i twistova.

Odgledao sam samo S01 a čuo sam da je druga krš. Ova prva je baš onako, old school misterija zabavna koja će vas terati da pogađate i osećate se zbunjeno kao glavni lik.
Pilot epizodu je režirao M. Night Shyamalan, a cela serija je rađena po knjigama Blake Crouch-a. Takođe neke epizode su napisali The Duffer Brothers (Stranger Things) a oni su i izvršni producenti uz gospodina Shyamalana.

Sve u svemu, ne znam kako sam propustio ovu seriju. :)

Dakle ne gledajte spoilere tj. trailere, i prva sezona će vam proleteti.

ocena s01 nekih 8.3/10

Meni je bila veoma zabavna za gledanje, a onda se pojavi druga sezona i postane manje zanimljiva.

Wayward Pines prva sezona je vrh, baš sam bio oduševljen kad sam je gledao pre 6-7 godina, drugu sezonu zaboraviti da postoji uopšte.

Pogledao sam Peacemaker seriju. Meni je odlichno legla. John Cena kida, ni malo nisam ochekivao da mozhe biti toliko dobar. Eagly mi je komedija kad god se gega, a ni jedan glumac tj. lik mi nije smetao. Bilo je par puta forica koje su me najezhile, ali okej, preshao sam preko toga, jer bilo je daleko vishe momenata koji su me nasmejali. Nasilje je super odradjeno u nekim scenama, a pricha mi je bila skroz okej.

No, Cena mi je najbolji u seriji. Ni na kraj pameti mi nije bilo da tje mi se ovoliko dopasti Cena kao glumac. Jedna stvar mi je ishla na zhivce: konstantna muzika. Zar mora u svakoj epizodi da bude toliko scena gde se osetjam kao da gledam spot za pesmu? Shto je najgore, ume bash da potraje. Ne mogu da se setim da li mi je neshto drugo smetalo.

Cena koji pleshe u introu serije je zlato, dodje mi da gledam neki od njegovih starijih mecheva sada.

Pogledao sam Peacemaker seriju. Meni je odlichno legla. John Cena kida, ni malo nisam ochekivao da mozhe biti toliko dobar. Eagly mi je komedija kad god se gega, a ni jedan glumac tj. lik mi nije smetao. Bilo je par puta forica koje su me najezhile, ali okej, preshao sam preko toga, jer bilo je daleko vishe momenata koji su me nasmejali. Nasilje je super odradjeno u nekim scenama, a pricha mi je bila skroz okej.

No, Cena mi je najbolji u seriji. Ni na kraj pameti mi nije bilo da tje mi se ovoliko dopasti Cena kao glumac. Jedna stvar mi je ishla na zhivce: konstantna muzika. Zar mora u svakoj epizodi da bude toliko scena gde se osetjam kao da gledam spot za pesmu? Shto je najgore, ume bash da potraje. Ne mogu da se setim da li mi je neshto drugo smetalo.

Cena koji pleshe u introu serije je zlato, dodje mi da gledam neki od njegovih starijih mecheva sada.

Ovo je jedna od retkih serija gde sam za svaku epizodu ceo intro pogledao :D Jedva cekam s2.

Ovo je jedna od retkih serija gde sam za svaku epizodu ceo intro pogledao :D Jedva cekam s2.
E da, to sam zaboravio da spomenem. Intro mi je kul, a ne traje dugo. Pun pogodak.

Ja sam do sada mislio da je Suicide Squad ono sa Harli Kvin i onim pajdo Dzhokerom.

Konachno sam pogledao Sopranos, iako sam tachno znao kraj, kao i jednu od ochiglednijih teorija kada je kraj u pitanju. Informisanost u vezi kraja mi nije smetala, ionako se mozhe veoma lako pogoditi, s obzirom na zhivotni stil svih likova u seriji.
Definitivno bi mi bolje legla serija da sam je gledao dok je bila aktuelna, ali mislim da je kvalitetno ostarila. Svidja mi se shto na momente ume biti urnebesno smeshna, a i glumci su odradili veoma dobar posao. Silvio mi je bio najkul od svih, iako ne kapiram shto je onako pogrbljen. No, lik je furao najbolje koshulje u seriji, pa ima bonus poene kod mene.

Bilo je par likova zbog kojih sam dobijao nagon da premotavam seriju u napred, ali nekako sam uspeo da prevazidjem tu tegobu. Kraj mi je odlichan, jedan od retkih momenata u seriji kada sam osetio neshto pored "kad tje svi da umru?".
Veoma dobra serija, nije mi krivo shto sam je konachno odgledao.
the Wire je bolja serija :D

mare.png

A detective in a small Pennsylvania town investigates a local murder while trying to keep her life from falling apart.

Pogledao sam mini-seriju Mare of Easttown. Dosta su mi zanimljivi likovi, teme i sama radnja nego nova sezona True Detective, cak mi je ovo donekle licilo kao nesto sto bi lagano moglo biti deo TD serijala, ali bolje ipak sto je zasebno. Kate Winslet je odlicna u glavnoj ulozi, dobro je videti i Evana Petersa van superherojskog filma (Dahmera nemam zelju da gledam).

Mislio sam da pogledam samo jednu epizodu dnevno, a zavrsio sam je za dve noci, jer me je bas vuklo da pustim narednu epizodu. Sto se mene tice - preporuka.

Btw, neki kazu da se bas vidi da su pozajmljivali (cak se koristila i teza rec 😄 ) od Happy Valley serije, to mi je na spisku i cuo sam takodje dosta preporuka za nju.

Last edited:
Happy Valley razbija :)

Evan Peters u ulozi detektiva u ovoj seriji mi je bio neverovatan, u suštini podsetio me na Foks Moldera, ima taj neki vajb. A to nije baš tako lako, mnogo likova ima neke svoje fore, ali ovaj kao da je izašao iz X Files/Twin Peaks 90tih. I bilo mi je krivo što serija nema više sezona da ga vidim u ovoj ulozi. Mislim da mu je to super leglo i da bi bio pravi pogodak kada bi True Detective ubacio njega u nekoj od sledećih sezona.

A serija je baš dobra, mislim da je nisi dovoljno nahvalio :) Jedna od boljih te godine.

I da, takodje Dahmera nisam gledao niti planiram, ne razumem baš to veličanje i predstavljanje takvih ljudi, ne znam čemu to...

Back
Top Bottom