• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Ne-aktuelni filmovi

Nisam gadljiv u tom smislu, ali mi nije fora da gledam ako ću posle da skrećem pogled sa tih scena. Moraću sa društvom nekim, da razbija tenziju.

Iskreni Ichii the Killer i Gozu su mi imali tad zajebanije scene i bolji su mi filmovi. Audicija jeste akademski najdalje dogurala sa pohvalama i generalno kad je stvaralastvo Mikea u pitanju, uz još par samurajskih kasnije kad je nažalost počeo da se gasi njegov sumanut kreativni napon...

Ovako na bum, omiljeno od Mikea mi je

Dead or Alive 1-3
Ichi the Killer
Gozu
Shhinjuku Triad Society, Rainy Dog, Ley Lines (Shinjuku Trilogy)
Deadly Outlaw Reeka
Agitator
Graveyard of Honor
Fudoh : The New Generation
The City of Lost Souls
Full Metal Yakuza....

Ima ih još ali sam bukv zaboravio šta se dešava u njima, dosta nekih jakuza one shot koji su skroz kul, čista akcija bez nekih bizarnosti itd

EDIR : jbt sad vidim da Miike ima legit film po Jakuza igrama iz 2007, kako ovo nisam znao nemam pojma a možda sam ga i gledao tad nesvestan igara potpuno loool, pokušaću ovo da nadjem za dl.

Last edited:
skoro je izasla 4k verzija deep impact-a pa sam uzeo da ga pogledam. drzao sam njegov poster godinama u sobi, ne zato sto ga toliko volim nego jer je jedan od retkih postera koji sam imao xd, "nada poslednja umire". veoma dobar film, odlicni glumci (morgan freeman kao pedsednik), neki realniji prikaz situacije od armagedona. interesantno da su ta dva filma izasla iste godine, ista tematika, jos obe ekipe idu na asteroid da buse rupu. nesto slicno kao antz i bugs life.

i naravno posle sam pogledao i armagedon, jedan od najepskijih filmova ikada, obozavam ga...jbg ko voli da pametuje oko stvari tipa kako gori vatra u svemiru treba da zaobidje film, implodirace.

Ja sam skoro pogledao Armagdeon prvi put lol, tad sam voleo Deep impact a ovo sam hejtovao. OFC klasik je Armagedon bio sam oduvan čak i danas. Rekao bi da mi je znatno bio uzbudljiviji nego Dan Nezavisnosti recimo sa ove tačke.

Deep Impact ću baš da overim nisam znao da ima 4k. Moram i Arrival da repriziram koji sam opet voleo više nego Dan Nezavisnosti haha o tome drugi put.

Rerizirao Deep Impact, prvi put od bioskopa.

Podsetio sam se otprilike zašto nisam do sad to radio jbg.

Deep Impact je tadašnji pokušaj da se apokalipsi pristupi iz ugla čiste drame a da se sam čin uništenja i spektakla suptilno baci u drugi plan. Takodje film nije ART nikako, on je dakle i dalje blokbaster samo lišen svega uzbudljivog. Ovo zvuči potpuno besmisleno i jeste ali sa druge strane iščekivala se prava Apokalipsa, tema je bila super super aktuelna pa je valjalo to prikazati na razne načine.

Počne taj film jako kvalitetno pogotovo jer čak ima hrabrosti da krije od gledaoca plot pa je novinarka prvo na tragu seks skandala lol. Zatim nam Morgan Frimen preko nekog bolesnog BVM održi mini CGI prezentaciju udara komete, ona dobije ime po Elajži Vud (ne znam da mu napišem ime jbg) i konačno jedan od kosmonauta je jebote Ajron Menov budući vozač što sam odmah učitao kao privatnu MCU integraciju i mini origin.

I tu je negde zabavi kraj jer sledi dosta smandrljano sletanje na Asteroid, gine Favro i samim tim moji snovi o MCU origin, i ide kuknjava do samog kraja.

Samo finale izgleda više nego solidno, ali opet vodilo se računa da ne gledamo puno uništenje jer šta je poenta. Valjda je ovde akcenat na drami.

Problem je što je ta drama identična kao ona kod Emeriha i Beja a bez svega ostalog što čini njihove filmove vanserijskim (onda kada to jesu) zapravo je još gora.

Film me podsetio na Kontakt recimo kako su spretno koristili CGI da se ne brukaju i to bi pohvalio.

Deep Impact je def nezaobilazan za fetišiste filma katastrofe, pogotovo jer je primer kako su pokušali tada da se dodvore onima KOJIMA JE DOSTA VIŠE SPEKTAKLA i hoće drame.

Sa druge strane ja bi pre pustio sada Armagedon i Dan Nezavisnosti iz edicije BIĆE SKORO PROPAST SVETA, Kao i genijalni 2012 ako se ne misli striktno na 90e.

Also kome nije dosta može da čekira Geostorm lol, reditelj je bio scenarista Dana Nezavisnosti i Godzile.

I za kraj, da, odavde je naziv Bastinog albuma iz 1998 E.L.E. (Extinction Level Event).

Last edited:
Pogledao Dark Waters (2019)

Ovo sam negde po izlasku pustio kevi da gleda te proceduralne sačekajte kraj da vam napišemo šta je bilo itd.

Onda sam preko nekih drugih skroz kanala nabasao na Safe (1995) istog reditelja i sablaznio se kakvo je to remek delo.

Po kazni sam uzeo da odgledam Dark Waters. Šalu na stranu zanimalo me ima li tu kao u Safe te psihološke tenzije, super jezive atmosfere koja neosetno klizi u horor, naznaka apokalipse itd.

Prvo ovo je natprosečno kvalitetan film i tu nema diskusije. Režija, kamera, gluma, sve je to THE CINEMA. Nije to ono kao Spotlajt, ugrabili smo prvi tematiku, snimaj da oskara kupimo pa begaj, ne moraš da gasiš kamere kad odemo.

E sad koliko god da sam ja bio raspoložen na maks da mi se svidi film i oduševi a na nekim mestima jeste (i to prilično) - ne bi ovo nikada ponavljao.

Rufalo je odličan, to je onaj glumac kojeg znam iz Zodijaka i moguće da me je zbog toga film u dosta momenata podsećao na Finčera mada više je to zbog celog tog proceduralnog tripa koji je meni u ovom filmu baš bio show stoper. Prosto vremenski skokovi su preveliki, nagli, nama mora da se ispriča ceo ovaj slučaj i tu nema vrdanja. U početku je to sve na mestu, film ima taj mračan i jeziv flow koji me čak podsetio odmah na Safe. E onda negde od polovine krene kasapnica ono idemo jako 2002, 2005, 2009, 2015 rokaj ga samo preskači i tu je meni kraj filma. Naravno mnogi ljudi su baš i Zodijaku oduvek ovo zamerali ali Zodijak jbg ima neke mnogo jače adute da sad ne idem tim smerom plus druga stvar koliko god Tod Hajns da je pokušavao da ubaci te filmske dinamike i ovde - ova priča je takva da je sama po sebi zajebana i šokantna. Ona treba da se čuje i vidi, posebno mi je vrh što su neke od da kažem žrtvi celog zločina imale kameo. Film ima momente kad je jeziv, neprijatan, ima dosta jake detalje koji su def. tu tek na drugo treće gledanje al opet ja ne bi imao taj motiv nema šanse što je šteta.
Dakle ne mislim da je Rufalo trebao da ima unakrsnu vatru heklerima sa henčmenima DuPont korporacije ali majku mu jebem kad u jednom trenutku film postane splet sedeljki, razgovora, ponavljanja jednog te istog različitim ljudima, zaključivanja nečega što je svaki gledalac odmah na početku zaključio itd. nema te montaže i preciznog vremenskog skoka koji to može da spase.

Dark Waters je tipičan proceduralni film po pitanju svih mana koje može imati takav tip filma.

Jedino je šteta kada je iza kamere reditelj koji može da pruži više od klin snimljene dramatizacije.

Koga zanima dalje o samom slučaju posle gledanja filma evo par linkova

Preporuke off the top of my head: Shin Godzilla (2016) kao najbolja godzila, po mom mišljenju, i Nightcrawler (2014) koji sam skoro gledala ponovo. Nightcrawler ima sjajnu priču, vrlo svedenu i pacing je odličan.

Mada imam utisak da je dosta ljudi ovde oba filma videlo 😄 Nisu baš nepoznati.

odličan je nightcrawler, još mi nije jasno kako nije dobio oskara za tu ulogu (mislim jasno mi je, ali ono... :D )

enemy je bas nekako neocekivano dosao i razneo. od nightcrawlera je bilo za ocekivati da ce da bude dobar pa nije bilo tolikog iznenadjenja. svakako oba filma odlicni 😃

Enemy nisam gledala, mislim da sam tek juče iz jednog review-a saznala da postoji.
Baš ću pogledati danas/sutra.

Jake Gylenhaal pokida u svaoj ulozi, ne znam ima li neka da mu je loša :D

prince of persia je okish, moze da prodje ako ti je bas dosadno

Back
Top Bottom