• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Ja se u principu slazem sa ovim, ali isto tako sam iz koriscenja zakljucio da S25(mali) nije flagship telefon vec mid range sa flagship SoC-om. Dosta gore punjenje, nema ultra wide band, manja rezolucija ekrana(mada opet dosta svetao), pitanje kakvo hladjenje, uzas kamere(mada deluje mi da je pristojan video), generalno dosta ga deli od vecih modela u S25 seriji. Sem mozda ekrana koji je ipak kvalitetan, realno od njega je i zalosni OnePlus 13 bolji. iPhone 16 Pro i S25 prosto ne mogu da se porede.
zalosni OnePlus 13?

zalosni OnePlus 13?
Izvinjavam se. Meni je nejasno sto ga ljudi toliko velicaju kad je OP 13 realno Oppo X8 sa Snapdragon-om umesto X8 Pro ili X8 Ultra konkurent. Takodje, za razliku od OnePlus 12 koji je za to vreme stvarno bio nesto novo i kvalitetno, OP 13 je manje progresa za vise para i kao takav je (barem meni) zalostan, inace je sasvim OK telefon, ali nicime se ne izdvaja od konkurencije koja ga sije u mnogim poljima.

Izvinjavam se. Meni je nejasno sto ga ljudi toliko velicaju kad je OP 13 realno Oppo X8 sa Snapdragon-om umesto X8 Pro ili X8 Ultra konkurent. Takodje, za razliku od OnePlus 12 koji je za to vreme stvar no bio nesto novo i kvalitetno, OP 13 je manje progresa za vise para i kao takav je (barem meni) zalostan, inace je sasvim OK telefon, ali nicime se ne izdvaja od konkurencije koja ga sije u mnogim poljima.
Pa tako kaži žalostan upgrade a ne žalostan OP 13 kao telefon sam za sebe.Slažem se da je upgrade nadspram 12 na 13 žalostan.Nadam se da će 14 biti veći upgrade inače ostajem na 12 :D

Last edited:
Ne kapiram kako uzas kamere na S25, kad je na S22 kamera bila najbolja u klasi, bolja i od iPhone konkurenta...
Nisu užas naravno, ali svakako nisu više ni wow i konkurencija nudi bolje. S25 ima isti main senzor kao S23 (i S24 ga je takođe koristio), tako da je telefon sa te strane razočarao, jer već dve generacije koristi isti senzor.

Kakvi se superlativi negativnih prideva ovde frljaju, toliko zahtevni korisnika imamo da peak tech dizajna jedva zadovolji i 50% njihovih potreba
-Peak
-Senzor nije menjan 3-4 godine
pick one my dude

Ljudi, ovi telefoni kostaju finu kolicinu novca i iz godine u godinu kostaju vise, a nude sve manje i manje u odnosu na prethodnike. To nije dobro nikako.

Moga da koštaju koliko hoće kad mi telefon od 250-300eur radi posao 5 godina i to bez zezanja sa stock romovima.

Dok je tako nemam ništa protiv da milkuju sa flagshipovima koliko hoće, pa ko voli...

Last edited:
Moga da koštaju koliko hoće kad mi telefon od 250-300eur radi posao 5 godina i to bez zezamja sa stock romovima.

Dok je tako nemam ništa protiv da milkuju sa flagshipovima koliko hoće, pa ko voli...

Svake godine je sve manje razloga za "flagship" telefonima izuzev potrebe da ga imaš zato što je toliko skup. I ne samo to nego i telefoni koji su se izdvajali po nečemu posebnom više nemaju ili nema tih telefona (na primer LG sa svojim DACovima) ili je minimalni proizvod više nego dovoljan za 99% korisnika (brzina i odziv, stabilnost uređaja, kamera, zvučnici...). Telefoni od 300e sve to rade više nego adekvatno.

Jedini izuzetak bi napravio za Apple zbog njihovog ekosistema koji je samo Huawei dostigao i, iskreno prema onome štomi pričaju ljudi koji žive i rade u Kini, pretekao ali on je zrobljen u Kini i neki će se pobrinuti da to tako i ostane.

E, sada kada softver i desktop modovi napokon postanu razumni biće razloga dati pare za neki najnabudženiji telefon i adekvatan dok ali izgleda da to neće skoro. Ne da ne bi moglo jer je već odvano to trebala biti realnost ali siguran sam da neće.

Last edited:
Zato što zarobljava ljude u tom svetu i Apple radi sve što može da ogradi taj svet od ostatka sveta kao i da se potom ugradi kao porez na apsolutn sve. Drži me za reč, ne znam kada će to da se desi ali garantovano će Apple u nekom trenutku tražiti danak za sve što se stvori na njihovom hardveru i softveru.

Svake godine je sve manje razloga za "flagship" telefonima izuzev potrebe da ga imaš zato što je toliko skup. I ne samo to nego i telefoni koji su se izdvajali po nečemu posebnom više nemaju ili nema tih telefona (na primer LG sa svojim DACovima) ili je minimalni proizvod više nego dovoljan za 99% korisnika (brzina i odziv, stabilnost uređaja, kamera, zvučnici...). Telefoni od 300e sve to rade više nego adekvatno.

Jedini izuzetak bi napravio za Apple zbog njihovog ekosistema koji je samo Huawei dostigao i, iskreno prema onome štomi pričaju ljudi koji žive i rade u Kini, pretekao ali on je zrobljen u Kini i neki će se pobrinuti da to tako i ostane.

E, sada kada softver i desktop modovi napokon postanu razumni biće razloga dati pare za neki njnabudženiji telefon i adekvatan dok ali izgleda da to neće skoro. Ne da ne bi moglo jer je već odvano to trebala biti realnost ali siguran sam da neće.
Glavni razlog zasto sam uzeo "flagship" telefon je video out. Tehnicki sam uzeo S25 i zbog svoje "kompaktne" velicine(boze me sacuvaj kad se u 2025. S25 smatra kompaktnim). To je feature koji se prosto vise ne pojavljuje na jeftinim telefonima. Kako desktop mod sad radi je meni i vise nego dovoljno dobro i kad mi je sad skoro crkao stari racunar kod majke, umesto da ga sredjujem samo sam povezao S25 na dock od 15e i nisam se osvrtao.

E, sada kada softver i desktop modovi napokon postanu razumni biće razloga dati pare za neki njnabudženiji telefon i adekvatan dok ali izgleda da to neće skoro. Ne da ne bi moglo jer je već odvano to trebala biti realnost ali siguran sam da neće.
Muskarci ne nose nakit, a sujeta se mora nekako nahraniti. Žena bar kaže direktno da je kupila jer je lepo i skupo dok mi moramo sami sebi da pravdamo nekim tech specifikacijama.

Zasto, kada je mnogo dobro odradjen
Zato što su control freak psihopate i imam utisak da šta god hoću da odradim imam nepotrebna ograničenja. :)

I dalje ne znam kako da prebacim slike sa iPhone-a na komp a na Androidu povežem na kabl i vidi ga kao flash memoriju. Zapravo me i ne interesuje ali uvek se nađe neko ko ima Apple jer je fensi pa traži da mu ja nešto uradim.

Uzmem da reinstaliram OS na nekom starom Macu, moram da ga direktno skidam sa neta i ručno se drkam da prekucavam karakter po karakter nov URL u terminal jer je Apple promenio adresu servera za update. Za Win skinem ISO na flash i zabole me.

Hoću da testiram aplikaciju na Androidu? Prebacim apk na memoriju i instaliram, ne moram ništa da imam.

Na iPhone-u se zajebavaj sa TestFlight i podešavanjem permisija.

Kapiram da me ograničava moj PC mindset ali jbg. Sigurno sva ta "uprošćavanja" dovode do toga da je iskustvo većini više streamlined.

I dalje ne znam kako da prebacim slike sa iPhone-a na komp
Tek mi je nedavno trebao ovaj 'feature' i na kraju nakon nekoliko pokušaja ispade krajnje jednostavno: 'import photos' direktno preko Windowsa i Photo app-a.

To sam bio jednom pokušao pa je trajalo beskonačno, odnosno zabolo.

Ne daj bože da jednostavno pristupim memoriji svog uređaja i iskopiram šta mi treba. :)

Nije ni 'veliki' Mac imun na neke idiotizme sa iOS-a. Ni nakon pola godine se nisam navikao na OS; vjerovatno ću (opet) bataliti u korist Windowsa.

Ja jos uvek ne osecam potrebu da menjam svoj S22, traje mi vec skoro 3 godine, i ne verujem da cu ga menjati jos par godina, ako ne i duze...
Jednostavno nemam sta da dobijem time, jedino eto sto mi je flip zanimljiv, jer ne zauzima prostor u dzepu, ali preskup je i morace da ceka.

Back
Top Bottom