1h 55m | R
www.imdb.com
Sve sto sam znao o Takashiju pre gledanja ovog filma bilo je da je "lud". Za film sam, cini mi se, prvi put cuo kad ga je Tarantino spomenuo u nekom intervjuu TOP 10 filmova 90-ih.
Nisam se pokajao kad sam ga odgledao. Toliku nelagodu i jezu nisam osetio bas dugo vremena (mada sam realno gledao skroman broj horora), verovatno od The Thing i Aliena.
Pocetak filma uopste ne nagovestava ono sto gledaoca ceka kasnije. Deluje kao sasvim obicna drama o udovcu u potrazi za zenom i nista cudno se ne desava. A onda......na scenu ulazi preslatka Asami koja unosi blagu dozu nelagode, a onda i jeze, a onda........film ulazi u horor vode.
Neke od scena su medju najjezivijim koje sam video do sada, a ima i jedna za stomak teska, ali sreca pa nisam bas gadljiv na takve stvari.
Sve kulminira u brutalnoj zavrsinici koja ce sigurno biti urezana u mozak svima koji film pogledaju.
Kiri, kiri, kiri........kiri, kiri, kiri....kiri, kiri, kiri
The Departed: Directed by Martin Scorsese. With Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg. An undercover cop and a mole in the police attempt to identify each other while infiltrating an Irish gang in South Boston.
www.imdb.com
Sinoc sam na tv uhvatio Skorsezeov
The Departed i pogledao ga po ko zna koji put. Za mene pravi primer odlicnog rimejka. Prava uzivancija od filma i najbolja uloga Marka Volberga : D Jedino steta sto je za ovo dobio Oskara, al dobro, kad mu vec debili nisu dali ranije.
Meni je Skorseze medju najomiljenijim reziserima, covek koji, po mom misljenju, nema los film (jedino nemam zelju New York, New York da pogledam

). Sjajna karijera i nivo koji drzi decenijama je za svako postovanje. Jedva cekam
Killers of the Flower Moon.