• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Šta je neki najbolji baš budget telefon? Tipa 100-150eur.

Treba mi kao backup kada neću da nosim svuda telefon na kome sam ulogovan na brdo stvari.

Ako ti treba telefon za špijunažu onda tako i reci, Deni is your go to guy, preporuka 👍🏻

Neka motorola? Moto G84/G85? Cini mi se da za ~200e moze da se nadje polovan Moto Edge 50 Fusion, on je za te pare bas ekstra, dosta visi tier uredjaja od ovih. Za nesto vise od toga imas Honor 200 koji je bolji od svih navedenih. Mozda u ovih 100-150e mogu da upadnu polovni Honor Magic6 Lite i Magic7 Lite i eventualno Xiaomi Redmi Note 12/13 bi mogao da se razmotri.

Polovni A55, pa mozda i A35/A54 bi isto mogli da budu ekstra, ali ne znam za koliko se obicno prodaju.

Za tu cenu najbolje da se ide polovno a onda može i mnogo bolja cena. Ja sam kao rezervni do skora koristio POCO X3 NFC i mada nije najbži telefon i dalje radi svoj posao sasvim dobro, Ne iritira lagovanjem, fotke su OK za budžet telefon ima odličan prijem i zvuk. Jedina prava mana je što nema više softverske podrške za njega.

Sobzirom da sada paralelno korstim Žao mi i Samsung A55 mogu reći da mi kinez mnogo više leži. Za ime božije Samsungu treba par sekundi da se otključa na otisak prsta. LeEco LeMax2 koji sam imao je bio brži i pozdaniji.

A kamera nije mnogo bolja od Poco X3 NFC sem u izrazito tamnim scenama. POCO koji je poznat po tome što sve baci niz vodu da ima najbrži mogući čipset za cenu. Ili je makar bio takav tada.

Neki dan kod punca da stavim drugi ringtone na 'kinezu' kad ono reklama. Ista stvar za temu. Radije bih koristio Nokiju 6630.

Jep. To je kod šaomija u pojedinim podešavanjima. Srećom kada retko koristiš podešavanja ne vidiš ih. Mada ja nisam video ni kada sam podešavao zvona niti kada sam se igrao oko hotspotova/tethereinga. Podešavanje tema sa druge strane... Imam već 4 kineza od toga 3 šaomi i iskreno mogu da nabrojim na šake broj puta kada sam video reklame u njihovim aplikacijama/podešavanjima.

Jedini izuzetak bi mogla da bude njihova "Notes" aplikacija ali samo se sećam da sam makar dvaput video reklame u njoj kada sam išao u skrivene foldere. E tu su ta dva previše. JBG, to je cena činjenice da je razlika izmedju Redmi Note 13 Pro+ i Smasung A55 5G u svakodnevnom radu drastično veća od razlike u ceni.

Iskreno za iste pare bih radije izabrao nešto slabije performanse od reklama, to mi je apsolutno neprihvatljivo u bilo kojem segmentu, pogotovo kad više nisu 'budget' brend.

Imaju oni zvanicne debloated EU romove, meni je veci problem los QC, moze da ti zapadne Zao mi sa gomilom gremlina a moze i savrsen primerak.

Lično se ne bih upuštao u zezanje sa otključavanjem bootloader-a i flešovanjem custom rom-ova u 2025. ali kontam da ima mnogo ljudi kojima to nije cimanje.

Je l' moram da se zezam sa jurenjem polovnjaka?

Main telefon mi je A52s, čini mi se da mi preporučujute bolje od toga za backup. :D

Ma nema ti tu neke filozofije, za backup svako sranje ce ti raditi posao, sa tim da danas ionako niko vise ne pravi sranja i bukvalno ti je svejedno sta uzimas, jer razliku u kvalitetu neces primetiti, osim nekih nebitnih sitnica...
Preferiras Samsung, otidji i uzmi A23...
ili stavi 100e u dzep, udji u bilo koju radnju i uzmi onaj koji ti se dizajnerski i po brendu svidja, ostalo je sve isto, imas ih za 100e od svakog proizvodjaca po neki...

@Apex
Nisi nedavno prodao odlican fon ispod cene za 100e ovde ? Ili si to usluzno za nekog prodavao.

Zadnja 3 telefona Saomi, jedino gde sam video reklame su u onoj beskorisnoj aplikaciji za "ciscenje" sistema. Iz navike uvek uzmem od njih posto najlakse obavim transfer svega na sledeci, samo se ulogujem u njihov nalog i sve mi bude na novom telefonu kao na starom ocas posla.

Jedino bi se prebacio na drugu marku da mogu lako tako da prebacim sve, a video sam kako to ide kod caleta sa LG-a na Samsung i bilo je bolno :D

@Apex
Nisi nedavno prodao odlican fon ispod cene za 100e ovde ? Ili si to usluzno za nekog prodavao.

Zadnja 3 telefona Saomi, jedino gde sam video reklame su u onoj beskorisnoj aplikaciji za "ciscenje" sistema. Iz navike uvek uzmem od njih posto najlakse obavim transfer svega na sledeci, samo se ulogujem u njihov nalog i sve mi bude na novom telefonu kao na starom ocas posla.

Jedino bi se prebacio na drugu marku da mogu lako tako da prebacim sve, a video sam kako to ide kod caleta sa LG-a na Samsung i bilo je bolno :D
Uslužno je bilo.

Ali tada nisam razmišljao o backup telefonu. Taj bi bio perfektan jbg.

Uslužno je bilo.

Ali tada nisam razmišljao o backup telefonu. Taj bi bio perfektan jbg.

Ozbiljno. Pogledaj na oglasima POCO X3 sa 6 giga rama. Za bekap telefon je super. Do te mere da ću da prodam svoj Redmi Note 13 Pro+ jer sam dobio službeni Samsung A55 5G i neću da čuvam bolji telefon za rezervu ako Samsung rikne (što je po mom iskustvu možda i češće od Šaomija. Počeo sam da mrzim zvanične statistike. Dell je navodno najpouzdaniji od biznis brendova a na hiljadama primeraka crkava mi gore i od HP i od Lenoova. I to sa apsolutno debilnim problemima. I biznis mašine i radne stanice i biznis laptopovi. Isto za Šaomi i Samsung koji su jedini sa kojima imam interakcije u dovoljnom broju da mogu da komentarišem).

Za nekih 80 e možeš da kupiš telefon koji je osetno bolji od tvog telefona i najveća mana mu je ista kao tvom Smasungu. Nema više novih zakrpa i verzija softvera. zadja je bila pre oko godinu dana. E, da, i autofokus nije baš 100% pouzdan.

Je l' moram da se zezam sa jurenjem polovnjaka?

Main telefon mi je A52s, čini mi se da mi preporučujute bolje od toga za backup. :D
Ja bih uzeo normalan telefon sa svezom baterijom za main, a ovom A52s dao "unapredjenje" u backup. Iako mu uopste nije bila losa baterija na izlasku "za to vreme", ne mogu da zamislim koliko sad kratko traje. Nov Magic7 Lite ili A55 bi verovatno u jednom punjenju izdrzao ono za sta bi A52s trebalo 2 ili 3 punjenja.

Ja bih uzeo normalan telefon sa svezom baterijom za main, a ovom A52s dao "unapredjenje" u backup. Iako mu uopste nije bila losa baterija na izlasku "za to vreme", ne mogu da zamislim koliko sad kratko traje. Nov Magic7 Lite ili A55 bi verovatno u jednom punjenju izdrzao ono za sta bi A52s trebalo 2 ili 3 punjenja.
Apex:

Šta je neki najbolji baš budget telefon? Tipa 100-150eur.

Kao vlasnik A52s 5G telefona mogu samo da kazem da nisam primetio da je baterija znacajno oslabila. Evo sada u martu puni 3 godine. Nema sanse da je oslabila vise od 5% posto ja ne primecujem razliku. Zenin ima preko 3 i po godine i ona se ne zali na bateriju.

Ja ga prikljucim na punjac svako vece kada podjem da spavam ali moze bez problema da izdrzi dva dana umerenog koriscenja. Ako bi mi na A55 baterija trajala 4 dana odoh odma da ga kupim.

Back
Top Bottom