• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Moja Top Lista Najboljih Jrpg Igara Ikada

Meni je Dragon Quest 11 vrhunska igra, planiram uskoro da je predjem, jer je nikad nisam odigrao do kraja.
DQ 11 je dobar,ali meni je nenadjebljiva triologija 4,5,6 pogotovo peti deo.
Sedmica meni licno omiljena i osmica je ok iako znam da ce svi reci osmica je najbolja bla bla bla...

Isto tako ja npr vise gotivim Chrono Cross od Trigger-a verovatno sto sam ga prvog igrao

Pre neki dan zavrsih Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age. U pocetku sam bio solidno razocaran ali kako je igra odmicala misljenje se dosta popravilo.

Igra je ogromna potrosio sam 80 sati da je privedem kraju i jos 10 za post game questove. Za sve ovo vreme nisam naisao na nista sto do sada nisam video. Igra mi nema identitet prica, borba, napredak likova, dizajn sveta sve sam to vec video 1000 puta. Toliko je sve predvidljivo da kada udjem u novu regiju cim otvorim mapu mogao sam u 90% slucajeva da pogodim gde se nalaze kovcezi sa blagom.

Glavni lik mi je veoma lose dizajniran. Nekako mi je bezlican to sto je mutav nikako ne pomaze. Progledao sam kada sam mogao da ga obucem u neki oklop da ne gledam onu ruznu kosicu vise. Prica mi u pocetku ima dosta nelogicnosti sto se kako igra odmice popravlja ali ne mogu reci da sam odusevljen. Potezna borba i napredak likova su utegnuti ali nista posebno i nista sto vec nisam video mnogo puta. Ima par likova koji su mi bili neverovatno iritantni a delovi price vezani za njih su mi jos gori ali preziveo sam nekako.

Stara boljka koja muci vecinu jrpg igara je i ovde prisutna. Borbe su prelake. U obicnim borbama mozes poginuti samo ako si retardiran. Bos borbe su za nijansu izazovnije. Za vreme glavne kampanje sam samo jednom poginuo. Po zavrsetku igre jednog opcionog bosa sam savladao iz cetvrtog pokusaja i to je to.

I pored svih ovih zamerki moram priznati da se ipak radi o kvalitetnoj igri. Moguce da sam ja imao prevelika ocekivanja pa sam ostao blago razocaran.Igra je odlicno skockana i udobna za igranje stalno me je vukla da igram dalje. Jedan pravi old skul jrpg. Ako bi me neko ko nije igrao ni jednu igru iz zanra pitao sta prvo da proba moj odgovor kao iz topa bi bio DQ11. Da nisam odigrao milion igara iz zanra verovatno bih i ja bio odusevljen igrom.

Moram jos da pohvalim krafting sistem. Toliko mi je bio zanimljiv da sam pravio oklope i oruzja koja mi uopste nisu trebala.

Odigrao sam tri velike jrpg igre u cugu sto je previse i za mene. Moram preseci sa par drugih igara pa nastaviti ciscenje jrpg backloga.

Ja sam popizdeo u Live a Live remakeu što postoji soft lock u igri da ne možeš da pređeš bossa ako si underlevelovan a ne možeš ni da se vratiš da grinduješ pa sam batalio igru jbg. :D
Ako, useri nubove(salim se) :D
Ali ozbiljno, veliki plus za igru sto je nisu ucinili "pristupacnijom" na taj nacin.

Meni je omiljeni naslov Skies of Arcadia, ali, moram da priznam da su FF6 i Chrono Trigger bez premca.

Mislim da potencijalno izbacivanje takvih problema koji su rezultat toga da je nekoga pre 30 godina bolelo uvo da se bavi time ne spada u pristupačnost.

Ne kažem da treba da se ubaci god mode da se neko slučajno ne bi isfrustrirao ali ne vidim kako je postojanje ovako nečega pozitivno.

Pre neki dan zavrsih Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age. U pocetku sam bio solidno razocaran ali kako je igra odmicala misljenje se dosta popravilo.

Igra je ogromna potrosio sam 80 sati da je privedem kraju i jos 10 za post game questove. Za sve ovo vreme nisam naisao na nista sto do sada nisam video. Igra mi nema identitet prica, borba, napredak likova, dizajn sveta sve sam to vec video 1000 puta. Toliko je sve predvidljivo da kada udjem u novu regiju cim otvorim mapu mogao sam u 90% slucajeva da pogodim gde se nalaze kovcezi sa blagom.

Glavni lik mi je veoma lose dizajniran. Nekako mi je bezlican to sto je mutav nikako ne pomaze. Progledao sam kada sam mogao da ga obucem u neki oklop da ne gledam onu ruznu kosicu vise. Prica mi u pocetku ima dosta nelogicnosti sto se kako igra odmice popravlja ali ne mogu reci da sam odusevljen. Potezna borba i napredak likova su utegnuti ali nista posebno i nista sto vec nisam video mnogo puta. Ima par likova koji su mi bili neverovatno iritantni a delovi price vezani za njih su mi jos gori ali preziveo sam nekako.

Stara boljka koja muci vecinu jrpg igara je i ovde prisutna. Borbe su prelake. U obicnim borbama mozes poginuti samo ako si retardiran. Bos borbe su za nijansu izazovnije. Za vreme glavne kampanje sam samo jednom poginuo. Po zavrsetku igre jednog opcionog bosa sam savladao iz cetvrtog pokusaja i to je to.

I pored svih ovih zamerki moram priznati da se ipak radi o kvalitetnoj igri. Moguce da sam ja imao prevelika ocekivanja pa sam ostao blago razocaran.Igra je odlicno skockana i udobna za igranje stalno me je vukla da igram dalje. Jedan pravi old skul jrpg. Ako bi me neko ko nije igrao ni jednu igru iz zanra pitao sta prvo da proba moj odgovor kao iz topa bi bio DQ11. Da nisam odigrao milion igara iz zanra verovatno bih i ja bio odusevljen igrom.

Moram jos da pohvalim krafting sistem. Toliko mi je bio zanimljiv da sam pravio oklope i oruzja koja mi uopste nisu trebala.

Odigrao sam tri velike jrpg igre u cugu sto je previse i za mene. Moram preseci sa par drugih igara pa nastaviti ciscenje jrpg backloga.
Da, definitivno si se prezasitio, jer meni je ta igra fenomenalna.
Doduse ja ovakve igre skoro uopste i nisam igrao, tako da je meni skoro sve novo :)
Igrao sam je dugo i onda obrisao, jer sam naisao na neki puzzle gde nisam znao kako da ga resim, smorio se i obrisao, ali def planiram ponovo da je odigram.

Ja sam poceo da igram DQ 11 ali sam prekinuo posle 13 sati i presao nesto drugo da igram.Onda je izasao i DQ 11 DE i to sam malo igrao i batalio.Za to svo vreme nista mi iskreno nije bilo zanimljivo sto se price tice..I meni se bas ne svidja glavni lik msm da me to najvise i odbija :D ne znam da li si primetio ili da li znas ali likove je dizajnirao Akira Toriyama.Planiram da nastavim igru cim bude dosla na red jer nemam nikakve kritike ili da mi se nesto ne svidja nego prosto nista me nije mnogo hype da igram i igram ali sve mi super izgleda

I ja sam igrao DE. Kao sto rekoh sve je u igri vec vidjeno ali kasnije postaje bolje tako da igru vredi odigrati svakako.

Ja sam uzivao u DQ11 na switchu. Zato i volim DQ serijal jer ga prave po proverenom receptu. Naravno nema puno inovacija ali uvek znas sta da ocekujes 😃 Nadam se da ce tako i ostati. 🤘

Ovo kao da chitam svoje iskustvo, samo shto sam ja odustao od igre. Mozhda nisam igrao u pravo vreme. DQ8 sam voleo, a XI mi delovalo kao manje-vishe ista stvar.
Jednog dana tju dati novu shansu igri.

DE DQ11-ice verzija je za preporuku,jer ima mehanizam ubrzavanja borbi sto dosta doprinese tome da se covek ne smori jer su neke borbe lake ali se oduze.
Ali da igra je ono core DQ nema tu puno prostora za napredak jednostavno bi ih japanci zapalili,sve im diraj samo DQ ne sto i prodaja pokazuje DQ11 se u dva dana u japanu prodao vise nego FF15 za citav vek prodaje

Jebiga,sam DQ serijal je barebones jrpg u poredjenju sa ostalim igrama u zanru. XI-ka je prelaka na normal,a teska sa ukljucenim Draconian opcijama.
Ja sam se namucio na Hard u vanila verziji sa iskljucenim bezanjem,shopovima i manje exp-a.
Pored grafike najvise mi se svidelo sto kod aoe spellova nema vise textboxova i cekanja da igra pojedinacno za svakog lika ispise koliko je stete primio.

Ne bi bilo loše da se napravi neki pinned topic sa jrpg igrama koji imaju dobar mobile port, sa sve linkovima, native only.

Tu bih izdvojio DQVIII, koji je zanimljivo odrađen u uspravnom modu.

FF je odrađen do sedmice, čini mi se a "uskoro" će i Ever Crisis

Attachments

• unnamed.png
    unnamed.png
    934.4 KB · Views: 12
Jel imate preporuku za neki ultra grindy potezni RPG? Sto vise grindy to bolje, treba mi nesto da igram dok radim cardio, Raid Shadow Legends i Magic the Gathering smorili.

Izvinjavam se, znam za Disageu, ali ne treba mi tactical RPG, treba mi klasican JRPG sa poteznom borbom, samo po mogucstvu sa sto manje interaktivnih elemenata(dakle samo izaberem magiju/ability i on se izvede bez da moram da stisnem dugme u pravom momentu).

Breath of Fire 2 је толико натрпан борбама да то није нормално. Види само да скинеш фан превод верзију, официјелна је ужас. SNES наравно.

Back
Top Bottom