• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Neaktuelne serije

Poceo da gledam Breaking Bad i za razliku od 90% ostalih serija koje pokusam da gledam, pa odmah odustanem zbog sporog starta i dosade, ovde ti grabi paznju od samog pocetka i drzi do kraja.
Bas zarazna serija, zanimljiva, duhovita, dobar duet glumaca sa dobrom hemijom (hehe), tako da mi deluje da cu ovu seriju mozda pogledati i celu.

Last edited:
Nisam ni skapirao koji je ovo thread 🙃. Mogao sam da se pohvalim.

Bio sam na bolovanju dva meseca i iz nekog čudnog razloga su počeli da mi iskaču post-ovi na FB vezani za The X Files iliti po naški Dosije X. Da li neka godišnjica nečega, nisam ispratio. U svakom slučaju udarila me teška nostalgija pa sam odlučio da odgledam. Nekada tako kad se čovek nakon dugo godina vrati nekoj seriji iz mladosti, skapira koliko su serije ranije bile cheesy i neretko sa lošom glumom i produkcijom. Malo te razočara sve to i pokvari utisak... ali ne i Dosije X. Masterpiece od samog početka. Stigao sam negde do sredine 5. sezone. Između 5. i 6. sezone ide prvi film pa stižem do njega uskoro. Uživam svako veče. Nemam šta drugo da dodam 😁

Poceo da gledam Breaking Bad i za razliku od 90% ostalih serija koje pokusam da gledam, pa odmah odustanem zbog sporog starta i dosade, ovde ti grabi paznju od samog pocetka i drzi do kraja.
Bas zarazna serija, zanimljiva, duhovita, dobar duet glumaca sa dobrom hemijom (hehe), tako da mi deluje da cu ovu seriju mozda pogledati i celu.
Odgledao sam sve sezone, odlicna serija.
Ne bih je stavio kao najbolju koju sam gledao, ali je u top 10, u skorije vreme nisam gledao tako dobru seriju.

Ima svojih mana doduse.

Tread carefully, mozda ima vrlo blagih spojlera...

Prvo vrline, odlican intro dzingl, kratak bas kakav bi i trebao da bude u svakoj seriji i extra mi je rif ili kako vec da ga nazovem.

Prva sezona vrhunska, odmah grabi paznju, kao sto bi i morala svaka serija i film koji drze do sebe, da nije, bio bi ovo kratak put.

Zaista odlicna gluma prakticno svih aktera, rezija, scenario...
Mislim da su me najvise odusevili razni genijalni momenti u seriji, te neke sitnice kad pomislis vau, siguran sam da znate na koje momente mislim.

Sto se tice mana, nekako, najzanimljivija mi je bila prva sezona, koja je vrh, posle se nekako sve to spusta sve do kraja pete sezone, peta sezona mi je najslabija, ali zadnja epizoda mi je medju najboljima ukupno... tako da neki rollercoaster, budu neke bas vrhunske epizode, pa onda budu neke ni blizu zanimljive, ali sve sam gledao...

Premotavao sam samo neke dosadne delove, kao recimo kad je kuci sa porodicom, ne uvek, ako bude nesto zanimljivo pogledam, ali te neke smaracke delove sam uglavnom premotavao.

Onda ona epizoda Fly - Muva, primer smaracke cele epizode, cisto kao filler... placeni su za toliko i toliko epizoda, a nema materijala, pa ajde da razvucemo, to se prozima kroz sve sezone manje ili vise...

Ima rupa u prici, nedostataka, nelogicnosti, nerealnih scena koje se ne bi desile sem da se uvek savrseno poklope kockice u milimetar, sto u realnosti ne biva, navescu primer iz zadnje epizode pred kraj kad je najepskija scena, a realno trebalo bi 95% da se poklope kockice da bi ispalo tako nesto kako je ispalo, ali ajde, serija je to, nije film, mora se malo zazmuriti na gluposti...

Nije mi bas realno ni Vajt kako odjednom postaje bad guy, malo su prenaglili sa tim, nije ni realno, a ni dobro odgumljeno taj deo, jednostavno on nije tip koji moze da bude uverljiv bad guy, jer nije taj karakter, ali potrudio se i ok je, i poenta je da je on obican guy, I get it, ali taj bad guy deo i nije bas dobro izvukao.

Skajler, odlicna je glumica, retko to kazem za zensko, mada umela je da me nervira.

Tuco i Gus su jos vredni pozitivnih pomena, Gus mi je omiljen negativac, nisam to ocekivao od tog glumca, znam ga jos iz Baltimore Police, i gledao sam posle serije neke yt klipove sa njim, vrlo zanimljiva licnost.

Dzesi mali narkomanski seronja, tako je umeo da mi ide na K svojim glupostima i emocijama, ali odlican glumac i odlican duet sa glavnim, vrhunski duet, bez tog malog seronje ne bi serija bila ovako dobra.

9/10

Last edited:
@2CR4ZY mene a i dosta gledalaca je Skyler nervirala do neba tada :D Kako je serija odmicala skontao sam da je Skyler zamisljena da bude kontra-teg Walteru (doduse, ne uvijek ispravan, sto je super) i kao tako odradjen je sjajan posao. Bez takve Skyler ne bismo dozivljavali njihovu odnos i porodicu na adekvatan nacin (a vjerovatno ne bi ni WW). Tesko mi je i zamisliti sad kada je sve proslo kako bi dopadljivija Skyler ili sa drasticno drugacijim karakterom doprinjela seriji.

U stvari, vecina stvari koje si naveo za mene je bas cijepidlacenje i ne utice na finalnu ocjenu koju bih ja dao. Recimo i tu Fly epizodu ne pamtim kao filler jer dobro docarava stvari i cemu WW tezi kao i veza sa Jessijem, nekako kao Cekajuci Godoa :). Nisam gledao seriju otkako je zavrsila ali znam da je bila nekih "dosadnih" scena cija se vaznost lako previdi te znam da sam neke epizode tada ponavljao zbog detalja. Ili mozda bolje receno, BB je serija koje je tako dobro prihvacena jer rezonuje na razlicite nacine sa velikim brojem gledalaca. Npr. ova scena je za neke nebitna, za druge comic relief a ja je pamtim kao udarac u stomak i ogromnu knedlu u grlu koju sam imao kada sam je prvi put gledao:

Kompletna ekipa je bila na nivou ali Bryan C je maestralno odglumio WW. Do tada meni je Bryan bio mega car u Malcolmu i kada sam vidio njega u glavnoj ulozi nisam znao da li cu moci da se srodim sa novom ulogom - par scena sa njim i puf, zaboravis da je Malcolm postojao. Opet, davno sam gledao seriju ali pamtim WW kao lika koji je postao "bad" sticajem okolnosti a ne zato sto je bio takav u srzi, mozda otuda nesigurnost i neuvjerljivost kao bad guy.

Ja jos uvjek nisam gledao BTC, kazu neki da je rame uz rame sa BB ali necu ni da pocinjem dok ne budem u pravom elementu :D

U stvari, vecina stvari koje si naveo za mene je bas cijepidlacenje i ne utice na finalnu ocjenu koju bih ja dao.
Pa ocigledno je cepidlacenje, cim sam dao visokih 9/10

Recimo i tu Fly epizodu
Ima svojih vrednosti ta epizoda, nesto drugacije, da se malo promeni, zvucao sam preostro, ali generalno hteo sam samo da navedem neki primer, ima ih i u drugim epizodama...

WW kao lika koji je postao "bad" sticajem okolnosti a ne zato sto je bio takav u srzi, mozda otuda nesigurnost i neuvjerljivost kao bad guy.
To sam vec konstatovao zar ne, ali ako serija oce da proda pricu kako ne valja baviti se drogom, jer ces se na kraju raspasti, sto verujem da jeste poenta serije, onda mislim da je i taj bad guy morao biti bolje iznesen, radi uverljivosti i realnosti... ali ok, kao sto rekoh, to ubrajam u manje mane... ipak je on glumac poznat po komedijama i ovde se zaista odlicno snasao, osim tog bad guy dela, kojeg jednostavno ne kupujem, nije dovoljno uverljivo, ali moze se zazmuriti.

Ja jos uvjek nisam gledao BTC, kazu neki da je rame uz rame sa BB ali necu ni da pocinjem dok ne budem u pravom elementu :D
Mislis Better Call Saul?
Da, eto zaboravih tog advokata da pomenem, koji je odlican glumac i prilicno duhovit...
Zbog njega me privlaci da pogledam tu seriju, jer vidim odlicne ocene, steta ako nema jos nekog iz BB ekipe...

Smesan mi je nas prevod "Cista Hemija", iako do jaja zvuci, ali realno bi bilo nesto poput:

Skrenuti s pravog puta, postati loš, upustiti se u kriminal / nemoral

„Silazak na loš put“
„Krenuti stranputicom“
„Prelazak na tamnu stranu“
„Put u zlo“
„Postati loš“

Mi smo je zvali "Hemičari". Taj naziv se jedno vreme primio u mom okruženju.
"Saul" je odlična serija. Nisam je gledao kad je izlazila ali sad sam počeo između epizoda "Pluribusa" i baš mi se sviđa.

"Saul" je odlična serija. Nisam je gledao kad je izlazila ali sad sam počeo između epizoda "Pluribusa" i baš mi se sviđa.

Mnogima a i meni je bila bolja od Breaking Bad.

Najvise zato sto ondasnji likovi koji su tamo ukrali maltene svaku scenu, ovde imaju veliku minutazu tj. fokus je na njima (Saul, Mike, Gus). A i novi likovi su super.

1766994812500.webp
pu pu, skoro ko pantelija...

Poceo sam da gledam Game of Thrones... Nemanjici za siromasne...
Previse dijaloga, ne secam se ni u RPG igrama da ovoliko dave, barem ima dosta golotinje i nasilja, pa me drzi, inace bi ovo bila kratka voznja.
Cudi me da nema tema, mora da je suvise stara serija, pa eto ovde.

Cudno mi i da vidim Boromira zivog u istom setingu, mogli su bar malo da ga promene u odnosu na LoTR...

Back
Top Bottom