• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

da, prilično smara, mada se neke akcije mogu rešiti na drugi način, kao što je vraćanje iz jednog appa u drugi... i dalje svakako miljama iza svajpa leve ili desne ivice ekrana u androidu.
Mozes li malo elaborirati ili postaviti neki video za ovaj lijevo/desno svajp? Jedna od kljucnih stvari sto Android ne uzimam je zbog back buttona, gdje mi je na iPhonu puno bolje rijeseno. Mada to je bilo onomad, android telefoni koji posjedujem su dosta stari, tako da me bas interesuje kako Android sada radi back i kako se sajba izmedju otvorenih aplikacija. Nisam bio svjestan a stigao mi Pro 16 juce.

Mozes li malo elaborirati ili postaviti neki video za ovaj lijevo/desno svajp? Jedna od kljucnih stvari sto Android ne uzimam je zbog back buttona, gdje mi je na iPhonu puno bolje rijeseno. Mada to je bilo onomad, android telefoni koji posjedujem su dosta stari, tako da me bas interesuje kako Android sada radi back i kako se sajba izmedju otvorenih aplikacija. Nisam bio svjestan a stigao mi Pro 16 juce.
ako ukineš dugmad, tj postaviš navigaciju preko gesturesa, dobijaš isto kao kod ajfora da swipe-om od donje ivice na gore ideš na home i ako zadržiš prst dobiješ app switch meni.

pored toga, umesto back dugmeta dobijaš gesture swipe-om od leve ivice ka desno ili od desne ivice ka levo za back akciju. inače, taj swipe je dovoljno da bude dužine i 1cm recimo, ne moraš daleko.

što se tiče swipovanja između aplikacija, neki androidi, a i ajfor imaju gesture, kada po donjoj ivici swipeuješ levo i desno, šetaš između aplikacija koje si najskorije koristio.

napominjem samo da nemaju svi androidi iste gesture, treba proveriti pre kupovine :D

Za razliku od Androida, taj ‘back gesture’ na ajfonu radi samo na donjoj lijevoj trećini ekrana a i to nije konzistentno i zavisi od aplikacije. Na lošu tastaturu ne treba više trošiti riječi…

Za razliku od Androida, taj ‘back gesture’ na ajfonu radi samo na donjoj lijevoj trećini ekrana a i to nije konzistentno i zavisi od aplikacije. Na lošu tastaturu ne treba više trošiti riječi…
ja želim taj mod rada kako radi na androidu :)

pre nego što sam prešao na ajfor, mislio sam da je android to maznuo od iosa 😂

Šta je ovo? :)
Najbolja tastatura ikad!

Salu na stranu ali za mene je najbolji layout tastature koji postoji i jedina tastatura koju mogu da koristim jednom rukom i maltene da ne gledam dok pisem. Isprobao sam gomilu popularnih tastatura i sve su mi neupotrebljive. Tastatura se zove MessagEase a ovo sto sam postavio je hardcore mod bez prikazanih alfabet karaktera. Za normalan mod treba par sedmica navikavanja, nakon cega muscle memory preuzima svu kontrolu i sve postaje fluidno i ne zamarajuce.

O tome koliko mi je sve "prirodno" govori i cinjenica da ako ikad iOS prestane sa podrskom moracu nauciti Swift pa da je portujem. Autor je prestao zvanicno podrzavati iOS, ali app je i dalje na storu i radi bez greske. Na Androidu koliko znam su odradili neki debilan potez sa subskripcijom (na iOS je stara besplatna verzija) Medjutim, za Android postoji i open source alternativa zvana flick-board ali autor odbija da je portuje na iOS. Nisam je probao ali kazu da je full port sa jos nekim poboljsanjima, bolji theming, moderniji pristup i slicno.

I da, tastatura podrzava cirilicu/latinicu ali ja pisem osisana slova jer sam tako navikao.

Back
Top Bottom