• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

U svemu: dpad na Decku je sekundaran, namijenjen uglavnom za navigaciju kroz OS, inventar/mapa u modernim igra i sl. Jednostavno lošeg oblika, mekan, neprecizan. Gamesir koliko znam koristi 'dome' kontakte sa jedne ili obje strane u zavisnosti od modela, dugmići imaju kraći 'hod', što dosta pomaže u retro igrama.

Osećam i ja da dpad nije istog kvaliteta kao onaj na Xbox One S kontroleru koji imam, ali navikneš posle nekog vremena, a i ja većinom i 2D igre igram preko leve pečurke, dpad samo za baš teške deonice.

Ali pre svega sam mislio na ono što si napisao za A, B, X, Y kada sam te pitao koja je razlika, prvi put čujem da je i to problem?

I ABXY mi nekako nemaju pravi oblik i 'hod' za retro gaming, plus je membrana mekša nego na drugim handheldima. U poređenju sa recimo Trimui Brick ili Miyoo Mini Plus razlika nebo i zemlja.

Na novom telefonu mi nešto lagovala gboard tastatura, reko da probam alternativu neku i posle par dana koriscenja ova swiftkey se bas odlicno pokazala. Nula laga i ima stvari koji mi se vise svidjaju, npr kada drzim taster za brisanje automatski stane kada obrise rec, mozda do ima i u gboard al nije default ukljuceno.
Plus kada kucam na engleskom onaj svajp metod savrseno radi, samo prelecem preko slova i predikcija radi posao. Znam zvucim kao nubara teska al eto nikad ranije nisam ni probao alternative standardnom kuckanju lol

Last edited:
Back
Top Bottom