Upravo zavrsih jednu veoma zanimljivu igru. Rec je o Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Igra ne skriva da kopira stare dobre Suikoden igre. Toliko poznatih mehanika su izazvale udar nostalgije pa su mi neprestano navirala secanja iz tog zlatnog doba Jrpg igara. Tako da sam ovu igru igrao sa konstantnim smeskio na licu. Na zalost iako su neke stvari unapredjene i izgledaju bolje nego u Suikodenu ipak u vecini stvari stara legenda sije naslednika. Pogotovo je to izrazeno u prici i odnosima izmedju likova. Koji su mi ponekada plitki, nedoreceni ili isforsirani.
Da krenemo od dobrih stvari. Igra izgleda preklepo u nekim momentima. Napredak likova lepo resen pa svi novi borci koje otkljucate za par borbi postanu konkurentni za prvu postavu. Tako da sam celu igru eksperimantisao sam novim borcima. Mislim da sam isprobao sve likove koje sam otkljucao. Borba je potezna gde na pocetku runde svim borcima dodelite komande unapred. U principu nije losa vrsi posao. Cak ni random encounteri ne smaraju puno posto nisu veoma cesti a kasnije u igri sa nekim predmetima ih mozete dodatno usporiti. Nadogradnja zamka je odlicno odrajena. Prica iako ne moze prici onima iz Suikodena nije losa.
Dueli i velike bitke su lose odradjene i dosadniji su deo igre. Srecom nisu toliko ceste. Dizajn nekih bosova je mogao biti bolji. Mini igre nisu nesto preterano interesantne. Ali najveca mana igre je ta sto skoro sve sto nije vezano za glavni quest zahteva neku vrstu grinda. Postoji grindpvanje gde se do besvesti treba boriti sa istim neprijateljima da bi dropovali odredjeni item. Grind sa sakupljanjem nekih resursa koji su vam veoma potrebni. I najdosadniji kada treba upecati odredjenu vrstu ribe da bi se otkljucao veoma bitan lik za razvoj dvorca.
Posto je grind nesto za sta vise nemam zivaca u poslednjoj trecini igre sam se fokusirao na zavrsavanje glavne price i posle toga izbrisao igru. Tako da sam utrosio jedno 50 sati i odkljucao 83 od 120 heroja. Da nije ovog problema verovatno bi se potrudio da odkljucam sve likove i sagradim dvorac do kraja.
Bas steta posto mi je igra bila zabavna za igranje ali su ipak uspeli da zaseru.
Na kraju igra ima moju preporuku pogotovo za one kojima su Suikoden igre ostale u lepom secanju.