Poceo da gledam Breaking Bad i za razliku od 90% ostalih serija koje pokusam da gledam, pa odmah odustanem zbog sporog starta i dosade, ovde ti grabi paznju od samog pocetka i drzi do kraja.
Bas zarazna serija, zanimljiva, duhovita, dobar duet glumaca sa dobrom hemijom (hehe), tako da mi deluje da cu ovu seriju mozda pogledati i celu.
Odgledao sam sve sezone, odlicna serija.
Ne bih je stavio kao najbolju koju sam gledao, ali je u top 10, u skorije vreme nisam gledao tako dobru seriju.
Ima svojih mana doduse.
Tread carefully, mozda ima vrlo blagih spojlera...
Prvo vrline, odlican intro dzingl, kratak bas kakav bi i trebao da bude u svakoj seriji i extra mi je rif ili kako vec da ga nazovem.
Prva sezona vrhunska, odmah grabi paznju, kao sto bi i morala svaka serija i film koji drze do sebe, da nije, bio bi ovo kratak put.
Zaista odlicna gluma prakticno svih aktera, rezija, scenario...
Mislim da su me najvise odusevili razni genijalni momenti u seriji, te neke sitnice kad pomislis vau, siguran sam da znate na koje momente mislim.
Sto se tice mana, nekako, najzanimljivija mi je bila prva sezona, koja je vrh, posle se nekako sve to spusta sve do kraja pete sezone, peta sezona mi je najslabija, ali zadnja epizoda mi je medju najboljima ukupno... tako da neki rollercoaster, budu neke bas vrhunske epizode, pa onda budu neke ni blizu zanimljive, ali sve sam gledao...
Premotavao sam samo neke dosadne delove, kao recimo kad je kuci sa porodicom, ne uvek, ako bude nesto zanimljivo pogledam, ali te neke smaracke delove sam uglavnom premotavao.
Onda ona epizoda Fly - Muva, primer smaracke cele epizode, cisto kao filler... placeni su za toliko i toliko epizoda, a nema materijala, pa ajde da razvucemo, to se prozima kroz sve sezone manje ili vise...
Ima rupa u prici, nedostataka, nelogicnosti, nerealnih scena koje se ne bi desile sem da se uvek savrseno poklope kockice u milimetar, sto u realnosti ne biva, navescu primer iz zadnje epizode pred kraj kad je najepskija scena, a realno trebalo bi 95% da se poklope kockice da bi ispalo tako nesto kako je ispalo, ali ajde, serija je to, nije film, mora se malo zazmuriti na gluposti...
Nije mi bas realno ni Vajt kako odjednom postaje bad guy, malo su prenaglili sa tim, nije ni realno, a ni dobro odgumljeno taj deo, jednostavno on nije tip koji moze da bude uverljiv bad guy, jer nije taj karakter, ali potrudio se i ok je, i poenta je da je on obican guy, I get it, ali taj bad guy deo i nije bas dobro izvukao.
Skajler, odlicna je glumica, retko to kazem za zensko, mada umela je da me nervira.
Tuco i Gus su jos vredni pozitivnih pomena, Gus mi je omiljen negativac, nisam to ocekivao od tog glumca, znam ga jos iz Baltimore Police, i gledao sam posle serije neke yt klipove sa njim, vrlo zanimljiva licnost.
Dzesi mali narkomanski seronja, tako je umeo da mi ide na K svojim glupostima i emocijama, ali odlican glumac i odlican duet sa glavnim, vrhunski duet, bez tog malog seronje ne bi serija bila ovako dobra.
9/10