1h | TV-MA
www.imdb.com
Odgledah Mindhunter prvu sezonu i zaista ne razumem zasto je dobila tako visoke ocene i toliko preporuka po forumima, meni je toliko bila neubedljiva da mi je zabrinjavajuce da toliko ljudi ne zna da proceni kvalitet ili da se kriterijum ljudima toliko srozao.
Evo su moji utisci koje sam pisao uporedo sa gledanjem, pocinju od nekih pocetnih sa pocetnim epizodama, pa sve kako mi se misljenje menjalo i formiralo sve do zadnje epizode.
Ok serija, zanimljiva, nesto losija gluma, neke nelogicne scene koje se desavaju u svakoj epizodi, dva fbi agenta pricaju o slucaju u punom avionu, ili u kaficu, totalno van pameti.
Nije bas uverljiva, generalno je 10x zanimljivije na youtube-u pogledati intervjue sa pravim serijskim ubicama ili klipove koji pokrivaju njihove slucajeve, Mindhunter nije ni priblizno na tom nivou zanimljivosti, zbog nedostatka bolje glume, i zbog toga sto je ipak serija, a ona po svojoj formi previse razvuce celu radnju… na primer ubacene su scene sexa jer eto cisto radi reda, da se digne gledanost, nigde povezanosti, bas shtrchi… ili uopste ta veza izmedju agenta i njegove devojke, bas ne lezi u seriji, ubija dinamiku i morao sam da premotavam te delove…
Bas lose CGI sekvence, neubedljive, neke scene bas jeftino deluju, slab budzet, sva sreca veoma su retke.
Intervju sa serijskim ubicama, za koji se prica da je highpoint serije, meni deluje bas slabasno i neubedljivo, osim prvog serijskog ubice koji je OK, ali moglo je i mnogo bolje.
Bez obzira na brojne mane koje serija ima, drzala me je nekako da je pogledam do kraja, uz povremena premotavanja, verovatno zato sto imam ponekad visoku toleranciju, a i zanimljiva mi je tematika, steta sto nije bolje odradjeno, videcemo drugu sezonu dal su se poboljsali…
Ima dosadnih delova, kad jednostavno mora da se premotava…
Serija ima dosta woke sadrzaja i deluje ko da su imali papir sa stvarima koje moraju da ubace u seriju, to samo po sebi je lose, a jos gore koliko su nemushto to ugurali u seriju, te strchi i bode ochi…
Suvise je onako mlohava serija… cak i u zadnjim epizodama kad bi trebalo da bude epic, i dalje je tako blaga i neubedljiva, za nesto sto ima tako ozbiljnu tematiku… bas nisu ni blizu tog nekog inteziteta i uverljivosti, tu su najvise izgubili kredibilitet, jednostavno ovo je serija u fazonu – kako mali Perica zamislja serijske ubice, onako naivno, decacki…
Sve fali seriji, fale bolji glumci i bolja gluma, bolji scenario, prakticno sve fali… a opet odgledah celu sezonu, samo zato sto mi je tematika veoma zanimljiva.